Reklama

Reklama

Matky na tahu o Vánocích

  • USA A Bad Moms Christmas (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Nepeč a zapař Říká se, že Vánoce jsou nejkrásnějším obdobím roku. Určitě ale ne pro mámy! Tři matky rebelky už mají dost věčného uklízení, vaření, zdobení a shánění perfektních dárků pro celou rodinu. Proto se zaseknou a rozhodnou, že si tento rok konečně užijí Vánoce i ony. Akorát netuší, že se brzy ohlásí hosté, kteří s jejich představami dokonalých svátků nebudou tak úplně souhlasit – jejich vlastní matky… (Magic Box)

(více)

Recenze (204)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že na vyplnění mezidobí a celkový relax od pohádek, by tyhle matky mohly posloužit dobře. Neposloužily. Byla to kravina, navíc trapná kravina. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $28miliónovTržby USA $72,110,659Tržby Celosvetovo $130,560,428Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,409,047Tržby za predaj DVD v USA $3,128,176║ Klasické nevyrovnané a miestami otrepané pokračovanie, ktoré niekedy zbytočne moc tlačí na pílu. Príchod matiek (alebo lepšie povedané babiek) je akurát tak otravný, nie zábavný. Pár dobrých zábavných vecí sa tu nájde ale ináč to väčšinou dosť zadŕha. /45%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VRÁTÍME VÁNOCŮM ZPÁTKY KOULE…“ /// Jsou Vánoce a to je velká šou. Kupříkladu v Americe prej nemůžeš v týhle době nic vojebávat. Tři rodiny, každá (překvapivě?) jiná, se chystaj na nejsvátečnější období roku. Stres ze všeho kolem… (jakože to prostě prožívaj…), do toho ty jejich nemožný matky… není divu, že si ženský řeknou, že by si měly Vánoce užít. Ovšem … MÁMY SI NEUŽÍVAJ, ALE ROZDÁVAJ RADOST! Takže nadejde čas, skoncovat s tímhle trapným heslem… ty vole a něco ftipnýho byste tam neměli? Vánočních filmů není nikdy dost. Tenhle je lehce protivnej - neseděj mi některý postavy – ale není to moje rodina, takže na to seru. Všichni (jakože) exhibujou (čti - chovaj se jak kreténi) – teda všichni ne, třeba ty vedlejší postavy jsou úplně vobyčejně nezajímavý. A to nejzajímavější na týhle komedii je to drama, který se vodehraje mezi holkama a mámama. Ponaučení? Santa lidi polepšuje! A když budete mít štígro (jakože vydržíte až do konce), přijde i džigolo. Ano, vánočních filmů je furt málo… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Toužím po klidných vánocích (tak si nepouštěj tuhle píčovinu!). 2.) Každej rok jezdím k dceři na vánoce. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nese se to na podobné vlně jako první díl. Mila Kunis je velmi roztomilá a Kathryn Hahn hraje Stiflera v ženském vydání a baví mě. Pár hlášek mě rozesmálo a vánoční atmoséra je fajn. Na jedno podívání fajn komedie ikdyž spíše chick flick. 65% ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Ukážkový rýchlo zabudnuteľný sequel na objednávku. Jon Lucas a Scott Moore si zjavne myslia, že stačí zvýšiť počet postáv pridaním matiek hlavných hrdiniek, situovať zápletku do vianočných kulís a k tomu umelo tlačiť na emócie, pretože Vianoce sú predsa sviatkom pokoja a zmierenia. Nestačí. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pořád to není úplná prohra, je to trochu horší než jednička, ale na druhou stranu, jako vánoční relaxace neurazí. Sehraná parta hereček různých generací tvoří zábavný celek. Škoda, že humor není propracovanější, ony by to uhrály. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem si myslel, že dám dvě, ale nakonec jsem to na ty tři dostal. Film není nijak převratný, ale své momenty má. Není jich sice moc, ale stačí to na to, abyste se po celou dobu nedivili, proč bylo něco takového proboha natočeno. Nehledejte v tom však žádnou převratnou rebelii. Místy tam sice něco najdete, ale většinu znáte už z té jedné ukázky, kterou jste potkali v kině (nákupák a večírek). Nejlepší dvojici představovala "Kristen Bell" se svou matkou - syn od "Kathryn Hahn" měl však taky dobré chvilky. P.S.: Už se nad sebou zamyslete. Největší bordel, jaký jsem kdy v kině viděl byl vždy na CSFD projekci (na Matkách se vám sice nedařilo, jako na Justice League, ale byl to taky pěkný hnus)... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když se divák zbaví povinnosti uvěřit Mile Kunis a dalším úlohu strhaných matek, a úplně ignorovat nespočet neživotných postav (protože takhle se vážně nikdo nechová), může se s dávkou nekorektního humoru znovu solidně bavit, ač s ním tvůrci rozhodně nepřicházejí jako první. Tentokrát naše trio odmítá být otrokem blížících se svátků, a aby toho nebylo málo, přijedou ještě jejich matky. A pochopitelně nejsou ani trochu „normální“. A divák se ptá, zda by si nezasloužil přeci jenom lépe odvedenou práci. Prostě Jon Lucas a Scott Moore, scenáristé, kteří stojí za komedií Bejvalek se nezbavíš a zejména za první Pařbou ve Vegas (a tady režiséři), přichází hned rok po jedničce s pokračováním, které mají právě šílené matky zachránit. Chyba lávky. Jedna je sice posedlá svou dcerou, kdy jí očichává vlasy a kupuje sousední dům, druhá bohatá perfekcionistická mrcha, která chce vše po svém, a třetí nezodpovědná puberťačka, jejímž prostřednictvím Susan Sarandon podobně jako Robert De Niro (Děda je lotr) plive na svou bohatou kariéru, přesto zase takovým oživením dámy nejsou. Samozřejmě dojde na hádky, aby všichni vzápětí pochopili, jak jsou rodinné hodnoty důležité. Na jedno podívání, dvě až tři hvězdy, každopádně trojku prosím nee. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude mnohem horší a nakonec se z toho vyklubala docela příjemná záležitost. Vánoční film sice spíše pro ženy, ale kouknout se na něj může kdokoliv, kdo má smysl pro humor a má rád herecké výkony Susan Sarandon, Mily Kunis a Kristem Bell. I pro mě neznámá Kathyn Hahn nehrála špatně. Příjemná ČSFD projekce. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že toto není vyloženě film pro chlapy. Film ve mě vyvolal pocit Vánoce už nikdy neslavit a vymazat si mojí mamku z těchto "poklidných" svátků a to jí mám rád (konec to trošku zachránil). Některé scény byly přitažené za vlasy až moc - myslím takové ty ryze ženské. Jinak musím říct, že začátek filmu na mě zapůsobil že toto bude Hangover, ale pro ženy, a byl jsem docela natěšen, ale to se nestalo. Jediné co bylo ve filmu bezchybné, tak je role tří matek a když byly spolu tak s přehledem přehrávaly ústřední trojici svých dcer. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Pokračování hitů vznikají na pásové výrobě a to i u těch hitů u kterých pokračování nedává smysl. Matky na tahu o Vánocích trpí klasickou poruchou komediálních pokračování- Nemáme se kam vydat dál takže zbývají dvě možnosti: Buďto cesta do nějaké exotické země nebo zimní svátky. Tvůrci si tentokrát vybrali to druhé čímž se dočkáváme už druhého letošního komediálního pokračování (Prvním je Táta je doma 2) Nebudu tady vysvětlovat, proč je Táta je doma 2 lepším filmem ale spíše to jaký je film jako takový: Takže... ten film má humor který je po většinu času vtipný ale..... ten humor je také občas až šílený a přitažený za vlasy. A dojde to tak daleko, že ani nevíte kdy se máte smát a kdy plakat a když se tvůrci pokouší o nějaké emoce nejde plakat protože se stejně objeví vtip, ten film snad opravdu nemá jedinou ucelenou scénu bez vtipného odlehčení. Což by nebylo nic špatného kdyby se tak nekazil ten dramatický nádech. Trojice matek Christine Baranski, Susan Sarandon a Cheryl Hines jsou fajn a důstojně sekundují Mile Kunis, Kathryn Hahn a Kristen Bell. Fajn jsou i Peter Gallagher a Jay Hernandez. Nic více se v podstatě o filmu říct nedá. Je to prostě standardní vánoční výplachovka na kterou si ale vlastně ani nevzpomenete a pořád si budete o Vánocích pouštět Lásku nebeskou... nebo Živí mrtví. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Už za hranicou vkusu, prefeminizované a hrozne trápne. Jednotka sa mohla pýšiť aspoň pár vtipnými scénami, tu síce snaha bola, ale obyčajne to vypálilo do trápnosti a gýčovej sentimentality (hlavne pri konci). Dve hviezdy za sympatické herečky. Aj keď na druhú stranu sa čudujem napr. takej S. Sarandon, že sa dala nahovoriť na takúto koninu. 30/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pustit "nezbedné mámy" do kin podruhé, to byl omyl. Naprostá absence vtipných originalit z jedničky dělá z pokračování řadového komplice všech těch zapomenutelných "bláznivinek" na jedno použití, na kterých Jon Lucas & Scott Moore participovali. Jejich společná díla moc od sebe nerozeznáte. Stěžejním nápadem je do filmu nasadit tři mámy hlavních představitelek, přičemž je zaděláno na vděčné téma generačních svárů a rozdílů. A vánoční čas je ideálním obdobím zakopat válečné sekery, odpustit si a zjistit, že máma je to nejdražší na světě. Předně se takhle žádná máma, jak je ukázáno ve filmu, nechová. Jedna je přísná komisní kráva (Christine Baranski), která dcerušce Mile Kunis dělá vše na truc, druhá máma (Cheryl Hines) je nesnesitelně přepečlivá, má kupříkladu silné sklony k voyeurismu, pozoruje svoji dcerušku Kristen Bell při sexu, třetí je flegmatická (Susan Sarandon) až běda, holduje lehkým drogám, alkoholu i hazardu, o dcerušku Kathryn Hahn jí v podstatě vůbec nejde. Koncept, na které pokračování vsadilo, byl nezábavný, místy úplně nudný, originální skoro v ničem. Film z ušlápnuté scenáristické bídy vytahuje osvědčené trio mamin z jedničky, několik hrubozrnných gagů i dělání si legrace z amerických vánočních tradic. Jenže jsou zde i jejich filmové mámy, které neměly co nabídnout, jejich role jsou prosté gagů. Přítomnost Christiny Applegate, z jejíž zápornosti jednička hodně těžila, je zredukována na jedinou scénu. Celkově film ovládá lehká nuda. Na herečkách je znát, že by chtěly filmu dát i víc, jenže scénář je průhlednost a schematičnost v jednom, což ve výsledku znamená, že z technického hlediska je to režijně v pořádku, z humorného hlediska je gagů jen minimum, z hereckého hlediska je to fajn, z invenčního hlediska je to nulové. A charaktery nově příchozích mamin, na kterých pokračování postavilo svoji zábavnost, byly naprosto nezábavné, přebytečné. 6/10 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Bláznivé, vulgární a především komicky přitážené za vlasy. Jsem ráda, že si i pokračování zachovalo onen přehnaný, až parodický tón, který jsem ocenila na prvním díle. Na obou filmech je nejlepší to, že se zkrátka neberou vážně. To, co by jinde působilo lacině a trapně, je tady dohnáno do takového extrému, že je to zkrátka vtipné. Už jen ty přemrštěné charaktery všech matek a jejich hlášky. Dostávala mě Christine Baranski v roli matky/babičky perfekcionistky: "Ale to je z Titanicu!" :D Jasně, ne všechno se tak úplně povedlo, ale stále se našly mraky momentů, kterým jsem se musela od srdce a z plna hrdla zasmát. Za mě jde o opravdu zábavnou a odpočinkovou podívanou sršící absurdním vtipem. Téměř stejně dobré jako první díl. ~(3,9)~ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celá táto skoro séria je vlastne len o tom, kedy má slovo Kathryn Hahn, A to jej scenáristi skôr hádžu klacky pod nohy. Ale ona to vždy ustojí, pretože má na pomoc aj Susan Sarandon. Mila Kunis akoby tu ani nebola, ale to môže byť len môj subjektívny pocit. Hernandez a Gallagher sú tu úplne zbytoční. Horšie ako jednotka, ale aspoň s tou Susan. Ak by niekto pochyboval o priebehu deja tak nemusí. Druhý bod obratu je o tom, že zrazu majú všetky dcéry s matkami zdanlivo neriešiteľný konflikt, ale v závere je zase všetko v poriadku, pretože niekto povie niečo krásne patetické a do toho hrá priliehavá vlezlá hudba. Našťastie aj tu to ako tak zachráni Kathryn. 50% ()

Reklama

Reklama