Reklama

Reklama

Srdečně vás vítáme

  • Francie À bras ouverts (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V hlavní roli této komedie se představí ztřeštěný Christian Clavier jako Jean-Etienne Fougerole, který je velice respektovanou osobností francouzské literární scény. Tento bytostný humanista a vrcholný intelektuál žije ve svém světě po boku bohaté manželky a je dokonale odtržen od reality. Což se mu stane osudným, když v televizní debatě propaguje svůj nový román Srdečně vás vítáme. V něm řeší téma pomoci lidem v nouzi, lidem bez domova, na útěku. V přímém přenosu vzdoruje silné kritice ze strany přítomného oponenta, který jej napadá, že sice hezky píše, ale v životě se tím není schopen ani ochoten řídit. A tak Jean-Etienne, aby osobním příkladem dokázal svou vstřícnost k potřebným celého světa, veřejně vyzve jakoukoliv romskou rodinu k společnému soužití u nich doma. Stačí, když zazvoní u brány jeho sídla a budou radostně vítanými hosty. A rozohněný Jean-Etienne rovnou na kameru nadiktuje i svou adresu. Pak se nemůže divit, že u něj večer v ten samý den zadrnčí zvonek a za vraty stojí usměvavý Babik se svou početnou rodinou. Jean-Etiennovi nezbývá nic jiného než svůj veřejný slib dodržet. Netuší, že jej i jeho rodinu čeká jedna z nejtěžších životních zkoušek a hlavně brutální test míry tolerance, solidarity a humanismu. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (159)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Velká legrace, se tady koná o tom žádná, Christian a Ary házejí pekelné hlášky a některé situace (kladivo gádžo) sou naprosto zničující na ústní bránici. Politický kontext, hned ze začátku ustoupí do pozadí a tak veškerý patos a klišé zůstávají za branou Babikovi vily.......pardon Fougerole vily. Víc takových šílených komedii. ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

„My být spolu, dokud nás smrt nerozdělit." :D Nějak nemůžu přijít na to, proč má tahle komedie tak nízké hodnocení. Tenhle film má opravdu všechno, co má komedie mít. Potrhlí Romové si z Jeanova domu udělají svůj vlastní a rozehrají tím parádní překvapení. Tenhle osobitý humor mě dostával do kolen a kdybych neseděla, určitě by se mi kolena podlomila. Líbila se mi Jeanova odvaha a odhodlání uskutečnit interakci Romů do okolí. Nebylo chvíle, kdy bych se nerozesmála. A Francouz jež se přiškvařil k Romům dodával všemu ten správný vtip. Tenhle film se mi opravdu líbil a kdyby to šlo, dám mu dvojnásobný počet hvězdiček. Zase se totiž našlo něco, co se jen tak nevidí. :D ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tato komedie nebyla vyloženě špatná a já jsem se několikrát zasmál zejména u narážek na ty novodobý marxisty, ale přišlo mi to celý tak trochu svázaný dnešní všudypřítomnou politickou korektností. Zejména debilní happy end na mě působil dojmem, že bylo potřeba film nějak sluníčkově zabalit, aby si nikdo nepřipadal nějak diskriminován. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Poměrně slabá komedie s hodně nerealistickým řešením nepřizpůsobivých. V mých očích tomu hodně ubližuje, že se komedie snažila o nadsázku, ale takoví sluníčkoví idioti skutečně existují. Před dvaceti léty by se tomu člověk zasmál jakožto absurditě, nyní je to spíše k politování hodná reflexe upadající bílé společnosti. Člověk, pokud se mu nepodaří naprosto vypnout mozek a racionální uvažování, má neustále tendenci přát Fougerolově ženě a především synovi smrt. Za mě se zkrátka nedá stavět komedie na absurditě, která je ovšem v reálném světě smutnou skutečností. Největší průser je, že naprosto prázdnému či hloupému člověku by po shlédnutí filmu mohlo připadat, že se "ti druzí" přizpůsobí a ještě budou pomáhat, nebo snad pracovat. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Pohodová francúzska komédia postavená na rasových stereotypoch, pripomínajúca štýlom aj úrovňou komédia Čo sme komu urobili. Jean-Etienne Fougerole s manželkou je v podstate len pozorovateľom toho ako sa mu otočí život hore nohami, keď v rámci svojho politického presvedčenia prijme výzvu diskusného protivníka. Všetku zábavu nesú na pleciach rómske postavy a v prvom rade Babik ako hlava rodiny a Crouch lebo je dement. Produkcia je kvalitná a herci nie sú žiadni začiatočníci. Ary Abittan je v roli Babika skvelý. Škoda, že postava Jeana-Etienna Fougerola nie je viac sebaistá a pôsobí skôr predposrato, takže do každej šlamasiky ho treba dotlačiť. Nie je to však zrejme chyba Christiana Claviera. Ten hrá dobre, podobne ako Elsa Zylberstein jeho manželku aj keď jej nálady a nevoľnosti nie sú až také presvedčivé. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Niekoľko rómskych občianskych združení vo Francúzsku uviedlo, že ide o „nepravdivé, ponižujúce a traumatické vyjadrenie, ale neplánujú podať žalobu“. (Arsenal83)
  • Po vydaní filmu sa rozvinula polemika o tom, či možno film označiť za „rasistický“. Režisér Philippe de Chauveron však argumentoval: „Počas testovacích premietaní sme sa pýtali anonymných divákov: 92% sa film páčil, 1% ho považovalo za rasistický a 97% sa domnievalo, že Babik (Ary Abittan) je najsympatickejšia postava." (Arsenal83)
  • Hoci sa natáčanie filmu ešte ani nezačalo, režisér Tony Gatlif, vtedajší hosť na natáčaní relácie News & Compagnie 20. apríla 2016, verejne zaútočil na tento filmový projekt: „Bude to nechutný film. S ľuďmi sa také veci robiť nedajú. Na tom sa nemôžeme smiať, to nie je možné. Christian Clavier je blázon, že prijal takýto film. Ak je to niečo ako jeho film o Číňanoch, Černochovi, Arabovi (Čo sme komu urobili?), bude to hrozné.“  (Arsenal83)

Reklama

Reklama