Reklama

Reklama

Příběh služebnice - Série 3

(série)
Trailer 2
USA, 2019, 10 h 53 min (Minutáž: 44–60 min)

Tvůrci:

Bruce Miller

Předloha:

Margaret Atwood (kniha)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Elisabeth Moss, Amanda Brugel, Max Minghella, Bradley Whitford, Edie Inksetter, Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Alexis Bledel, O.T. Fagbenle (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Recenze (29)

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalita seriálu vůbec neklesá, jak by se dalo čekat, ale skoro naopak. I když mám proti němu tunu výhrad, zejména co se týče politické agitace (je to v tomto ohledu na úrovni Ženy za pultem), je to úžasně natočeno. Vizuál je snad nejikoničtější věcí, co jsem kdy viděl. Charaktery a herci jsou tak dokonalí, že každý rozhovor prožívám natolik, že bych to nejradši pořád stopoval a rozdýchával. Zejména Joseph Fiennes jako Fred a Yvonne Strahovski jako Serena. Ale i všichni ostatní. A jsem moc rád, že se to na konci serie konečně někam pohlo, protože pokud by se mělo zase začínat odznova, tak už bych to asi nerozdýchal. Konečně ale přichází i zadostiučinění, které v podstatě během celého seriálu doteď chybělo. Doufám, že už to čtvrtá série uzavře, protože by to bylo tak akorát. Devátý díl byl vtipný úlet a hudba a hudbozvuky jsou skvělé. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toho, kto robil soundtrack aj k tejto sérii, by som nechal zavesiť za gule, ale najprv by som mu vytrhal uši a prepichol ušné bubienky! A zapálil benzínom všetky vinyly a cédečká!!! UPDATE [24.8.2019] I v tejto sérii June/Ofjoseph lezie na nervy, ale potom prídu jej monology plné fuckovania a sprisahaneckých plánov a ja opäť začínam tento seriál žrať. Všeobecne však uznávam, že je výborne nakrútený a napísaný (okrem toho skurveného soundtracku !). Záver tretej série bol veľmi emotívny až som premýšľal nad piatou hviezdičkou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa osobne zatiaľ najlepšia sezóna. Tvorcovia sú už vo všetkých aspektoch svojho diela poriadne zohratí. Scenáristi, režiséri aj kameramani už presne vedia, čo chcú a vlastný materiál majú poradne ohmataný. Vizuálna stránka je skrátka úchvatná, perfektné obrazové kompozície, hry s farbami, tieňmi a celé ešte pretiahnuté cez filter. Taktiež vývojový oblúk postáv si žiadal svoj priestor, June je už úplne inou osobou, než na začiatku nielen celého seriálu, ale aj tretej série. A nie všetky zmeny v jej vnútri sa dajú charakterizovať ako striktne pozitívne... 90% ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. séria "The Handmaid´s Tale" je podľa mňa trošku slabšia, než bola predošlá, no stále dokáže zaujať a mať veľké množstvo silných momentov. A asi som aj trošku (narozdiel od iných) radšej, že to nie je tak vysoko sadistické a misogýnne ako sme mali v prvých dvoch sériach. Lebo to zo mňa vyťahovalo emócie, o ktorých som ani nevedel, že mám reálne v sebe. Tentokrát sa konečne usmeje šťastie aj na stranu dobra. A okrem toho mám pocit, že v niektorých aspektoch táto séria nesklamala. Myslím si, že väčšina ľudí dostane to čo si zaslúži. Keby mám povedať najlepšie postavy, tak ukážem asi prstom na Josepha a Eleanor Lawrencových. Podľa mňa sú to 2 vynikajúce postavy, ktoré človek chce sledovať ďalej a poznať ich. Hlavne Joseph tu má skvelé monológy aj dialógy s June. Osudy mnohých zloduchov tu skončia nie veľmi príjemne. Najviac som si asi užil hneď v prvej časti, kde Serena podpáli manželskú posteľ a potom by som povedal, že vidieť osudy služobníčok vo Washingtone je celkom desivý. Najradšej by ich všetky umlčali. Lebo ich jediná povinnosť je prinášať na svet deti. Osud Waterfordovcov je tu podľa mňa veľmi zaslúžený a bez toho, aby som spoiloval poviem, že na každého raz dôjde. Je si treba len počkať. Dokonca by som povedal, že keby seriál ukončili touto sériou, tak by to bolo super. Len na to by sme potrebovali trošku iné zakončenie. Ale chcú si ho nechať otvorené pre ďalšiu sériu. June je super a myslím si, že prežívala počas tejto série asi podobné pocity ako som prežíval ja, keď som sledoval predošlé 2 série. Takže asi to nedolieha len na mňa ako diváka. Problémy sú pre mňa trošku v tom, že seriál chce stále pokračovať. Napriek tomu, že väčšinu vecí uzavrel, tak to hlavné si stále necháva otvorené, aby sme mohli ísť ďalej. A neviem či to už nie je trošku nasilu. Nick tu dokopy nemá skoro žiadnu rolu a je tu len na chvíľku. A to je škoda. Je to pochopiteľné a vysvetlené, no videl som ho rád. A osobne mám pocit, že osudy ľudí mimo Gilead by sme mohli vidieť spracované trošku lepšie. Alebo sa im počas sledovania aspoň trošku viac venovať. Emily tu dokopy má veľmi malú rolu oproti tomu, akú by si zaslúžila. Uvidíme s čím prídu nabudúce, no vždy je pre mňa fajn si od Gileadu trošku oddýchnuť. Je to vždy ťažký dopad na moju psychiku. Aj keď v tejto sérii to nebolo až tak ťažké. Za najlepšiu epizódu hodnotím 11.diel - Liars.Hodnotenie: B+ ()

Slarque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čím dál víc z toho kouká snaha, aby se na oko něco dělo, ale příběh se ani o chloupek nepřiblížil k závěru. Zírání Elisabeth Mossové do kamery už se mi také omrzelo. Stal se z toho další seriál, na který koukám čistě ze setrvačnosti. ()

Sidonka odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitativní propad seriálu pokračuje. Nyní již dávám velmi nízké hodnocení, přestože jsem měla původně seriál v oblíbených ( kvůli vydařenější 1.sérii). Přestalo to být napínavé, dá se snadno odhadnout co bude v dalším záběru. Přestože se postavy chovají nelogicky, nestabilně a neuvěřitelně, scénář jde už delší dobu z extrému do extrému dá se předvídat, co kdo udělá, scénář je průhledný a bez velkého přemýšlení jde příliš jednoduše a za každou cenu na ruku divákům. Navíc to vypadá, že ve fiktivní totalitní společnosti si skoro každý může dělat co chce a mnohé hlavním postavám prochází nebo mají jen nezásadní potíže. Na seriálu byl nejdramatičtější právě ten konflikt elity s utiskovanými služebnicemi, které nesmí dát najevo svůj názor. Teď když mají situaci díky děravému, pohádkovějšímu scénáři velice usnadněnou, přestala jsem se o ně bát a prožívat s nimi boj o lepší svět. Stejně je zřejmé, jak nakonec všechno dopadne. Souhlasím s uživatelem Stitch7 a s jeho komentářem hned k 1.epizodě: "Zhlouplo to." Už se na to nedá koukat, jejich totalitní svět přestal mít řád. A to je opravdu velký rozdíl oproti epizodám mladšího data. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina opakuje pořád to samé dokola. June chce prostě zachránit svojí dceru Hannah a je ochotna, pro to udělat cokoliv. Když se vše pokazí, rozhodne se pro záchranu jiných. Neumím si představit, co dalšího se bude dít v dalších sériích. Už mi to přijde až moc utahané a zdlouhavé. Chápu, že série třeba skončí tím, že Gileád skončí a všichni budou žít šťastně, ale dalo by se to uspíšit a ne natáhnout na dalších sedm sérií. Ale zpět k této. Druhá polovina byla o poznání lepší, hlavně poslední tři díly, které byly napínavé a překvapivé. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. série pro mě měla pár much a upřímně , když zavzpomínám, tolik se mi do paměti nevryla. Obsahuje totiž hlavně hodně flashbacků, prolínání děje se světem mimo Gileád a hodně osvětluje důsledky chování některých postav. Tato řada si ale nakročila na pořádnou revoluci a spíš nechala slušně otevřená vrátka další řadě. Některé epizody byly ale, troufám si říct slabší nebo nudné. Nicméně jsem stihla zatím při čekání na čtvrtou sérii přečíst i předlohu a můžu říct, že jí dal tento seriál fakt šmrnc a naprosto odzbrojující intenzitu, přesto, že obohatil děj  i postavy o sto padesát procent jinak, dělá to uctivě a kvalitně. Jen tak dál. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Některé epizody třetí série jsou sice trochu slabší, ale jako celek to opět až neskutečně funguje. A díky posledním třem dílům už se zase nemůžu dočkat, co se bude dít dál. (90%) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přituhuje, nicméně svěží, odlišná dynamika z umístění do jiného domu (komandéra Lawrence) zůstala dlouho jen náznakovým, zbožným přáním. Až ve druhé polovině se děj výrazně pohnul (a nedal se shrnout do "Serena chce své dítě zpět"), mimo jiné proto, že June už regulérně šibe a na konci sil začíná být jaksi nevypočitatelná. Jinak o pomalých nájezdech / "close-upech" na její tvář se zatvrzelým pohledem se skoro dá mluvit jako o (nadužívaném!) trademarku. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/// Takhle - v roce 2019 jsem byl ze seriálu otrávenej. Po prvním díle třetí řady jsem neměl chuť si pustit další... Odvysílala se celá řada, pak uběhl rok, dva... otrávenost vyprchala, ale nechtělo se mi se do toho znovu pouštět. I tak jsem si první díl pustil znovu... a něco se zlomilo a mě to hrozně chytlo a sérii zkoukl za několik dní. Přičemž platí to, co jsem napsal právě k prvnímu dílu - "zhlouplo to". Teď už bych to neřekl takhle, protože převládá nadšení, takže bych opatrně řekl, že to "není tak chytré" >.< Jo, Gileád vyměkl a June by za tyhle poznámky a prohřešky v první i druhé sérii xkrát vysela na zdi a množštví vojáků na lokacích se mění podle konstelace hvězd, celkově jsem se ale skvěle bavil. I u devátého dílu! Takže pro mě finále bylo patřičně napínavé a dojímavé. Jsem rád, že jsem se k seriálu vrátil! ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Wives, submit yourselves unto your own husbands, as unto the Lord. For the husband is the head of the wife. Even as Christ is the head of the church, so let the wives be to their own husbands in everything. Let every wife see that she revere her husband. This is the word of the Lord." ()

Sasanka20 

všechny recenze uživatele

Seriál se v prvních sériích dobře rozjel, ale ve třetí už nějak lapá po dechu. I když poslední dva díly neskutečně šlapaly, pořád při hodnocení nemohu zapomenout na mnoho dílů předešlých, ve kterých se nic nestalo a mně přišlo, že jsem ztratil hodinu svého života (díl Heroic budiž dobrým příkladem). ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád mě to baví...Čekám na rozuzlení...Uvidíme...Tak jsem viděla 3.sérii...Tady už jsem neměla po celou dobu sledování, tak strašně ztažený žaludek, jako při předchozích sériích...Už je tu cítit jakési uvolnění režimu a roste síla odboje...Neustále mě udivuje Elizabeth Moss s jakým minimalistickým herectvím, vlastně jen mimikou, dokáže zahrát, všechny emoce...Na první pohled působí, že je chladná a takřka bez emocí, ale tomu naprosto rozumím...Kdyby si je dovolila ( emoce), tak to všechno, tu hrůzu a zoufalství, nemohla zvládnout...Tato série se mi zatím líbila nejvíc...Těším se na 4. sérku...Za mě 100% ()

barteca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uff, to byla fuška to dokoukat ! Napětí se nebuduje nekonečně dlouhými záběry, oproti předchozím řadám zbytečně rozvleklé, divadelní aranžmá a díky so naive podání konspirace se veškerá akce stávala neuvěřitelnou. Hlavní hrdinku jsem od druhé půle začala nesnášet.... takže 4. řada beze mne, papá. Souhlas Sidonka. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od vyčerpání materiálu M. Atwoodové Služebnice šlape vodu. Nemastné a neslané, chvílemi se mi začínalo zdát, žepříběh tak trochu couvá. Během třetí řady nám ze seriálu vymizely téměř všechny dějové linie a zůstaly nám tam jen ty, které se týkají June. Dalo by se právem říci, že je tak trochu "přeJunováno". Děj výrazně sklouzl ke klasickému schématu, kdy se v seriálu většinu řady nic neděje a vše se nelogicky semele v posledních epizodách. Celá řada je pro mne velkým zklamáním. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já v tebe věřím. Bůh nám naloží tolik, kolik unesem!" Tohle břímě bylo těžké a není se čemu divit, že i ona otupěla... Povedený utopistický seriál dospěl ke svému konci (anebo ne, když se dívám na jeho stránku...) a tato série byla svým způsobem nejzajímavější. ()

retrogirl2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jeden z nejlepších seriálů ever, i přes slabší díly, kde se nic moc nedělo. V této sérii jsem si vychutnala hlavně obraz. Červená, bílá, modrá, černá... Ty obrazce, motivy, stíny, pozadí, prostě artovka! V kombinaci s hudbou🔝 ()

Reklama

Reklama