Reklama

Reklama

Příběh služebnice - Série 1 (2017) (série)


Nedovol těm parchantům, aby tě zničili (S01E04)

(epizoda)
  • USA Nolite Te Bastardes Carborundorum (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Offred zklamala Manželku, když se Služebnici nepodařilo otěhotnět s Velitelem. Krátký čas výhod proto vystřídá třináctidenní samotka, do níž je Offred uvržena. Zde, v potemnělé komnatě, Služebnice objeví rytinu záhadného nápisu v latině. V den Obřadu Velitel Waterford opět poruší veškeré předpisy a osobně pozve Offred k sobě do pracovny na hraní her. Postavení Služebnice v domě ale ztíží Velitelovy sexuální problémy. Následující tajná večerní schůzka Offred s Waterfordem je příslibem mnohého; především se osvětlí, co znamená tajuplná fráze „nolite te bastardes carborundorum“. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plod buď požehnán. Třináctidenní samotka je přesto trestem. Blíží se další obřad i další partička scrabblu. Vybočení z nastolených emocí není možné. Chyba musí být u ženy – mužská neplodnost je v podstatě nepřípustný termín. Každopádně tu máme první revoltu. Táhlé scény s detailními záběry na tváře herců pokračují, emoce mi ale pořád krapet chybí. Zatím vše dokážu sledovat s klidnou tváří. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Služobníčke sa naskytli hneď dve príležitosti zmeniť stav vecí, pričom sa rozhodla tak ako sa rozhodla a ako jej našepkalo svedomie. Pričom tá v minulosti je skôr len pre hlbšie prekreslenie postavy, keďže vývoj z minulosti je podmienený súčasným stavom. "Šanca" v nemocnici to je už iné kafe, tam v polohe ležmo rýchlo rozhodnúť či "dať" alebo nie, to som vážne nebol schopný odhadnúť reakciu. Snáď sa rozhodla naša hrdinka správne... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobně jako v předchozí epizodě jde i tentokrát o silně feministický díl, ale nevadí, pořád lepší feministky než pánbíčkáři. Mám větší problém, už v seriálu Mad Men jsem si nemohl zvyknout na Elizabeth Moss a mám s ní problém i teď. Je sice kvalitní herečka, ale nikdy mi nepřipadala jako objekt sexuální touhy, vždycky, když ji vidím, vzpomenu si na žábu. Na druhou stranu hraje Yvonne Strahovski panovačnou mrchu (a hraje ji tuze dobře), ale je mi krajně sympatická/ sympatyczna. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Do you know what's most painful? The most painful thing in this entire ugly incident is the ingratitude. Don't you realize the opportunity you have been given? You were an adulterer, a worthless slut! But God found a way to make you useful. So, where's the gratitude?" ()

Sayko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím jedna z nejlepších epizod so far. Pořád se nemůžu nabažit toho skvělého vizuálu, hraní si s barvitostí záběrů a sestavení záběrů samotných. Co mě ale překvapilo tentokrát navíc, a za to dávám pátou hvězdu, je akčnost a směr, kterým se začíná seriál vydávat. Snad ani minutu jsem se nenudil a pořád se něco dělo, vysvětlovalo, utíkalo nebo mlátilo.. ()

Reklama

Reklama