Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

June Osborneová a Luke Bankole prchají se svou dcerou Hannah z Bostonu vstříc svobodě do Kanady. Při pronásledování je muž zastřelen, dcera odchycena a manželka deportována do nápravného zařízení. Zde, v Rudém centru vedeným železnou rukou tety Lýdie, je June poučena, že byla jako plodná žena vybrána do kasty služebnic – sexuálních nevolnic, které mají tu „čest“ vykonávat výsadu Boží: rodit děti Velitelům a jejich neplodným Manželkám. June prodělává nelítostnou změnu identity a pod jménem Offred nastupuje do služby velitele a paní Waterfordových. V panském domě Offred čeká podobný osud jako Bilhu z První knihy Mojžíšovy. Přesto nesměle navazuje první přátelský kontakt, navzdory riskování vlastního života. Offred je rozhodnuta za každou cenu přežít, uniknout a najít svou milovanou dceru. To ale ještě netuší, že ji sleduje špionské Oko… (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Feministický Hunger Games. Kožený a vypravěčsky velice mechanický. Po virtuózních Sedmilhářkách už mi pár trochu drsnějších scén nestačí. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Ale notak, Margaret, vždyť zas tak zlí nejsme. Teplou večeři na stůl a jednou za týden vyprat a ty z toho hned děláš dystopickou tragédii. Nevim, asi jsem neměl náladu na sci-fi, nebo mě nebaví vnitřní logika věci, při které si chlap radši vybere k sexu Elisabeth Moss spíš než Yvonne Strahovski. Děti neděti, přes takovej základní filosofickej pilíř prostě vlak nejede. To už radši Hunger Games. 6/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepříjemné hrozby současné společnosti a americké hodnoty dostávají zase pořádně na frak. Ocitáme se v době, která má za sebou převrat „ochraňující“ tradiční hodnoty. S porodností to totiž šlo strmě dolů a něžné pohlaví (pouze to plodné) je tak nucené projít převýchovou – stávají se z nich pokorné služebnice, které svým novým pánům roztáhnou nohy. Na plodné dny tak čekají i v případě Offred (původním jménem June). Právě ta nás prostřednictvím četných (a jízlivých) voiceoverů provází svými pocity a vzpomínkami na manžela a dceru. Feminismus a jakákoliv jiná sexuální identita mají červenou. Námět zajímavý, uvidíme, kam se posuneme v dalších dílech. Možná méně mechaničnosti. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyzbrojený znalosťou Schlondorfovej adaptácie, avšak nie predlohou, som zhruba vedel, do čoho idem. A v podstate som dostal to, čo som očakával. Veľmi slušný otvarák, ktorý sa možno trochu moc vlečie, ale dokáže navodiť skutočne depresívnu a zároveň veľmi tajomnú a melancholickú atmosféru. Z dystopického sveta sme toho počas prvej hodiny veľa nevideli, som zvedavý, koľko toho tvorcovia odkryjú. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako obvykle jsem před seriálem vynechal přípravu, přečetl jsem si jen velmi stručný obsah, takže to byl krok do neznáma, kterého zatím nelituji. Zajímavě si filmaři představují budoucnost v zemi Velkého Bratra, nejdříve přišel Panem, teď se objevil Gileád a jak se říká, jde to z tlustejch do tenkejch. Po první epizodě jsem vcelku spokojen, seriál má paranoidně- depresivní atmosféru a ti zlí si upravili program Lebensborn k obrazu svému, takže jsem zvědav na další vývoj. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od tak masívnej reklamy a toľkých chvál som čakal určite lepší rozjazd. Vysokú kvalitu spracovania som očakával, ale na úvodnej časti ma zaujalo iba málo vecí. Jednou z nich bolo to, že sa tvorcovia snažili o jednu z možných a aj pravdepodobných blízkych budúcností. Druhou neskrývaná surovosť. Je však paradoxné, že je mi viac sympatická protistrana, než hlavní protagonisti. Za čo môže hlavne divné obsadenie a nesympatické charaktery. ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na seriál "Příběh služebnice" jsem se po všeobecných kritikách relativně těšila.. Bohužel jsem byla po první epizodě relativně zklamaná.. Seriál bude velmi sebejistě natočen.. Skvělá kamera, do detailu promyšlené (až umělecky zpodobněné) záběry, zajímavé obsazení.. Příběh je sám o sobě hodně originální.. Odkazuje na jakous takous budoucí společnost, ve které se téměř nerodí děti a tak z plodných žen dělají své otrokyně.. "Příběh služebnice" je kritika společnosti postavená na sci-fi utopickou totalitě, kde neplatí rovnocenná základní lidská práva.. Celá situace je velmi silně vyhrocená.. Příběh se snaží vyprávět o potlačovaném ženství v maskulinním světě.. To celé je lákavé a zajímavé.. Mě osobně bohužel odrazuje hlemýždí tempo vyprávění.. Zážitek po prvním díle mám asi jako bych koukala 57 minut na statický obraz a snažila se v něm hledat nějaké souvislosti, připodobnění a hlubší myšlenku.. Zatím příběh staví hodně na mých domněnkách.. Dějovou linii autoři "okořeňují" zdlouhavé detailní záběry na části obličejů a jiných částí.. Pravděpodobně se snaží o moderní pojetí živočišnosti.. Hodně kontaktní, fyzické.. Hromady kojení, hlazení, rození.. Snaží se divákovi přiblížit "vůni" tělesnosti (semeno, dítě, porod).. Bohužel mě celkově tahle dysfunkční společnost zobrazována téměř slow motion kamerou hlouběji neoslovila.. Začátek byl perfektní, akční a dravý.. Poté můj zájem opadá :-( ()

geklon

všechny recenze uživatele

Intenzivní, naléhavé, nesmlouvavé a invenčně natočené. Tohle není můj šálek kávy. A poutavý pilot zkrátka neporzradil vůbec nic a já jsem zatraceně zvědavý. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dystopická budúcnosť, tentokrát vo forme náboženskej tyranie. Asi som čakal trochu viac ako televízny vizuál a rozvláčne rozprávaný príbeh, no skúsim dať šancu ešte ďalšej epizóde. –––– Možno je osamelý. Možno ma sleduje, možno je Oko. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Piloty si moc nejdem ale tu urobím výnimku. Príbeh služobnice má veľmi dobre vystavané univerzum hneď od prvej epizódy. veľmi rýchle zoznámenie sa s hlavnými postavami a okamžitá interakcia priamo v deji. Emócie sú dávkované v každej scéne. Zatiaľ to vyzerá na veľmi sľubný seriálový počin. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"A chair. A table, a lamp. There's a window with white curtains, and the glass is shatterproof. But it isn't running away they're afraid of. A Handmaid wouldn't get far. It's those other escapes. The ones you can open in yourself given a cutting edge. Or a twisted sheet and a chandelier. I try not to think about those escapes. It's harder on ceremony days, but thinking can hurt your chances. My name is Offred. I had another name, but it's forbidden now. So many things are forbidden now." ()

Sayko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes spletitost příběhu mě něco táhne podívat se na další díl. Bude to nejspíš velmi zajímavě vybraná a hodící se barvitost obrazu, hezké dívčiny, výborný soundtrack a milion otázek ohledně milionu věcí. Tak snad se nám v dalších dílech něco objasní. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už nešlo dál opomíjet jeden z těch mnoha velmi populárních seriálů dneška a s konečnou možností si ho užít správnou cestou jsem pevně rozhodnut mu dát šanci v celé jeho kráse. Téma obsahuje natolik zajímavé, že tu nejsem rozhodně čistě jen proto, abych byl další ovce, co může tvrdit, že sleduje. ()

HermyJane 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál mě zaujal hlavně svým originálním příběhem z dystopické budoucnosti, kde už neplatí zákony a základní lidská práva tak, jak je známe dnes. I když na mě tato televizní show nepůsobí tak silně depresivně a sugestivně, jak slibovali mnozí recenzenti (více na mě působily například letošní brilantně zahrané Sedmilhářky), tak i nadále u Příběhu služebnice zůstanu, protože mě nejvíce baví sledovat flashbacky do minulosti, které nám strategicky pomalu odkrývají příčiny a průběh začínající totality. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sebejistě natočeno, mám z toho pocit, že přesně jak to chtěli udělat, tak to i provedli. Pomale odvyprávěné, obličeje v detailech s nic moc pletí, fyzické, tělesné, hodně se tady rodí a kojí a hladí a připomíná se pach porodu, pach semena, pach kojence. Vlastně se tady v dlouhých záběrech ženám připomíná to nejintenzivnější prožité a stejně času se věnuje scénám, v kterých se přirozená ženskost destruuje, znásilňuje a mění v cosi zrůdného. Jedná se o frontální útok na první ženskou signální. Atwoodová napsala manifest potlačovaného ženství, potlačovaného maskulinní totalitou. Ztotožnit se a cítit tuhle feminní vlnu po celou dobu seriálu /knihy/ - toť vše a je zaděláno na kult. To ,že dystopický svět sám v sobě nefunguje budou asi řešit pouze racionální mozky s penisem a pro ty tenhle seriál asi nebude. /psáno po 3, dílech/ ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to sice jen další podoba totality orwellovského typu, ale je potřeba připomínat, že demokracii je nutné bránit a chránit. Vše začíná nenápadným osekáváním našich svobod (zákaz kouření, pamlskový zákon, EET a podobně) a končí to podobnou hrůzou, jako v tomto seriálu. ()

Reklama

Reklama