Reklama

Reklama

Příběh služebnice

(seriál)
  • USA The Handmaid's Tale (více)
Trailer 3
USA, (2017–2025), 57 h 27 min (Minutáž: 42–60 min)

Tvůrci:

Bruce Miller

Předloha:

Margaret Atwood (kniha)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Elisabeth Moss, Alexis Bledel, O.T. Fagbenle, Joseph Fiennes, Max Minghella, Yvonne Strahovski, Samira Wiley, Amanda Brugel, Ever Carradine, Madeline Brewer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(66)

Obsahy(1)

Adaptace klasického románu spisovatelky Margaret Atwood Příběh služebnice vypráví o životě v dystopickém Gileádu, totalitní společnosti na půdě někdejších Spojených států. Republika Gileád, která se potýká s ekologickými katastrofami a ztrátou lidské plodnosti, je ovládána zvráceným fundamentalistickým režimem, který militantně volá po "návratu k tradičním hodnotám". Jako jedna z mála žen, které jsou ještě plodné, je Offred služebnicí v rodině Velitele. Ženy z této kasty jsou nuceny k sexuálnímu otroctví v rámci posledního zoufalého pokusu znovu zalidnit svět. V této děsivé společnosti musí Offred obezřetně manévrovat mezi Veliteli, jejich krutými Manželkami, hospodyněmi Martami i ostatními Služebnicemi – z nichž všech kdokoli může být špiónem Gileádu – a to s jediným cílem: přežít a najít dceru, která jí byla odebrána. (HBO Europe)

(více)

Recenze (288)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Spojené státy jako přísně totalitní společnost, to už je pěkná absurdita. Ač jí vládnou muži, deset dílů sledujeme očima jedné ženy, služebnice-nešt'astnice, které do tohoto zvláštního světa musely rodit děti. Kde je totalita, tam se logicky tajně kují pikle a ty zase vytváří zvědavost u diváka. Nebýt to docela utahané tempo, za skvělý vizuál a výkon hlavní hrdinky se dalo hodnotit i výš. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stísněná atmosféra zavřeného pokoje, případně vůbec uzavřeného světa je opravdu bravurně zpracovaná. Bezútěšný svět z nedaleké budoucnosti, který v současnosti už bohužel vůbec nepůsobí jako sci-fi. Podobná dystopická realita by se klidně mohla vyplnit a vůbec by mě to nepřekvapilo. Musím vyzdvihnout výkon Elizabeth Moss, která celý seriál táhla vpřed svou úžasnou hrou s mimikou, výrazem a hlasem. Málokdo by působil tak přirozeně během všudypřítomných close-up záběrů na nejjemnější detaily tváře. Stejně tak byla perfektně ztvárněná Janine, Lydia, Offglen a Serena, která mi postupem času začala silně připomínat Cersei v podání Leny Headey. Ohranil bych se však vůči škatulkování tohoto díla jako feministického. Vůbec toto slovo na csfd vídám nějak často. Ano, obzvlášť z úst Moiry padaly silně feministické výroky, nicméně se rozhodně nejedná o žádnou feministickou černobílou propagandu. Však nejdémoničtěji tu působí právě ženy, z nichž jedna si tento systém sama vymyslela. Muži tu jako čisté zlo také jistě nevystupují. Na některé se i narativ blíže zaměřuje a jsou to vesměs kladné postavy. Ta šedivá charakterizace postav je jistě skvělým krokem. Najednou nevíme, odkud vlastně všechno to zlo přichází. Zaujal mě v tomto ohledu hlavně vývoj Lydie - ač navenek tyranka, na svých svěřenkách jí záleží. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

No potěš...předlohu znám a nejsem zarytý fanatik, zdali je vše dodržováno dle předlohy jak má...Mě i toto děsí a ten seriál je bravurní. Demagogie, která je v seriálu tak neskutečně pro nás nepochopitelná - jak to opravdu může v USA proběhnout? Jak se to mohlo stát a jak ty ženy mohou takto dále žít, když svět okolo běží dál, jako předtím a ony v něm také do té doby žily....Je to tak surové, nepředstavitelné, děsivé a ochromující, že si říkám - co kdyby to vážně nastalo...co by se stalo dál? Mám za sebou první sérii a těším se na druhou, protože ty tiché, zpomalené, barevně podkreslené momenty jsou tak skvěle děsivé, že málokdy mám při každém dílu seriálu husinu... ()

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo něco! Nečekal jsem mnoho a dostal jsem 5x víc, než jsem doufal. Velmi silný zážitek po více stránkách. Začátek první série se nese v dosti pomalém, až rozvláčném tempu, ale to všechno je jenom promyšlený klid před bouří. Odhalí vám jenom tolik, kolik chce, ale dost na to, aby vás z toho začalo pořádně mrazit v zádech. No a pak už to jede. Tvůrci velice promyšleně odhalují postupně všechny události, které předcházely té "nepochopitelné" situaci, do které se hlavní hrdinka dostane. Poté se děj postupně začne víc a víc věnovat děsivé přítomnosti. Velká sonda do myšlení lidí a podle mě až děsivě reálná ukázka toho, jak by to mohlo vypadat, když nastane nějaká globální katastrofa a lidé se začnou chovat extrémně. Jsem naprosto unesen z hereckého výkonu Elisabeth Moss - to je regulérně na cenu Emmy za nejlepší herecký výkon v dramatickém seriálu. S každým dílem jí scénář nabízel možnost ukázat víc a víc emocí a ona to využila zcela na maximum. Velmi se mi líbila taky kamera, barevná stylizace a kompozice scén (hodně to připomíná např. Vesnici od Shymalana). To se nikdy neokouká... Handmaid's Tale asi není úplně jednoduchý seriál, pro každého... ale dejte mu šanci a čeká vás velmi silný zážitek. Já se z toho budu vzpamatovávat ještě pár dní. Žádná klišé, žádné nabubřelé scénky - jen dokonale a nanejvýš citlivě odvyprávěný příběh né jedné, ale mnoha silných žen, jež se ocitly tváří v tvář naprosto šílené situaci. Není to o zoufalství, ale o naději a síle nikdy se nevzdát i v těch nejtěžších momentech života. O síle žít a přežít kvůli svým dětem. A o tom neztratit své lidství. 5* s přehledem :) ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chcete vědět, jak to zanedlouho bude vypadat v Polsku? Tak tohle je sice možná trochu přehnané, ale v lecčems velmi výstižné. Rozpuštění kongresu, stanné právo, otrocké vykořisťování mnoha obyvatel ve prospěch pár vyvolených "nahoře". Vymývání mozků za pomocí tělesných trestů, všudypřítomný strach, nejistota před kýmkoli, obava z každého bez rozmyslu vyřčeného slova, nebo z nedostatečně uctivého pohledu... Tvůrci Příběhu služebnice nám ukázali zrod diktatury se vším všudy a k tomu v krásném barevném provedení (všem vévodící rudá v kontrastu s bílou v různých prostředích) a s výbornou Elisabeth Moss v hlavní roli. Dokud seriál líčí podrobnosti, podle nichž systém Gileádu funguje, je to strašně zábavná podívaná. Od rutinní tiché každodennosti života Služebnice plné strachu, podezírání, či vzpomínek na místní "výcvik" nemůžete odtrhnout oči. Prakticky totéž platí i o vztahu June s velitelem a jeho manželkou. Problém ovšem nastává, když přijdou na řadu zbytečné vzpomínky hlavní hrdinky na její vlastní vztah v minulosti, když sledujete nudnou linii s řidičem, nebo dokonce příšernou část s Juniným manželem (ta postava fakt může někoho bavit?). Pokud by všechny díly Příběhu služebnice vypadaly alespoň jako první čtyři, dala bych sérii čtyři hvězdičky. Ale kvalita kolem poloviny série je pak hodně nevyrovnaná, a v některých momentech i velmi nudná. Jako celek je ale Příběh služebnice určitě jeden z nejoriginálnějších seriálů současnosti, k tomu je kvalitně natočený a výborně zahraný. Já jen doufám, že další série bude méně o Juniných milostných pletkách a více o diktátorském systému Gileádu. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších seriálov súčasnosti. Výsledok toho, čo dokáže zvrátená ortodoxná náboženská ideológia a choré bigotné hlavy. Téme ja viac než aktuálna. Isté tendencie, žiaľbohu, badať aj v dnešných spoločnostiach. Nemožno privierať oči pred takýmto správaním. Nielen tematicky, ale aj filmársky dobre odvedená práca - od hereckých výkonov až k ťaživej depresívnej atmosfére. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně totální ztráta času. Nezáživný příběh bez zábavy a nějakého potřebného háčku, který by mě nutil se dívat na nové díly. Rád jsem se tohoto konečně zbavil. Jediné, na co se dalo koukal byla Bledel a Strahovski. A to neříkám v rámci sexismu, ale v rámci toho, abych vážně ukázal jak to bylo na prd. Druhá sezóna má pro mě jasný zákaz. Mrhání časem by to bylo. ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Naprosto bomba seriál. Místy mě při sledování až mrazilo v zádech. A brečím že už chci další sezónu. :'-( Málo který seriál mě takhle letos dostal jako právě příběh služebnice. Druhá sezóna a ještě lepší než první. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdá sa mi, že ako film alebo malá séria filmov by to bolo oveľa lepšie. Čakať na každé malé odhalenie dve hodiny a medzitým sa takmer nonstop pozerať na otrávený výraz jednej herečky je na mňa príliš a dokázal som vydržať iba päť epizód. ()

Drnqonovic 

všechny recenze uživatele

Sorry, když koukám na dystopický seriál, tak ta dystopie má nějak fungovat. Proč a jak, ale to tady prostě nefunguje; ten svět by se prostě rozsypal během několika měsíců. Nerozumím rituálu oplodnění a celkové role plodných žen (vždyť by to mělo být naopak, ne? Měli by je nosit na rukou!). A když nefunguje svět, nedokážu už brát vážně všechno okolo, pocitů hlavní hrdinky počínaje, celkovou okolní atmosférou konče. ()

zsn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To nevymyslíš, ty vole. Novodobý holocaust. Hlavní herečka ošklivá jak ropucha (rozhodně bych si jí, být chlapem, nevybrala na zachování rodu), ale dokonalá. Šokující scény, opravdu moc dobré. Druhá řada se mi líbila víc než první. Žena, která s tímto námětem přišla, musí být mučednice. Anebo musí nenávidět svůj druh, protože takové zacházení s ženami, vůbec tento nápad, co se dokáže někomu zrodit v hlavě, je hoden spíše muži a jeho zvrácené představě. ()

widla 

všechny recenze uživatele

Neskutečný seriál o ne tak neskutečné budoucnosti.. Vše je umocněno výbornou kamerou a hudbou. 5/5 bez rozmýšlení! ()

MaMitti 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se nechala zlákat...po prvním dílu končím...tohle NEE...nechápu to všeobecné nadšení. Tak nějakým nedopatřením (v pátek po vínu se známými) jsem shlédla díl číslo tři...a snad bych i dala odpad! Mám podobný názor jako lemonova. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"This could be an Airbnb. Not a great one. Three-star reviews, maybe. Amazing house, tons of character, nice view of the yard. Owners are super polite, but creepy as fuck. Some ritualized rape required." ()

anura 

všechny recenze uživatele

3. série bohužel co do kvality zpracování, příběhu a tempa velmi zaostává za 1. a 2. sérií. Nenabízí v podstatě nic, vše se prapodivně vleče, situace, které by se v první sérii odehrály za 10 minut se tady táhnou celým dílem. Třetí sérií seriál zcela evidentně a bohužel neskončí, bůhví kolik dalších sérií nás ještě čeká než to seriál doklepe k zdárnému konci. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skoro jako od Orwella. Totalitní společnost, všudypřítomné "Oko"...podobnost asi nebude čistě náhodná. Nicméně i přesto, Příběh služebnice ukrývá fakt velký potenciál. První série ho ale boužel jen tak nastínila (až na výborný poslední díl). Takovýmhle tempem se tohle téma bude dát ždímat i 5-6 sezon, aniž by se v nich něco převratného stalo. s1 3/5, ()

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Najdou Daredevil a spol. nový domov?

Najdou Daredevil a spol. nový domov?

13.02.2019

Nemusíte být zrovna fanoušky, aby se k vám dostala zpráva, že tři z pěti Marvel/Netflix seriálů jsou mrtvé. Situace okolo Daredevila a zbytku Defenders se vehementně řeší už dlouhé měsíce, a přestože… (více)

75. Zlaté glóby - výsledky

75. Zlaté glóby - výsledky

08.01.2018

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 75. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama