Reklama

Reklama

Srdečně vás vítáme

  • Francie À bras ouverts (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

V hlavní roli této komedie se představí ztřeštěný Christian Clavier jako Jean-Etienne Fougerole, který je velice respektovanou osobností francouzské literární scény. Tento bytostný humanista a vrcholný intelektuál žije ve svém světě po boku bohaté manželky a je dokonale odtržen od reality. Což se mu stane osudným, když v televizní debatě propaguje svůj nový román Srdečně vás vítáme. V něm řeší téma pomoci lidem v nouzi, lidem bez domova, na útěku. V přímém přenosu vzdoruje silné kritice ze strany přítomného oponenta, který jej napadá, že sice hezky píše, ale v životě se tím není schopen ani ochoten řídit. A tak Jean-Etienne, aby osobním příkladem dokázal svou vstřícnost k potřebným celého světa, veřejně vyzve jakoukoliv romskou rodinu k společnému soužití u nich doma. Stačí, když zazvoní u brány jeho sídla a budou radostně vítanými hosty. A rozohněný Jean-Etienne rovnou na kameru nadiktuje i svou adresu. Pak se nemůže divit, že u něj večer v ten samý den zadrnčí zvonek a za vraty stojí usměvavý Babik se svou početnou rodinou. Jean-Etiennovi nezbývá nic jiného než svůj veřejný slib dodržet. Netuší, že jej i jeho rodinu čeká jedna z nejtěžších životních zkoušek a hlavně brutální test míry tolerance, solidarity a humanismu. (CinemArt)

(více)

Recenze (159)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet EUR17,214,408Tržby Celosvetovo $9,548,364▐ Riadna bejkovina, ktorá ale miestami dokáže využívať svoj potenciál zábavnosti a dokáže trefne pobaviť. /60%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Francouzům ty komedie jdou na jedničku v poslední době. Opět neobvyklý originální nápad se skvělým Christianem Clavierem, který žije spokojený přepychový život se svou krásnou manželkou, ale jejich idylku naruší romská rodina s karavanem, která se jim nastěhuje na zahradu. Jsou zde vtipné momenty a především je zábavné sledovat rozdíly a tradice Romů s těmi našimi. Fajn věc. 75% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ale jo, je to takový relační filmek, něco jako Vítejte u Chitsů a nebo Nic k proclení i když takové kvality nemá. Pokaždé když jsem měla tendence lézt hlavou pod stůl s tím, na jakou se to dívám ptákovinu, tak to přebila okamžitě nějaká super hláška. Babik byl neodolatelný hlavně v tančících scénkách, ale i při jiných situacích. A světe div se, i ten Christian na mě působil jako štramák a to už má léta. Takový slabší čtvereček. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když na mě zazvoní Romové v tísni, tak je pozvu dál." V tom se tedy rozhodně neshodneme, protože já bych tvrdě bránil svůj hrad, takže jsem podle tohoto snímku fašista. To je ovšem jediné, co bych této multi-kulti agitce vyčetl, protože jsem se u ní bavil náramně. A každému filozofickému "dobroserovi" typu Halík, Dienstbier či Pehe bych doporučil ubytovat na zahradě rodiny přítulných tmavočechů, výbušných muslimů či kočovných Nigerijců, aby je kulturně obohatili. Třeba tím, že by je snědli. To by ovšem Babikova rodina nikdy neudělala, protože ta brání Pana Dokořána před svými druhy, dokonale se integruje a ještě k tomu zbavuje jeho zahradu krtků bez použití chemických látek. Jak dojemné, leč naprosto nekorespondující s mou životní zkušeností. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tato komedie nebyla vyloženě špatná a já jsem se několikrát zasmál zejména u narážek na ty novodobý marxisty, ale přišlo mi to celý tak trochu svázaný dnešní všudypřítomnou politickou korektností. Zejména debilní happy end na mě působil dojmem, že bylo potřeba film nějak sluníčkově zabalit, aby si nikdo nepřipadal nějak diskriminován. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie, takový závan "starých dobrých časů". Před nějakými čtyřiceti lety by v ní nejspíše hrál Louis de Funès a dnes by z ní mohla být klasika ve stylu Senzačních prázdnin. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Francouzi opět dokazují svou kvalitu v komediálních filmech. Každý rok natočí ztřeštěnou komedii, u který se rvu smíchy. Pro rok 2017 zatím vládne tato! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Christian Clavier coby Angela Merkelová a Babikova rodina v roli přistěhovalců. Couchsurfing si po tomhle asi nezaložíte, ale jako pobavení na cizí účet funguje film dobře. Jen škoda, že se víc nepřitlačilo na pilu. U komedie s takovou nadsázkou by to určitě ničemu neublížilo. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Je mnoho komédií (najmä tých amerických), ktoré tu majú oveľa vyššie hodnotenia, no pritom sú podľa mňa ďaleko stupídnejšie, totálne klišovité a umelé. V Srdečne vás vítame vám je hneď jasné, akým smerom sa bude dej vyvíjať a že návšteva Rómov v nóbl francúzskej rodine spôsobí množstvo úsmevných situácií. Ale ide predsa o komédiu a dôležité sa je baviť. A to sa podarilo. Celé je to také milé, zábavné a predsa aj tak trochu na zamyslenie. Ak hľadám dobrú komédiu, tak Francúzsko je istá voľba. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Velká legrace, se tady koná o tom žádná, Christian a Ary házejí pekelné hlášky a některé situace (kladivo gádžo) sou naprosto zničující na ústní bránici. Politický kontext, hned ze začátku ustoupí do pozadí a tak veškerý patos a klišé zůstávají za branou Babikovi vily.......pardon Fougerole vily. Víc takových šílených komedii. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"With Open Arms" mám pocit, že celkom obstojne využíva svoj koncept a vie miestami poriadne pobaviť, no koncu sa začal film trošku rozsypávať a akosi chcel veľmi rýchlo ukončiť všetky bočné línie, ktoré si otvoril a akosi v jadre nevedel čo s nimi spraviť. A tak tu máme potom kopec klišé, ktoré vieme predvídať a filmu nijako výrazne nepomáhajú. A ku koncu sa potrebujeme dostať vo všetkých prípadoch na koniec, aby sa to nejako uzavrelo. A tam sa to potom trošku rozsype, lebo to chceli všetko príliš rýchlo ukončiť. Čo sa mínusov týka, tak poviem ešte, že ma skutočne otravoval Erdan, ktorý dokopy ako postava toho moc nepridá. A jediné čo dokázal bolo, že kedykoľvek sa objavil, tak som chcel, aby odtiaľ vypadol. Inak hodnotím film celkom pozitívne. Ary Abittan je veľmi vtipný a jeho rolu mu verím vo všetkom. Funguje to skvele. Christian Clavier je takisto veľmi vtipný a tentokrát som ho skutočne videl vo filme, ktorému mal čo pridať. Mám pocit, že veľmi dobre hrá týchto francúzskych týpkov, ktorí majú nejaké predsudky, chcú mať od všetkého pokoj a vnútorne zvádzajú sami so sebou veľký boj. A vie tomu tú charizmu dodať. Myslím si, že ak chcete od filmu komédiu, tak si v tom niečo nájdete, ak dobrý film, tak si to tiež celkom užijete. Možno by sa mi žiadalo, aby sa to ku konci nerozsypalo do tých klišé, ale som rád, že som film videl a možno by som sa k nemu niekedy aj vrátil. Čeknite si ho a zhodnoťte sami. Hodnotenie: B ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Cesta do dvou třetin, sotva. Tenhle typ komedií vždy profituje z uhozených nápadů, šíleností. Prostě "co to je, kočka?". A to se tady nepovedlo, výtlem sotva jeden, chtělo to přitvrdit, kromě krtků málo humoru. Trávníček na Claviera docela slušný, ale Meduna by to asi "koukej!" taky. Můj třetí film se Elzou, měl jsem pocit, že ji znám lépe z více filmů. Nikita Dragomir (Lulughia) byla ale pěkná, a podle jména je asi fakt z Rumunska, stejně jako další členové Babikovy rodiny. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to bylo legrační a zábavné. Jako kritika sluníčkářské multi-kulty rétoriky je to moc krotké.Pobaví indický sluha který nezastírá svou povýšenou přezíravost vůči Romům. Filmově to působí jako film z minulého století. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, u kterého si po celou dobu říkáte, jak to mohlo být super a bohužel není. Film přímo vyzývá k situační komice a vtipným dialogům, ale tvůrci nedokážou vytvořit jedinou vtipnou situaci. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Politicky korektná a predsa dosť dobrá komédia s typickým franccúzskym humorom a tradične výborným Clavierom. Nasťahovať si k sebe partiu cigánov by v bežnom živote nebolo veľmi smiešne, ale vo filme sa to dá ešte zvládnuť. Inak sa okrem toho dá veľmi silno chváliť super český dabing. Celkovo sa na filme dá veľmi dobre zabaviť. Silné tri hviezdy. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jako nápad to mělo rozhodně mnohem vyšší potenciál. Bohužel režisér vybral bandu cikánů, kteří vůbec jako cikáni nevypadali, ani se tak nechovali. Spíš to byla banda jakýchsi mentálů, kteří vyrostli někde v džungli. To je velká škoda, protože to absolutně kazí dojem z jinak zajímavého experimentu. Humor zde nefungoval a příběh byl úplně k ničemu. Takže za mě 40% a to jsem možná ještě hodný... ()

Reklama

Reklama