Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedenáctiletá Faith se s pomocí kouzel ptá na jméno svého osudového muže. Postupně se objevují písmena, která dají dohromady jméno: Damon Bradley. Stejné jméno jí o později potvrdí věštkyně na pouti… O patnáct let později je Faith učitelkou a chystá se  její svatba s lékařem Dwaynem. Právě když si Faith v přítomnosti své budoucí švagrové kate zkouší šaty, volá bývalý spolužák jejího budoucího manžela – Damon Bradley…. Faith ani minutu neváhá a ve svatebních šatech odjíždí na letiště, odkud má Damon za chvíli odletět do Benátek. Z letiště volá Kate, aby jí přivezla pas a pár drobností, a Kate se rozhodne odletět s ní – její manželství s Larrym poslední dobou není nejšťastnější. Obě mladé ženy se ocitnou v Benátkách a Faith hledá Damona. Při tom náhodou narazí na jiného muže, který v ní okamžitě pozná ženu svého života. Když mu Faith řekne, koho hledá, prohlásí, že on je Damon Bradley. Faith je v sedmém nebi… Ovšem jen do chvíle, kdy jí mladík svěří, že se jmenuje Peter a za Damona se jen vydával, protože ji miluje. Rozzlobená Faith se chystá odletět domů. I Kate si mezitím našla kavalíra, Itala jménem Giovanni, který ji provází po městě a ukazuje památky. Těsně před odletem přichází Peter se zprávou: našel skutečného Damona, ale je třeba za ním odletět do Postiana, kde se nyní nachází. A tak Faith, Kate, Peter a Giovanni společně odjíždějí. Jenže jejich hledání a překvapením ještě zdaleka není konec… (TV Prima)

(více)

Recenze (135)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka pro jakoukoliv chvíli, ať už si potřebujete zlepšit náladu, nebo se chcete jen podívat prostě na milý pozitivní film. Marisa Tomei a Robert Downey Jr. jsou skvělí a perfektně mezi nimi funguje ona pověstná chemie, na krásné italské exteriéry je radost pohledět, ale i tak jde "jen" o další romantickou komedii do sbírky, na kterou si druhý den ani nevzpomenete. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Marisa Tomei...nymfa, múza, čumáček, kráska. A k tomu paličatá jako mezek, z dvojice možností zmíněných v jisté tradiční otázce vybírám možnost "navedená". Zkrátka a dobře, tuhle komedii o putování za životní láskou a "osudu" jsem si užil od začátku do konce...a to jsem se na ni začal dívat jen kvůli Marise. Pak se objevila moje oblíbená dobrá víla vedlejších rolí Bonnie Hunt a o chvíli později odkudsi přikvačil Robert Downey (střízlivý a čistý;)). A pak ještě zahrála hudba a já si uvědomil že tohle je přece Only You, ta krásná věcička od Rachel Portman!! Život je občas plný příjemných překvapení:) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tyhle Italský námluvy vůbec nemají úroveň hodnou kvalitního romantického filmu. Robert Downey Jr. tady ještě vypadá jak vykulenej junák, kterej kokain znal asi jenom z doslechu a Marisa Tomei dokazuje, že herečky, co byly mladý v letech kolem roku 1994 vypadaly po miléniu líp. Plus ani film samotný není ničím zvláštní. Spíš naopak. Jeden z těch, které jsou totálně poplatné době. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $20,059,210Tržby Celosvetovo $25,100,000║ Pohodová romantická komédia s dobrým obsadeným. /70%/ ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Marisa Tomeiová, Robert Downeye, jr. a Bonnie Huntová dělají, co můžou, ale je to pouze v-e-l-m-i lehký nadprůměr. :-) ()

movie 

všechny recenze uživatele

Hodně vtipnej a svižnej filmeček, kterej se vyplatí vidět jednak kvůli pohodový atmosféře, super hudbě a paradnímu Downeymu, kterej jako vždycky "absolutně super" ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak takhle si představuju správný romantický film, zajímavá zápletka, sympatická a krásná hlavní hrdinka a samozřejmě úžasný Robert Downey Jr.. Jen mě celou dobu mrzelo, že Faith je celou dobu tak umíněná a trvá na svém osudovém Damonu Bradleym. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Chvíli to trvá, než snímek nabere tu správnou rychlost (než hrdinka odletí do Itálie), ale pak je to díky Tomeiové a Downeymu velmi zábavná záležitost. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Začínám zjišťovat, že mam pro Marisu Tomei slabost a tady obzvlášť, navíc je tu sympaťák Robert Downey Jr. a parádně vymašťenej Billy Zane. Prostě pohoda a zábava. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Neoriginálna zápletka je nahradená veľmi milým spracovaním, zakomponovaným kamsi do čarokrásnych kútov romantickej Itálie, ktorej scenérie spolu s úsmevnými hercami a príjemným scenárom jednoznačne naladia na tú správnu strunu. Žiaden zázrak sa nekoná, ale Robert Downey Jr., ktorého mám zafixovaného v IRONMANovskom a chaplinovskom kostýme, je v tejto komediálnej pozícii NEODOLATEĽNÝ :-) Inak doslova blbé a naivné správanie hlavnej hrdinky ma prinútilo strhnúť hviezdu, pretože debilitu tohto kalibru vidíte jedine vo filmoch žánru komédia/romantický (česť výnimkám)...... a v pilcherovkách :-) ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nevěřím, že skutečně existuje někdo tak hloupý, aby věřil cikánce s křišťálovou koulí. Mě jednou jedna chytila za ruku, když jsem čekala v centru na tramvaj a tenkrát za to chtěla padesát korun. Naštěstí mi to už jelo, takže mě její kumpáni ani nestihli skřípnout. Dnes by to bylo asi dvakrát tak dražší nebo pořádná nakládačka. Nicméně Faith byla pěkně ztřeštěná. Do náruče ji padl miláček Robert a ona ho nechtěla! A dál se hnala za přeludem. Trapka. Rovněž nevěřím, že v dnešní době ještě existuje chlap, který, ač zamilován, je schopen utratit majlant, aby svou novou známost neztratil. Jsem přesvědčená, že chlap z reality by se otočil a nechal ji plavat, bláznivku bláznivou. :-) (Challenge tour 2015) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do toho jako etalonu rom-com, ale tohle je spíš road movie s lehoučkým nádechem Prázdnin v Římě. Marisa Tomei je velice půvabná a s Robertem Downeym si dobře notují, ačkoliv se tedy objeví až někdy po 45 minutách. U příběhu jsem se několikrát hlasitě smál, ovšem jen tam, kde je to cílené. Naštěstí to totiž tak přiblblé není jak jsem si myslel, ale možná jsem čekal více. Taky jsem očekával červenější hodnocení, toto je celkem optimální řekl bych...7/10 ()

Falko 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe som si vsimol, ze filmy Normana Jewisona ma bavia a aj preto som si chcel znovu zreprizovat tuto sladku romanticku "rozpravku" akurat uzivatelke Madison sa nepacila povaha Marisy Tomei, ktora za kazdu cenu chcela iba nejakeho Damona Bradleyho. Mne to bolo volakedy jedno, hlavne ma bavil ten jednoduchy pribeh, ktory mi tak trosku pripomenul inu romanticku komediu od tohto rezisera POD VPLYVOM SPLNU (1987) so Cher a nic sa nezmenilo, aj teraz sa mi to pacilo rovnako, takze zostavam pri styroch hviezdickach. Jewison natocil este napr. V ZARU NOCI (1967), PRIPAD THOMAS CROWNA (1968), SUMAR NA STRESE (1971), JESUS CHRIST SUPERSTAR (1973), ...A SPRAVEDLNOST PRO VSECHNY (1979) alebo aj HURIKAN V RINGU (1999). ________ Marisa Tomei - (Faith Corvatch) +++ Robert Downey Jr. - (Peter Wright) +++ Bonnie Hunt - (Kate) +++ Joaquim de Almeida - (Giovanni) +++ Fisher Stevens - (Larry) +++ Billy Zane - (Nepravý Damon Bradley) +++ John Benjamin Hickey - (Dwayne) +++ Produkcia: Norman Jewison +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Marisa Tomei má nesporný komediální talent. Výtečně zvládá i dramatické role. A hlavně je a byla neskutečná kočka. Když byla malá, dozvěděla se jméno svého vyvoleného. Jenže Robert Downey Jr. se ve filmu jmenuje jinak. Osvědčený režisér Norman Jewison před neuvěřitelnými 26 lety vsadil na starosvětskou eleganci, předkládá několik milých momentů i břitkých dialogů a ač jeho kousek zdaleka nepatří mezi romantické klasiky, své místo na slunci si najde. Nejen díky slunné Itálii, ale právě i kvůli hercům. A Marisa v bílým večerních šatech..... hmmmmm. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Znáte to: po stresu každodenních starostí, nebo oběhávání úřadů či vystávání v nekonečných řadách z posledních sil dorazíte domů a odevzdaně usednete do křesla. Momentálně nic lepšího mě nenapadlo, než si odlehčit mysl a pustit si nějakou bláznivou komedii. Což jsem také udělal. Upřímně řečeno, na začátku jsem se nemohl zbavit dojmu, že zhlédnutí tohoto filmu bude asi krok vedle. Leč překvapivě se pro mne stal film příjemným zakončením večerního dne. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Mohla to byt uzasna romanticka komedia, keby netrpela vlastnostou, ktorou trpi vacsina tuzemskych prispevkov do tohto zanru. Vsetky postavy su uplne sebecke hovada. Vdaka super hercom a rozpravkovej atmosfere vsak team klasikov (Jewinson, Nykvist, Portmanova) tento boj vyhral. Takze vo vysledku je to velmi prijemna zabava. 7/10 ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Italské námluvy nepatří k základním stavebním kamenům žánru, ale s neuvěřitelnou lehkostí servíruji povedenou romantiku, kterou by byla škoda nevidět. Norman Jewison uměl. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Marisa Tomei raději odloží svatbu, aby se mohla setkat s mužem, který je jí souzen. Všechno se to zpočátku vyvíjí až originálně, ale stejně to pak není žádný zázrak. Z filmu jsem si po jeho skončení skoro nic nepamatoval. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Ze starších romantických komedií rozhodně kvalitní kousek se sympatickou dvojkou Marisa Tomei + Robert Downey Jr. Na jednu stranu se nedá říct, že by to byl nějak převratný film (mezi romantickými filmy z 90. let se najdou určitě větší srdcovky, ke kterým se divák bude spíše chtít vrátit než právě k tomuto), ale premisa o tom, že je hlavní ženská postava od dětství přesvědčená, že se vdá za člověka jménem Damon Bradley a v dospělosti se bezhlavě vrhá na stopu po tomto tajemném muži, je sama o sobě dost zábavná. Navíc v podání kvalitních a okouzlujících herců je zkrátka film příjemnou jízdou. Co se týká námětu pátrání po „tom pravém“ mi film připomněl jiný výborný snímek Lásce na stopě (Serendipity), i když je fakt, že ten je ještě o kus povedenější a osudovější. Přesto, podobnost námětu se tam dá rozhodně vidět. Osobně jsem si Italské námluvy (Only You) moc užila a zpříjemnilo mi to večer. ~(4,1)~ ()

Reklama

Reklama