Reklama

Reklama

Příhody dívky O

(neoficiální název)
  • Francie Histoire d'O (více)

Obsahy(1)

Atraktivní a půvabná fotografka, která se oddává nevázanemu životu, chce projevit svou lásku muži, kterého miluje, tím, že se nechá dobrovolně zavřít do zámku v Roissy. Zde obdrží prostou přezdívku "O" a stává se jednou z otrokyň, které jsou bičovány, týrány a zneužívány svými vězniteli. Jedná se o určitou zkoušku, kterou musí všechny vytrpět pro své milence. "O" všechny utrápy vydrží a její milenec si pro ni přijíždí, tím však teprve všechno začíná, neboť "O" má své tělo i svoji duši odevzdat záhadnému Angličanovi, kterému je její milenec z minulosti zavázán... (claudel)

(více)

Recenze (15)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

You mustn't keep your legs together, it's forbidden. __________ (spíš 3*, ale tady rozhodně nemám potřebu být objektivní) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Hloubku knihy to samozřejmě postrádá, ale i jen jako její velmi estetická ilustrace je to milé. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podobne zúfalý prípad, ako Emanuelle. Tvorcovia nevedia, či točia soft erotiku pre nenáročných chlapov, alebo psychologickú štúdiu ľudí, trpiacich akousi sexuálnou submisívnou deviáciou. V ani jednom prípade to totiž poriadne nefunguje. Pokiaľ chcete poriadny sex, tak v tomto prípade si nerozopnete ani nohavice. Pokiaľ chcete psychológiu, tak si pozrite Bergmana. Možno bude kniha lepšia. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Nedávno u nás vyšlá erotická kniha Příběh O se dočkala filmové adaptace, která se však nesetkala s příliš velkým ohlasem. Je to zvláštní příběh o zvláštních lidech, jejichž počínání jsem se marně snažil porozumět. Prý ale bylo natočeno i pokračování, které dopadlo ještě mnohem hůře. Procvičil jsem si aspoň francouzštinu, tak dám tři hvězdičky :-) ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Dokonce i k našinci, který dávno nedrží prst na tepu doby, dolehla hysterie ohledně knihy a dle ní zbastlenému filmu Padesát odstínů šedi. Ty našinec rozhodně nehodlá konzumovat, protože proč chodit ke kováříčkovi, když může jít ke kováři, tedy proč sledovat kdovíkolikátou kopii dávno vymyšleného příběhu (navíc vyprodukovanou v puritánských USA), když může sledovat pravzor podobných příběhů (není-li tím pravzorem nějaká ujetina z dílny „božského markýze“). Takže tu máme výstřední samce s nestandardním sexuálním chováním, sváděné nevinné panny, přivazování, bičování, cejchování…. a luxus. Ten luxus je nutný. Každému je jasné, že kdyby byl hrdina socka a lůzr a svou vyvolenou vyvezl v kufru zrezivělého trabantu a pak jí podrobil svým sadistickým choutkám v dřevníku za králikárnou, byl by to hnus vhodný leda tak do laciného amerického horroru z jižanského buranova, ale když ji unese svým soukromým letadlem do soukromého sídla v exotické destinaci, tak je to rajc. Jinak je to vlastně film slušný, po celou jeho dobu nelze spatřit ani jeden penis. ()

sator

všechny recenze uživatele

Snímek díky cenzuře sestřihán v britské televizi, neobdržel certifikát BBFC. Až v roce 2000 vyšel na DVD bez zásahů. ()

Itar 

všechny recenze uživatele

Na samotný obsah jsem pravděpodobně stále ještě moc konzervativní, forma se mě ale snažila uspat každou druhou minutu. Jediné, co tak zůstává zajímavé, je námět a (ne)určitá myšlenka, která se za ním skrývá. Jinak se jedná o nezáživný romantický film, šmrncnutý erotikou... z hereckého ansáblu potom potěší maximálně Anthony Steel, ostatním hercům jejich role dříve či později jednoduše přestanete věřit. Aspoň trestat se mohli doopravdy, třeba by to vyloudilo o něco přesvědčivější výrazy ve tvářích některých protagonistek... a kvalitnější zvukové efekty. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Tak už v roce 1975 točili nějaké ty předchůdce Padesát odstínu šedi, kombinace luxusu, sado máslo a nevinné dívky, která se nechá zavřít na jakýsi zámek. Snaha o psychologii vyzněla celkem lacině, ale Corinne Cléry  nezklamala a je to ten typ role, podle kterých ji obsazovali. Jako kuriozita zajímavé, jako filmový zážitek obstarožní a nudné zahleděné do sebe. ()

Micoldee 

všechny recenze uživatele

Nejsem ten typ člověka, co stále trvdí, že knížky jsou lepší než filmy, jelikož to často není pravda. V tomto případě ovšem knížka porazila filmovou adaptaci na plné čáře. Film asi pro mnohé posloužil k jakési vizualizaci postav, ovšem zde vyvstává otázka, či nebylo lepší nechat skryté to, co mělo zůstat skryto. Kdybych předem neznala přesný děj knihy, nejsem si jistá, zda bych dění filmu vůbec pochopila. Jako fanoušek uvedeného příběhu (a taky díky nádherné herečce a padnoucímu soundtracku) ale samozřejmě nemůžu dát míň, než 4 hvězdičky. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Příběh je stylizovaná Pitomost, ale natočena tak vzrušujícím způsobem.....opravdu erotické napětí vytvořeno velmi pěkně. ()

tmicka 

všechny recenze uživatele

Po prečítaní strhujúcej knihy, ktorá vo mne zanechala hlboký dojem som sa rozhodla pozrieť si aj filmovú verziu. Po niekoľkých minútach bohužiaľ prišlo hlboké sklamanie. Film absolútne nezachytil adekvátnu atmosféru, ktorú kniha navodila dokonale. Postavy boli neautentické, výstupy umelé a celkový dojem dosť otrasný. Počas čítania knihy som bola dva razy po sebe hore do druhej ráno, len aby som sa dozvedela viac. Pri filme som mala čo robiť, aby som vydržala sedieť 1,5 hodiny. V príbehu sa vyskytovali neadekvátne prvky ničiace celkovú ideu príbehu. Po zhliadnutí mi naozaj zostalo ľúto, že naozaj svojský a jedinečný príbeh o láske, vášni a zvláštnom ponímaní slobody stratil vo filme svoju váhu. Škoda... ()

Reklama

Reklama