Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve vánočním speciálu pokračuje cesta osmi jedinců s rozlišnými životy, ale společně propojenými myslemi. Jejich vztahy se postupně prohlubují, zjišťují temná tajemství jeden o druhém a snaží se najít svou společnou identitu. (hansel97)

Recenze (22)

evulienka3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento vianočný špeciál ma potešil. Hlave preto, že nie je len časťou vytrhnutou z kontextu, ale veľmi pekným premostením pred druhou sériou. Napriek tomu, že sa tam toho znovu deje strašne veľa avzhľadom k počtu titulných postáv by sa mohlo zdať, že je to rozhárané, nie je to tak. Divák znalý postáv a predchádzajúcej série je schopný sa bez problémov orientovať ako v postavách tak aj v deji. Film ma napriek svojej 124 minútovej stopáži ani chvíľku nenudil, skôr naopak, vychutnala som si každú minútu. Veľmi mi už tá banda chýbala! ()

hansel97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasný fanservice, který měl za úkol zkrátit dvouleté čekání fanoušků a ještě je trochu uchlácholit na vánoční atmosféře. Vánoční speciál nenabízí žádný dějový posun a vlastně nemůže ani stát sám jako TV film, spíše jako epizoda propojující obě série. V rámci seriálu očekávaná kvalita. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, to jsem si pěkně naběhl. První sezóně jsem udělil s přivřenýma očima čtyři slabší hvězdičky, na pokračování jsem se celkem těšil, a teď toto... Už úvodní příšerný cover hitu Niny Simon mě pěkně zprudil, a pak už to šlo jen z kopce. V podstatě šlo jen o dvouhodinovou reklamu na duhové hnutí, což hezky podtrhla úžasná swingers party, která mi málem způsobila mořskou nemoc (příliš mnoho testosteronu), nudný děj narozeninové i vánoční oslavy doplňovala stejně nudná hudba (viz. 87. cover písně Hallelujah), takže nebýt dvou slušných akčních sekvencí se spoluprací všech hlavních postav, nedal bych ani ten jeden kousek. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelé. Čím viac sa komplexnosť sveta Sense8 rozvíja, tým viac a častejšie v ňom objavujem rozprávačské majstrovstvo nevídaných rozmerov. Psychologicky, koncepčne a morálne dokonalá súhra scén a dejových línií, vytvárajúca jeden z najambicióznejších projektov, ktorý aj napriek dlhému čakaniu na to čo sa bude diať ďalej, dokazuje, že na výborné veci sa oplatí čakať. To že "sestry Wachowske" vedia točiť je nám známe ešte z čias keď to boli " bratia Wachowski" a Straczynski patrí k najlepším scénaristom súčasnosti. Tento Christmas Special posúva dej výrazne dopredu a necháva ma napäto očakávať druhú sériu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle by se dalo úplně normálně považovat za úvodní dva díly nové série a jelikož druhá řada má oproti předchozí o dva díly méně, tak tomu i tak prakticky bude. Děj se sice kupředu moc nehýbe, ale postavy a jejich příběhy jsou i nadále rozvíjeny a plynule to navazuje na konec řady předešlé. Co mě trochu mrzí, je recast Van Damma a byť se nový herec role zhostil s grácií, chybí mu takové to dětské nadšení, které měl ve svém výrazivu Aml Ameen. Potěšilo, že si scénáristé nezapomněli z celé situace s přeobsazením udělat srandu. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzato kolem a kolem to byla taková breather (double)episode. Zdůrazňuji episode, protože jako samostatný film by to asi člověku moc nepovědělo a i v oficiálních seznamech se to považuje za první díl 2. série. Scénáristi se nebáli a ukázali dohru všeho, jak první série skončila, zejména toho dobrého ale nebáli se ani toho špatného. Dokonce se jim i povedlo formou hezkého meta povídání vypořádat s výměnou herce Capheuse. I s kritikou, že je seriál místy velmi perverzní. I s první oslavou narozenin clusteru. I s prvními Vánoci a Novým rokem. Takže se slaví, kde může a kameramani to vše zabírají v celé kráse. Extra plus za Bugovu paralelu ohledně sensates a 'virtů', virtuálních kamarádů/rodiny. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo fajn se znovu vidět s většinou starých známých. Vzhledem k tomu, že se jedná především o výplň mezi dvěma sériemi, tak není moc prostoru, ve kterém by se dalo posouvat. Přesto se však v ohraničených mantinelech daří zdárně pohybovat, mytologie se rozvíjí a já se těším, až dokoukám druhou sérii. A snad se strachuji zbytečně a forma nad obsahem nakonec nezvítězí. Výběr písniček, které spojují scény a proplouvají jimi, je výborný. (Netflix) ()

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Špičková epizoda, která mě znovu dokázala, že Sense8 patří k těm nejzajímavějším seriálům současnosti. Tolik nápadu, propojování scén, a hlavně emocí. Prostě mě toho hodně sedlo, i přestože ty dvě hodiny jsou dlouhý a chybí tomu nějaký výraznější děj. Už se nemůžu dočkat na nové díly, jelikož mě tahle "osmička" postav zajímá opravdu hodně. 8/10 ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I just love them. "Happy fuckng new year!" Zadna vyplnovka, ale pamparadni predvoj a ja se nemuzu dockat na kveten, kdy to opet cely zase vypukne a zatim v mezicase si jdu znovu pustit 1 serii a pravdepodobne i jeste jednou tento vanocni 124-minutovy nulak. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"When I'm in the ring there are times when my body moves without me telling it to. It moves without me thinking, "I should do this, I shouldn't do that." It moves in harmony to the moment. The first time something like that happened, I was 17. I was invited to a major tournament. My final opponent was a boy named Woojin. He was a smart and skilled fighter. But my father was in the audience. I believed if I won, my father would let me compete in the Nationals. But it had the opposite effect. After the fight, my father forbade me from ever fighting again. I learned more about myself and about Woojin in that locker room than if I had fought him a hundred times. We exist because of sex. It's not something to be afraid of. It's something to honor. To enjoy." ()

Doomcourier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Místo nějakých zbytečných bonusů by se tvůrci měli zaměřit na normální děj, protože tohle mně připadalo jako postradatelná dvouhodinová blbost. Některé scény byly super, to né že né, ale celkový pocit z toho dobrý nemám. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k tomu, že se jedná o nultý díl, tak jsem čekal nějaké to opakování předešlých událostí nebo jen nějakou komickou vsuvku, aby natěšili fanoušky, než přijde druhá série. Ovšem velice jsem se mýlil. Nejprve mě překvapilo úctyhodných 120 minut, což bylo příjemným překvapením, neboť tohohle se člověk prostě nemůže nabažit a každý posun kupředu vás donutí chtít čím dál víc. Zadruhé rozhodně pozitivní bylo to, že pokračovali v příběhu, aby navázali mezi první a druhou sérií a nedrželi se rozhodně zpátky jen kvůli tomu, že je to nultý díl, ale udělali z toho plnohodnotnou podívanou na úrovni s ostatními díly. Zatřetí tu bylo sice zlehčení v podobě oslavy narozenin, Vánoc a Silvestra, ale přesto to extra nevyčnívalo a Wachowští udělali z párty úplně něco nevídaného v podobě mezitělního prožitku různých událostí najednou. Jediné takové menší zklamání bych ale viděl v obměně černouška (Capheuse), kdy ten předchozí herec mě zaujal více, než tento. Celkem bylo ale zajímavý, jakou vtipnou vsuvkou o sestřihu tuhle záměnu ve filmu provedli. ()

STORM70 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celovečerní film asi ne, ale když to beru jako první a druhý díl druhé série tak v poho. Čekal jsem po narozeninovém grupáči grupáč vánoční, ale naštěstí následovala celkem příjemná akční scéna. Dokonce proběhl i náznak heterosexuálního sexu :-) ... Tak jen tak dál... 8/10 ()

Reklama

Reklama