Reklama

Reklama

Příběh služebnice

(seriál)
  • USA The Handmaid's Tale (více)
Trailer 3
USA, (2017–2025), 57 h 27 min (Minutáž: 42–60 min)

Tvůrci:

Bruce Miller

Předloha:

Margaret Atwood (kniha)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Elisabeth Moss, Alexis Bledel, O.T. Fagbenle, Joseph Fiennes, Max Minghella, Yvonne Strahovski, Samira Wiley, Amanda Brugel, Ever Carradine, Madeline Brewer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(66)

Obsahy(1)

Adaptace klasického románu spisovatelky Margaret Atwood Příběh služebnice vypráví o životě v dystopickém Gileádu, totalitní společnosti na půdě někdejších Spojených států. Republika Gileád, která se potýká s ekologickými katastrofami a ztrátou lidské plodnosti, je ovládána zvráceným fundamentalistickým režimem, který militantně volá po "návratu k tradičním hodnotám". Jako jedna z mála žen, které jsou ještě plodné, je Offred služebnicí v rodině Velitele. Ženy z této kasty jsou nuceny k sexuálnímu otroctví v rámci posledního zoufalého pokusu znovu zalidnit svět. V této děsivé společnosti musí Offred obezřetně manévrovat mezi Veliteli, jejich krutými Manželkami, hospodyněmi Martami i ostatními Služebnicemi – z nichž všech kdokoli může být špiónem Gileádu – a to s jediným cílem: přežít a najít dceru, která jí byla odebrána. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Petaxis k tomuto seriálu (1)

Příběh služebnice (2017) 

První série výborná, druhá, hlavně zpočátku, ještě lepší. Ke konci jsme se ale dočkali dalšího umělého natahování. Jen doufám, že tvůrci ví, co dělají a ze seriálu se nestane překombinovaná sračka, vytvořená z honby za zisky. Ale zpátky k tomu, co už jsme měli možnost vidět. Handmaid's Tale je seriál, který Vám buď sedne a budete z jeho sledování úplně mimo, nebo ho budete nenávidět. Nejdříve jsem směřovala k tomu druhému případu, protože se mi scénář po zhlédnutí prvního dílu zdál nesmírně přitaženej za vlasy, každopádně jsem vytrvala a netrvalo dlouho a změnila jsem na seriál názor. Nejdřív na mě působilo všechno brutálně nereálně až hloupě, ale pak jsem se zamyslela nad tím, co všechno se dělo v minulosti, nebo se stále děje na některých místech naší planety. Ne, zřejmě nikdy nebude existovat země ve kterém by to vypadalo přesně tak jako v Gileádu, ale tenhle utopistický stát nám může připomenout, jak snadné je lidi postupně zbavovat jejich práv, pomalu a plíživě, tak, že si toho všimnou, až když už je pozdě. Může nám připomenout, jak se z náboženství může stát nebezpečná zbraň, která lidem vymeje mozky, připraví je o kritický myšlení a jejich dříve běžná práva a potřeby se změní v kacířství. Seriál je navíc doslova prošpikovaný neuvěřitelně brilantníma hereckýma výkonama a jeho atmosféra je tak temná a skličující, že budete při sledování trpět společně s hlavními postavami. Ano, určitě to není seriál pro každého, koukat se na Handmaid's Tale se dá vlastně přirovnat ke každotýdennímu psychickýmu mučení, ale možná si při sledování s postavama vytvoříte tak pevný pouto, že jim prostě taky budete muset fandit až do konce. Doufejme tedy, že třetí série nezažije žádný strmý scénaristický propad a kvalita bude i nadále stoupat, nebo se alespoň nebude snižovat. Jsem ale trošku skeptická, protože Handmaid's Tale nevidím jako materiál na velký počet sérií, ale předpokládám, že z ní Hulu bude chtít vytřískat ještě hodně peněz a tak se dočkáme umělého natahování. Snad se mýlím. UPDATE: Při sledování třetí série bohužel musím snížit hodnocení. Seriál už fakt kriticky volá po ukončení, místo toho byl obnoven pro čtvrtou sérii.../Čtvrtou sérii si moc nepamatuju, tak asi nebyla zrovna výjimečná, ale pátá mě překvapivě zase dost bavila, i když člověk musí občas hodně přivřít oči nad nelogičností zápletek. Těším se na šestou a poslední sérii. ()

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Najdou Daredevil a spol. nový domov?

Najdou Daredevil a spol. nový domov?

13.02.2019

Nemusíte být zrovna fanoušky, aby se k vám dostala zpráva, že tři z pěti Marvel/Netflix seriálů jsou mrtvé. Situace okolo Daredevila a zbytku Defenders se vehementně řeší už dlouhé měsíce, a přestože… (více)

75. Zlaté glóby - výsledky

75. Zlaté glóby - výsledky

08.01.2018

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 75. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama