Reklama

Reklama

Srdečně vás vítáme

  • Francie À bras ouverts (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V hlavní roli této komedie se představí ztřeštěný Christian Clavier jako Jean-Etienne Fougerole, který je velice respektovanou osobností francouzské literární scény. Tento bytostný humanista a vrcholný intelektuál žije ve svém světě po boku bohaté manželky a je dokonale odtržen od reality. Což se mu stane osudným, když v televizní debatě propaguje svůj nový román Srdečně vás vítáme. V něm řeší téma pomoci lidem v nouzi, lidem bez domova, na útěku. V přímém přenosu vzdoruje silné kritice ze strany přítomného oponenta, který jej napadá, že sice hezky píše, ale v životě se tím není schopen ani ochoten řídit. A tak Jean-Etienne, aby osobním příkladem dokázal svou vstřícnost k potřebným celého světa, veřejně vyzve jakoukoliv romskou rodinu k společnému soužití u nich doma. Stačí, když zazvoní u brány jeho sídla a budou radostně vítanými hosty. A rozohněný Jean-Etienne rovnou na kameru nadiktuje i svou adresu. Pak se nemůže divit, že u něj večer v ten samý den zadrnčí zvonek a za vraty stojí usměvavý Babik se svou početnou rodinou. Jean-Etiennovi nezbývá nic jiného než svůj veřejný slib dodržet. Netuší, že jej i jeho rodinu čeká jedna z nejtěžších životních zkoušek a hlavně brutální test míry tolerance, solidarity a humanismu. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (159)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Po snímku z roku 2014 ´Co jsme komu udělali´, který působí jako novodobý politicky moralizační snímek dle politických skutků, rozhodnutí a událostí současné doby, tu máme podobný filmový počin. Tentokrát se příběh zabývá romskou problematikou a opět v ryze komediálním hávu obestřený typickým francouzským humorem a ztřeštěností. Kupodivu výborný český dabing veškerou komičnost a vtip v dialozích dobře prezentuje. I snaha o cikánský francouzský přízvuk kvůli odlišnosti se dá považovat za vcelku přijatelný. V zájmu všeho dění opět Christian Clavier v příběhu, kde nezůstává nit suchá. Svým způsobem se snímek opět strefuje do humanistů, kteří veřejně a mediálně kážou o morálce a povinnostech občanů v zájmu pomoci lidem v nouzi, ale sami se daným skutkům vyhýbají seč mohou. Takže v podstatě realita všedních dnů. A jak jeden takový intelektuální humanista dopadne vypráví tento film se závěrem striktně a politicky sloužící jako názorný příklad. Ano, příkladná moralitka jak vyšitá. Češi něco takového znají z vlastních snímků z období 50. let 20. století. A jak už to tak bývá, ve Francii si tento snímek vysloužil kritiku poukazující na údajnou marginalizaci Romů. A to přitom nejde jen o Romy, neboť v zájmu rasové korektnosti byl úmyslně použit i motiv nenávistného Francouze, který byl kvůli dluhu exekutorem vystěhován na ulici a Romové, kterým neurvale nadával, ho přijmou mezi sebe. Inu, není nad politicky motivovaný film. Avšak snímek svým tzv. nekorektním humorem skutečně pobaví, což není jen vlivem skvělých hereckých výkonů, ale vcelku i dobře napsaným scénářem nevynechávající z obou stran barikády ohledně životního přístupu a kulturní odlišnosti naprosto nic. Pozitivem na celkové atmosféře je, že se to nezvrhává až do přílišné ztřeštěnosti. Snímek se tedy jako komedie povedl, ale svou výpovědí u mnohých neotřele narazí. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Politicky korektná a predsa dosť dobrá komédia s typickým franccúzskym humorom a tradične výborným Clavierom. Nasťahovať si k sebe partiu cigánov by v bežnom živote nebolo veľmi smiešne, ale vo filme sa to dá ešte zvládnuť. Inak sa okrem toho dá veľmi silno chváliť super český dabing. Celkovo sa na filme dá veľmi dobre zabaviť. Silné tri hviezdy. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Jako nápad to mělo rozhodně mnohem vyšší potenciál. Bohužel režisér vybral bandu cikánů, kteří vůbec jako cikáni nevypadali, ani se tak nechovali. Spíš to byla banda jakýchsi mentálů, kteří vyrostli někde v džungli. To je velká škoda, protože to absolutně kazí dojem z jinak zajímavého experimentu. Humor zde nefungoval a příběh byl úplně k ničemu. Takže za mě 40% a to jsem možná ještě hodný... ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

DOBRÉ PŘEDEVŠÍM DÍKY OBSAZENÍ Nástup je povedený a dokonce by se mohlo zdát, že téma je ze současnosti v podobě migrační krize. Ze začátku je mezi hlavními tématy politika a politický soupeř. To se ale v průběhu filmu vytratí a na samotném konci na tuto část příběhu film zcela zapomíná. Děj tak možná působí trochu otevřeně a nedořečeně. Pár zábavných hlášek ve filmu jistě postřehneme, ale taková řacha to nakonec také není, jak sliboval trailer. ODPOČINKOVÁ KOMEDIE JINAK FAJN ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Francouzům ty komedie jdou na jedničku v poslední době. Opět neobvyklý originální nápad se skvělým Christianem Clavierem, který žije spokojený přepychový život se svou krásnou manželkou, ale jejich idylku naruší romská rodina s karavanem, která se jim nastěhuje na zahradu. Jsou zde vtipné momenty a především je zábavné sledovat rozdíly a tradice Romů s těmi našimi. Fajn věc. 75% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Pôvodný názov filmu bol "Sivouplééé" (zo "S'il vous plaît", teda "Nech sa páči", zdôrazňujúc nefrancúzsky akcent prisťahovalcov), lenže vyvolal búrlivú kontroverziu ohľadom politickej nekorektnosti, a preto bol premenovaný na Àarms Ouverts (S otvorenou náručou). (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Garches a Marnes-la-Coquette (Francúzsko) a v Bruseli (Belgicko) od júna 2016. (Arsenal83)

Reklama

Reklama