Reklama

Reklama

Příběh služebnice - Série 1

(série)
USA, 2017, 8 h 45 min (Minutáž: 47–60 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Recenze (51)

mcb 

všechny recenze uživatele

Seriál předurčen k vítězství Emmy je zejména v první polovině strhujícím portrétem pokřivené totalitní společnosti a příběhem ženy, degradované na pouhý objekt. Škoda, že silné momenty později nabudou na repetitivnosti a tvůrci se rozhodnou rozběhnout několik „slepých“ podzápletek, které vyzní do ztracena. I tak ale slibný a důležitý počin letošního roku. Nejlepší epizoda: Late (3) ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Zprvu dokonale vygradovaný schválně bezbarvý portrét ženy ve společnosti, kde neznamená vůbec nic. Škoda, že brzy epizody spadají do určité unylosti a v některých se scénář jen tak plácá do kola. Zajímavé backstories postav prozkoumávané skrze flashbacky, ale všemu kompletně vévodí herecké výkony od Elisabeth Moss přes Aleixs Bledel po Ann Dowd a mnohé další. (nejlepší epizoda - Late) ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Buď mi u toho bylo fakt nepříjemně, nebo jsem se nudil. Námět mi přišel hodně zajímavej a určitě by z toho mohl být skvělý celovečerák. Na seriál mi to ale přijde málo, protože se v těch dílech fakt nic neděje. Pokaždý jde nakoupit, pak prcá, tajně hraje scrabble a dostane do držky. Navíc mi ten svět nepřijde úplně důvěryhodnej, ale budiž, beru to. Nejvíc mi vadí, že takto nadějnou látku natahujou a zbytečně rozmělňují. Třeba ta story toho řidiče / donašeče je úplně k hovnu a vyšumí totálně do ztracena. Nebo to s tim odbojem. Člověk furt čeká, že se konečně něco stane a nestane se nikdy nic. Ani ty postavy mi moc nepřirostly k srdci. Ta hlavní je mi nesympatická. Alespoň že je tam famózní teta Lydie. Ta si krade každou scénu pro sebe a asi jediná mě opravdu baví. Druhou sérku asi ani nedám. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada seriálu ve mně zanechala smíšené pocity. Bez mučení jsem například ochotný uznat, že je Elizabeth Moss dobrá herečka, ale na druhou stranu je tu fakt, že mi pohled na ni není příliš příjemný. A jako mně naschvál se v sérii vyskytovalo velké množství detailních mnohavteřinových záběrů na její tvář, což bych klidně oželel. Přestože se poměrně rychle ukázalo, že jde o feministickou záležitost, nevadí mi to a ani mě to nikterak neuráží, protože jsem si nikdy nemyslel, že by měly ženy mít v bytě vyšlapanou cestičku jen mezi kuchyní a ložnicí. Naopak, celkem náladu seriálu chápu, protože někteří američtí konzervativní politici by jistě rádi vrátili práva žen někam do doby kamenné. Vadilo mi, že se v závěrečných dvou epizodách, od kterých jsem toho očekával nejvíc, projevily některé nedostatky, takže jsem byl trochu zklamán. Mou nejoblíbenější postavou se každopádně stala Serena Joy Waterford v podání Yvonne Strahovski, na kterou se mi jednak dobře dívalo a navíc zahrála svoji chladnokrevnou "mrchu" naprosto přesvědčivě. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria mi zatiaľ neposkytla tie najpádnejšie argumenty pre to, že by nemohol byť dvaapolhodinový film lepším riešením, ale máme tu seriál a berme to ako fakt. Občas sa skutočne až neprirodzene naťahuje a dej sa extra vpred neposúva, častokrát je ale rozvláčnosť k dobru veci. Postavy sú ambivalentné, každý má svoj uhol pohľadu a v takejto spoločnosti tak dochádza k drsným konfrontáciám. Samozrejme paralely so súčasnou Amerikou sa ponúkajú samé bez ohľadu na to, či boli takto aj zamýšľané. Trumpov prístup k ženám ako k sexuálnym objektom, Kanada ako potenciálny cieľ migrácie ak im v Bielom dome prepne, ale ono PS by sadla ako riť na šerbel v akejkoľvek krajine a dobe. Škoda rýchleho opustenia deja Alexis Bledel, vyzerá to ale, že jej čas ešte nastane. ()

Galerie (340)

Zajímavosti (2)

  • V epizodě si zahrála i autorka knižní předlohy, podle které je seriál natočen, Margaret Atwood. (morgos)
  • Když jsou Serena (Yvonne Strahovski) a Fred (Joseph Fiennes) v kině při jejich rozhovoru, lze v pozadí slyšet klasickou titulní znělku společnosti MGM s řevem lva. Společnost MGM je spolu se streamovací službou Hulu výrobce seriálu. (MakiMaki)

Reklama

Reklama