Reklama

Reklama

Eonni

  • Jižní Korea 언니 (více)
Trailer 2

Od doby, kdy rodiče In Ae (Si-yeong Lee) a její mladší setry Eun Hye (Se-wan Park) zemřeli, spolu sestry žijí sami. Obě se na sebe hodně spoléhají, ale jednoho dne Eun Hye zmizí. In Ae se snaží svojí sestřičku najít a začne se mstím těm, kteří jsou za její únos zodpovědní. (Miike)

Recenze (5)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

I Korejci mají své béčkové filmy a na tenhle Rape and Revenge jsem se těšil, ale ve výsledku se nejedná o nic strhujícího. Obsahuje to sice všechny mé oblíbené prvky ( Únos, četné znásilnění, Revenge a spousta soubojů), ale vše jede tak na půl plynu a gore je zde bohužel jen minimum. Před pár lety bych možná slintal, ale dnes už zřejmě očekávám více. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dvě sestry, které jsou si očividně blízké. Jedna má za sebou pobyt ve vězení I speciální výcvik, druhá ještě chodí do školy a tam se jí zrovna nelíbí. Nejde ani tak o probíranou látku, ale o spolužáky, kteří se na ni kvůli jejímu postižení zaměřili. A jednou nakonec nepřijde domů. Jihokorejská verze známého tématu, kterak jeden se mstí za útrapy druhého. Při pátrání navíc starší sestra odkrývá tajemství o násilí a sexuálním zneužívání, o to hůř pak s jednotlivými dílky (muži) skládačky bude zacházet. Jenže chybí tah na bránu. Jednotlivé akční sekvence mají mdlou choreografii a místy zmatenou kameru, nestrhnou ani nenutí, aby si je divák chtěl pustit ještě jednou, jednání postav postrádá logiku, bad guys jsou vyloženě k smíchu. Mnohé scény se dějí nahodile, retrospektivy spíš otravují, do toho navíc vstupují podivné asijské emoce. Chtěl jsem béčkovou jednohubku, dostal dvouhvězdičkové zklamání. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasický revenge film v ktorom sa tentoraz mstí žena za to, že jej uniesli dementnú sestru. Prvá tretina v ktorej sa máme zžiť s postavami je celkom nuda. Jedna sestra je dementná a druhá zase nepríjemná. Ale akonáhle začne pátrať po sestre a pritom mlátiť jedného chlapa za druhým, tak začne zábava. Bitky sú kvalitné. Majú skôr realistickú choreografiu bez akrobacie. Tak trochu Bourne štýl, ale prehľadne natočený a zostrihaný. Vrcholom je bitka v obmedzenom priestore auta, ktorá fakt stojí za to. Lenže po hodine filmu som začal mať pocit, že ho natočila nejaká feministka, ktorá nenávidí chlapov. Každý jeden chlap tu je notorický znásilňovač s chúťkami na mladé mäsko. Najprv to začalo byť otravné a potom až komické. Absencia polície ma tiež srala. Ľudia sa tam dlhý čas bijú na ulici a nikoho to netrápi. Pointa ohľadom únosu, kde ide o pomstu na druhú pôsobí už príliš prekombinovane a typická kórejská záverečná vybíjaná jedna proti veľkej presile mi pripadala z bitiek najslabšia. Výsledkom je drsná revenge jednohubka s pár skvelými bitkami. P.S: Chlapi sú fakt prasce. Hm, ja som tiež chlap. Tak sú aj výnimky. 6/10. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

*Unesli jste mi sestru a to jste neměli dělat.* Typická segalovka tentokrát v jihokorejské produkci a v ryze ženském podání. Příběh začíná klasickou dívčí šikanou, která se však zvrhne ve zcela něco jiného. A tak do centra dění vstupuje, dalo by se říci, žena v červeném a byť se na první pohled zdá, že kouká jak bulík, je setsakramentsky naštvaná a je odhodlaná svou unesenou mladší sestru najít za každou cenu. Je to tak, Stevena Seagala, či pro někoho Liama Neesona ze snímku '96 hodin' (2008), stačilo zaměnit za Si-yeong Lee a máme další akční thriller o únosu a pomstě. Jednoduchý děj, očekávané akční scény v podobě rvaček a stejná atmosféra nám dává opět shlédnout krvavou etudu dle zavedené žánrově šablony. Avšak pozor, byť se zdá být snímek námětově otřepaný, zase až tak jednoduché to není. Tvůrci do příběhu zakomponovali sociální a společenské téma, jako je šikana ve škole, zacházení se zdravotně postiženými, obchodování s lidmi a sexuálního zneužívání a jako obvykle neochota policie cokoliv dělat. Proto se snímek jeví spíše dramatický než ryze akční. Ale i tak se námětově jako celek nejedná o nic originálního a tak se alespoň podívejme, jak si s něčím takovým pohráli jihokorejští tvůrci. Vyloženě pecka to zkrátka není, ale za shlédnutí stojí. ()

danny79 

všechny recenze uživatele

Bitky vypadají směšně, příběh a chování postav nedává často žádný smysl, hlavní postavě se nedostává brutality. I 2 hvězdičky jsou příliš ()

Reklama

Reklama