Reklama

Reklama

Příběh služebnice - Série 3

(série)
Trailer 2
USA, 2019, 10 h 53 min (Minutáž: 44–60 min)

Tvůrci:

Bruce Miller

Předloha:

Margaret Atwood (kniha)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Elisabeth Moss, Amanda Brugel, Max Minghella, Bradley Whitford, Edie Inksetter, Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Alexis Bledel, O.T. Fagbenle (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (29)

Sidonka odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitativní propad seriálu pokračuje. Nyní již dávám velmi nízké hodnocení, přestože jsem měla původně seriál v oblíbených ( kvůli vydařenější 1.sérii). Přestalo to být napínavé, dá se snadno odhadnout co bude v dalším záběru. Přestože se postavy chovají nelogicky, nestabilně a neuvěřitelně, scénář jde už delší dobu z extrému do extrému dá se předvídat, co kdo udělá, scénář je průhledný a bez velkého přemýšlení jde příliš jednoduše a za každou cenu na ruku divákům. Navíc to vypadá, že ve fiktivní totalitní společnosti si skoro každý může dělat co chce a mnohé hlavním postavám prochází nebo mají jen nezásadní potíže. Na seriálu byl nejdramatičtější právě ten konflikt elity s utiskovanými služebnicemi, které nesmí dát najevo svůj názor. Teď když mají situaci díky děravému, pohádkovějšímu scénáři velice usnadněnou, přestala jsem se o ně bát a prožívat s nimi boj o lepší svět. Stejně je zřejmé, jak nakonec všechno dopadne. Souhlasím s uživatelem Stitch7 a s jeho komentářem hned k 1.epizodě: "Zhlouplo to." Už se na to nedá koukat, jejich totalitní svět přestal mít řád. A to je opravdu velký rozdíl oproti epizodám mladšího data. ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. séria "The Handmaid´s Tale" je podľa mňa trošku slabšia, než bola predošlá, no stále dokáže zaujať a mať veľké množstvo silných momentov. A asi som aj trošku (narozdiel od iných) radšej, že to nie je tak vysoko sadistické a misogýnne ako sme mali v prvých dvoch sériach. Lebo to zo mňa vyťahovalo emócie, o ktorých som ani nevedel, že mám reálne v sebe. Tentokrát sa konečne usmeje šťastie aj na stranu dobra. A okrem toho mám pocit, že v niektorých aspektoch táto séria nesklamala. Myslím si, že väčšina ľudí dostane to čo si zaslúži. Keby mám povedať najlepšie postavy, tak ukážem asi prstom na Josepha a Eleanor Lawrencových. Podľa mňa sú to 2 vynikajúce postavy, ktoré človek chce sledovať ďalej a poznať ich. Hlavne Joseph tu má skvelé monológy aj dialógy s June. Osudy mnohých zloduchov tu skončia nie veľmi príjemne. Najviac som si asi užil hneď v prvej časti, kde Serena podpáli manželskú posteľ a potom by som povedal, že vidieť osudy služobníčok vo Washingtone je celkom desivý. Najradšej by ich všetky umlčali. Lebo ich jediná povinnosť je prinášať na svet deti. Osud Waterfordovcov je tu podľa mňa veľmi zaslúžený a bez toho, aby som spoiloval poviem, že na každého raz dôjde. Je si treba len počkať. Dokonca by som povedal, že keby seriál ukončili touto sériou, tak by to bolo super. Len na to by sme potrebovali trošku iné zakončenie. Ale chcú si ho nechať otvorené pre ďalšiu sériu. June je super a myslím si, že prežívala počas tejto série asi podobné pocity ako som prežíval ja, keď som sledoval predošlé 2 série. Takže asi to nedolieha len na mňa ako diváka. Problémy sú pre mňa trošku v tom, že seriál chce stále pokračovať. Napriek tomu, že väčšinu vecí uzavrel, tak to hlavné si stále necháva otvorené, aby sme mohli ísť ďalej. A neviem či to už nie je trošku nasilu. Nick tu dokopy nemá skoro žiadnu rolu a je tu len na chvíľku. A to je škoda. Je to pochopiteľné a vysvetlené, no videl som ho rád. A osobne mám pocit, že osudy ľudí mimo Gilead by sme mohli vidieť spracované trošku lepšie. Alebo sa im počas sledovania aspoň trošku viac venovať. Emily tu dokopy má veľmi malú rolu oproti tomu, akú by si zaslúžila. Uvidíme s čím prídu nabudúce, no vždy je pre mňa fajn si od Gileadu trošku oddýchnuť. Je to vždy ťažký dopad na moju psychiku. Aj keď v tejto sérii to nebolo až tak ťažké. Za najlepšiu epizódu hodnotím 11.diel - Liars.Hodnotenie: B+ ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toho, kto robil soundtrack aj k tejto sérii, by som nechal zavesiť za gule, ale najprv by som mu vytrhal uši a prepichol ušné bubienky! A zapálil benzínom všetky vinyly a cédečká!!! UPDATE [24.8.2019] I v tejto sérii June/Ofjoseph lezie na nervy, ale potom prídu jej monology plné fuckovania a sprisahaneckých plánov a ja opäť začínam tento seriál žrať. Všeobecne však uznávam, že je výborne nakrútený a napísaný (okrem toho skurveného soundtracku !). Záver tretej série bol veľmi emotívny až som premýšľal nad piatou hviezdičkou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa osobne zatiaľ najlepšia sezóna. Tvorcovia sú už vo všetkých aspektoch svojho diela poriadne zohratí. Scenáristi, režiséri aj kameramani už presne vedia, čo chcú a vlastný materiál majú poradne ohmataný. Vizuálna stránka je skrátka úchvatná, perfektné obrazové kompozície, hry s farbami, tieňmi a celé ešte pretiahnuté cez filter. Taktiež vývojový oblúk postáv si žiadal svoj priestor, June je už úplne inou osobou, než na začiatku nielen celého seriálu, ale aj tretej série. A nie všetky zmeny v jej vnútri sa dajú charakterizovať ako striktne pozitívne... 90% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přituhuje, nicméně svěží, odlišná dynamika z umístění do jiného domu (komandéra Lawrence) zůstala dlouho jen náznakovým, zbožným přáním. Až ve druhé polovině se děj výrazně pohnul (a nedal se shrnout do "Serena chce své dítě zpět"), mimo jiné proto, že June už regulérně šibe a na konci sil začíná být jaksi nevypočitatelná. Jinak o pomalých nájezdech / "close-upech" na její tvář se zatvrzelým pohledem se skoro dá mluvit jako o (nadužívaném!) trademarku. ()

Galerie (550)

Zajímavosti (1)

  • Emily (Alexis Bledel) mluví o tom, že studovala na Harvardu. Alexis Bledel hrála dříve v seriálu Gilmorova děvčata (od r. 2000) představitelku Rory, která toužila po tom, aby se dostala právě na Harvard. (Superstein)

Reklama

Reklama