Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

June Osborneová a Luke Bankole prchají se svou dcerou Hannah z Bostonu vstříc svobodě do Kanady. Při pronásledování je muž zastřelen, dcera odchycena a manželka deportována do nápravného zařízení. Zde, v Rudém centru vedeným železnou rukou tety Lýdie, je June poučena, že byla jako plodná žena vybrána do kasty služebnic – sexuálních nevolnic, které mají tu „čest“ vykonávat výsadu Boží: rodit děti Velitelům a jejich neplodným Manželkám. June prodělává nelítostnou změnu identity a pod jménem Offred nastupuje do služby velitele a paní Waterfordových. V panském domě Offred čeká podobný osud jako Bilhu z První knihy Mojžíšovy. Přesto nesměle navazuje první přátelský kontakt, navzdory riskování vlastního života. Offred je rozhodnuta za každou cenu přežít, uniknout a najít svou milovanou dceru. To ale ještě netuší, že ji sleduje špionské Oko… (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

arinečka 

všechny recenze uživatele

první díl skvělý, zaslouží si pět hvězdiček, ten další je snad ještě lepší. nejspíš nám tady ani šest hvězdiček na některé kousky nestačí. fantastický seriál, pokud se to udrží v dalších dílech. aktualizace po čtyřech dílech: Zmíněné Sedmilhářky jsem neviděla celé, jenom snad díl a kousek, ale rozhodně mě zase tolik nezaujaly, jako tento seriál, ze kterého jsem už viděla čtyři díly. je to ostatně zdařilá adaptace, aspoň zatím, hodně zdařilé knihy( doporučuji, čtu). ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od tak masívnej reklamy a toľkých chvál som čakal určite lepší rozjazd. Vysokú kvalitu spracovania som očakával, ale na úvodnej časti ma zaujalo iba málo vecí. Jednou z nich bolo to, že sa tvorcovia snažili o jednu z možných a aj pravdepodobných blízkych budúcností. Druhou neskrývaná surovosť. Je však paradoxné, že je mi viac sympatická protistrana, než hlavní protagonisti. Za čo môže hlavne divné obsadenie a nesympatické charaktery. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako obvykle jsem před seriálem vynechal přípravu, přečetl jsem si jen velmi stručný obsah, takže to byl krok do neznáma, kterého zatím nelituji. Zajímavě si filmaři představují budoucnost v zemi Velkého Bratra, nejdříve přišel Panem, teď se objevil Gileád a jak se říká, jde to z tlustejch do tenkejch. Po první epizodě jsem vcelku spokojen, seriál má paranoidně- depresivní atmosféru a ti zlí si upravili program Lebensborn k obrazu svému, takže jsem zvědav na další vývoj. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepříjemné hrozby současné společnosti a americké hodnoty dostávají zase pořádně na frak. Ocitáme se v době, která má za sebou převrat „ochraňující“ tradiční hodnoty. S porodností to totiž šlo strmě dolů a něžné pohlaví (pouze to plodné) je tak nucené projít převýchovou – stávají se z nich pokorné služebnice, které svým novým pánům roztáhnou nohy. Na plodné dny tak čekají i v případě Offred (původním jménem June). Právě ta nás prostřednictvím četných (a jízlivých) voiceoverů provází svými pocity a vzpomínkami na manžela a dceru. Feminismus a jakákoliv jiná sexuální identita mají červenou. Námět zajímavý, uvidíme, kam se posuneme v dalších dílech. Možná méně mechaničnosti. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyzbrojený znalosťou Schlondorfovej adaptácie, avšak nie predlohou, som zhruba vedel, do čoho idem. A v podstate som dostal to, čo som očakával. Veľmi slušný otvarák, ktorý sa možno trochu moc vlečie, ale dokáže navodiť skutočne depresívnu a zároveň veľmi tajomnú a melancholickú atmosféru. Z dystopického sveta sme toho počas prvej hodiny veľa nevideli, som zvedavý, koľko toho tvorcovia odkryjú. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (1)

  • V epizodě si zahrála i autorka knižní předlohy, podle které je seriál natočen, Margaret Atwood. (morgos)

Reklama

Reklama