Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tato zábavná romantická komedie pojednává o úspěšném gynekologovi Geraldu Boyerovi (James Garner), jeho ženě (Doris Dayová) a dvou potomcích. Manželka Beverly je profesionální ženou v domácnosti a matkou na plný úvazek. Na jednom soukromém večírku se však Beverly rozpovídá před vrtošivým továrníkem na mýdlo o svých úžasných zkušenostech s jeho výrobkem. Tomovi Fraleighovi její spontánnost učaruje a nabídne Beverly, aby se svou historkou vystoupila v jeho reklamě. Beverly se po krátkém zaváhání rozhodne na jeho nabídku přistoupit a z ženy v domácnosti se rázem stane slavná televizní hvězda, což se však ani trochu nezamlouvá jejímu manželovi Geraldovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Profesionální manželka a matka Doris Day souhlasí s nápadem vrtošivého továrníka na mýdlo, aby jako autentická uživatelka jeho výrobku vystoupila v televizní reklamě s historkou o svých dětech a jejich překonaném odporu k šamponu. Jenže to, co starého pána tolik rozveselilo na soukromém večírku, skončí ve vysílání trapasem. Doris, zaujatá živě inscenovanou televizní hrou z druhé světové války, zbreptá připravený text. Agresivní nacista v inscenaci vychrstne nepoddajné zajatkyni do obličeje sklenici alkoholu a zakončí výstup větou "You pig!" Doris se proto milionům dychtivých diváků představí slovy "Ahoj, jmenuji se Beverly Boyerová a jsem prase." To věru není entré, jaké celý den nacvičovala před zrcadlem, ale publikum to ocení a zahrne ji svou přízní. Její manžel James Garner, hospodyně a děti začnou novopečenou televizní hvězdu brzy postrádat... V rolích manželek, usazených v rodinném hnízdě, mám Doris Day radši než jako dívky, které teprve o tento stav usilují nebo naopak dávají okázale najevo nezájem do něj vstoupit. Myslím, že lépe vyhovují jejímu komediálnímu naturelu (v rolích naivek je přece jen znát, že DD je duševně zralejší než ony). Tahle komedie navíc patří k těm, které se snažily vlastní subžánr své protagonistky nejen naplňovat, ale také kultivovat. Ve scénáři mají prsty Larry Gelbart a Carl Reiner, režíroval z dnešního pohledu překvapivě Norman Jewison a i když jde jednoznačně o film tzv. starého Hollywoodu, okysličení novou krví mu prospělo. Samozřejmě že zub času už stačil ohlodat třeba kritiku tehdejší televize a marketingu - praktiky, které film prezentuje jako cynické a klamavé, jsou dnes tak bláhově naivní, že ani nestojí za řeč. Proto i ten obligátní apel "podporu hledej v rodině" mírně vybledl. Naštěstí Thrill spoléhá převážně na nadčasový situačně-slovní humor a dodnes je vkusný a zábavný. 70% ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tento způsob humoru není pro mě. Pokaždé jsem přesně dopředu odhadla, co bude zase následovat a radost mi to nedělalo. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Beverly Boyer (Doris Day) je ideální matkou dvou dětí a manželkou úspěšného gynekologa Geralda Boyera (James Garner). Vše však změní její nenadálé reklamní angažmá, jež z ní udělá přes noc hvězdu. Z tohoto obratu situace pochopitelně nemůže být její manžel nadšen a udělá vše proto, aby ji opět připutal k rodinnému krbu a troubě... Jedna z nejlepších komedií "nové vlny" s Doris Day. ()

Galerie (6)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama