Reklama

Reklama

Pan a paní Adelmanovi

  • Česko Pán a paní Adelmanovi (festivalový název) (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Jak spolu Sarah a Victor dokázali vydržet celých 45 let? Kým byla ve skutečnosti tato záhadná žena? Láska a ambice, zrada a tajnosti jsou motorem příběhu tohoto páru, který nás provede historií dvou lidí i historií celého minulého století. Komediální drama překypující šarmem vypráví zábavný, stylový a dojemný příběh o námluvách a manželském životě. V režisérském debutu talentovaného Nicolase Bedose se mladá intelektuálka Sarah bláznivě zamiluje do nadějného mladého spisovatele Victora, syna ze zámožné buržoazní rodiny. Té se však nezamlouvá výběr jeho povolání ani přítelkyně a rozhodne se Nicolase vydědit. Film, vyprávěný očima Sarah, zachycuje tento fascinující vztah po celá desetiletí, se všemi jeho radostnými i bolestnými zvraty, a nabízí jízlivý a často i k popukání legrační pohled na útrapy a radosti lásky a manželství. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (32)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Skutocna dobre natocene, ma to akusi poetiku Bedosovych filmov. Uz som si myslel, ze tieto filym sa tocili v 90 -kach a ze je im definitivny koniec. Som rad, ze som sa mylil, cira pohodova kludna oddychovka. I romanticke komedie patria do vseobecneho rozhladu, hoci tu je uvedeny zaner drama : 74 % ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"SÁRA....SÁRA. SLYŠEL JSEM OD NÍ JEN SAMOU KRITIKU. TEHDY JSEM V NÍ NEDOKÁZAL VIDĚT BLESK NĚHY, KTERÝ MI SPADL Z NEBE." No ano, drama to rozhodně není a ten kdo to tu do popisku filmu napsal je vůl, ale jinak je to naprosto brilantní až dechberoucí vztahovka, která se mně dostala pod kůži. Francouzsky šarmantní, trefně vtipná a verbálně otevřená až lehce vulgární a o to víc uvěřitelnější sonda do vztahu mezi mužem a ženou od jeho počátku před samotným počátkem až po jeho dojemný, ale krásný konec před samotným koncem. Bylo to tak živé, tak opravdové se všemi radostmi i strastmi až mě to hlava nebrala a pak se tu dozvím, že si to ti dva hlavní představitelé prakticky celé udělali sami a že jsou to i v reálu partneři....tak už překvapený nejsem. Ti do toho dali nejen herecky asi hodně ze sebe a moc jim fandím, ať jim to vydrží minimálně těch 45 let jako ve filmu. Klobouček monsieur Nicolas Bedos a charmante dame Doria Tillier!!! ()

Reklama

Evander 

všechny recenze uživatele

Monsieur et Madame Adelman je po delší době filmem, který mne nejen opravdu zaujal, ale též dokázal přivést na jiné myšlenky a ještě k tomu královsky pobavit. První polovina děje má obrovský spád a místy jsem se smál, až jsem se za břicho popadal, radostně, místy pobaveně, ale hlavně vždy od srdce. Druhá polovina snímku je citelně dramatičtější a člověk se u ní moc nezasměje, intenzitou zážitku však za tou první v ničem nezaostává. Závěrem je třeba podotknout, že je to krásný příběh, byť o místy velmi komplikovaném vztahu dvou lidí, kteří k sobě mimo jiné chovají obrovský respekt. Je to jeden z nemnoha filmů o vztahu mezi dvěma lidmi, které dokážou diváka na jedné straně skvěle pobavit a zároveň i obohatit, neboť se rozhodně nejedná o odpočinkový, bezmyšlenkový film a na straně druhé nabízí i příležitost několikanásobného zhlédnutí, protože hloubka příběhu se zaprvé jen tak neomrzí a zadruhé jsem si jist, že divák při každém dalším zhlédnutí může objevit trochu jinou perspektivu svého pohledu na sledovaný příběh. 82% ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Vydařený film, o kterém jsem nikdy neslyšela, našla jsem jej náhodou a líbil se mi tak, že na něj ráda přemluvím i další diváky. Asi mu nedají plný počet, ale velmi bych se divila, kdyby nezaujal a nepotěšil nejednu vnímavou duši se smyslem pro humor. Doria naprosto okouzlující, smála jsem se, až jsem slzela, ta holka má švih, styl a nádhernou jiskru. Milé, vtipné, silné, zábavné, dojemné a tolika pravdy... Líbilo se mi to více než Tenkrát podruhé. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Konečně! Po dlouhé době komedie, která baví a není trapná. Nenechte se zmást tím, že je to prezentováno jako drama. Když už tak komediální drama. Velmi hořká komedie je postavena na skvostných dialozích. Má to švih, má to spád a energii především v mladých letech života Viktora a Sáry. Na závěr nás čeká hezké překvapení, které vnímavý divák tak nějak tušil. Mě to moc bavilo a tak mi nezbývá, než dát plný počet *. P.S. Líbil se mi dabing a to už je co říct! ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama