Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Plán tajné emigrace do Kanady ztroskotal. June, zlomená i zocelená, nemá příliš na výběr. Buď zůstane upoutána coby nechtěná rodička na lůžku pod dozorem Gileádu, nebo opět navleče šarlatový háv a jako Služebnice Offred se pokorně vrátí do domácnosti sadistického Freda Waterforda. Jelikož nemá co ztratit, poprosí za odpuštění u Velitelových nohou a projde rituálem požehnání. Nevraživost mezi Serenou Waterfordovou, nyní Matkou, opatrovnickou Tetičkou Lydií a těhotnou Offred se vyhrocuje. A odbojářské hnutí Mayday, zdá se, již navždy utichlo… (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svojim spôsobom vývoj deja v štvrtej epizóde neguje tri predchádzajúce a finále prvej, akoby sa vlastne ani nič nestalo. Ale stalo sa niečo v Juneinom vnútre a tak je aj táto časť psychologickejšie prekreslaná a ponárajúca sa do vnútra tejto rozpoltenej a utrápenej ženy. Našťastie autori nerobia z divákov blbcov a jej dilemy v súčasnosti dávajú do konfrontácie s minulosťou, kedy si uvedomujeme, že či už vedome v minulosti alebo zhodou nešťastných okolností v súčasnosti je June proste rozbíjačka vzťahov a trochu bitch a tak určitú empatiu získavajú ai "Other women". ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návratem k tetě Lýdii a následně k Waterfordovým se zase vrátil náznak atmosféry z první řady, ale zklamalo mě kolik času tvůrci věnovali všem těm obřadům před narozením dítěte, všechny jsem je už jednou viděl, takže jsem si nejsilnější dojem odnesl z opravdu děsivého detailu na Offredin obličej v jedné z úvodních scén. Podobné záběry se pak objevily ještě několikrát, takže jsem upřímně rád, že nemám plazmovou obrazovku, do níž by se mi mohl její výraz trvale vpálit a děsit mě tak každý den znovu a znovu. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Člověk až tu June a ostatní Služebnice chápe. Ono bojovat a neustále prohrávat snadné není... a tak se stát ovcí a řídit se stupidními pravidly je zdánlivě jediné zbývající řešení, kterému dříve nebo později podlehnou. Achjo, ten seriál je tak syrový, depresivní a realistický, až to mrazí. Jo a paní Waterfordová s tetou Lydií jsou vynikající komplikované postavy, které si svůj prostor zaslouží, navíc podtržené fantastickými hereckými výkony. ()

Galerie (103)

Reklama

Reklama