Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(15)

Tahle stylová kombinace dokumentárního filmu a velkolepé historické epopeje mapuje bouřlivé časy plné násilí za vlády císařů Commoda, Julia Caesara a Caliguly. (Netflix)

Recenze (22)

kukkik 

všechny recenze uživatele

Jak už je u netflixové produkce zvykem, jde o béčkovou verzi se vším všudy. Historické nepřesnosti, dialogy o pár slovech, herecké výkony 0.0nic, chabé efekty atd. Velmi to připomíná pozdní styl "dokumentů" stanice History Channel. Ačkoli se na to docela pěkně kouká, je to naprosto zbytečné, jelikož dokumentární hodnota je nulová. 1/5 ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Bez nahoty a násilí už se pochopitelně neobejdou ani dokumentární seriály, a tak přichází Netflix se svou šestidílnou minisérií Roman Empire: Reign of Blood, která mapuje období vlády císaře Commoda. Obstojně zvládnutá dramatizace Commodova života, v které není nouze ani o překvapivé zvraty, je následována výkladem znalců, který pomáhá pochopit danou problematiku v širších souvislostech. O Římské říši jsem přečetl mraky odborných knih, takže bohužel musím konstatovat, že se seriál nevyvaruje jistých historických nepřesností. Svým poutavavým zpracováním však může k obrazovce přilákat i méně vzdělané diváky a třeba v nich i podnítit zájem o studium historie. Za to mu uděluji čtyři hvězdy a doporučuji ke zhlédnutí. ()

Reklama

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím souhlasit s uživatelem kukkik. Historické nepřesnosti, bizarní dialogy a repliky (císař Marcus Aurelius s kamennou tváří tvrdí, že bude někde za minutu). Nejhorší je však sledování bandy ochotníků, kteří se ke všemu ani moc nesnaží prakticky o nic. Ta část s Commodem byla zdaleka ještě nejkvalitnější z celého cyklu, v Césarovi a Caligulovi jsou ještě o třídu horší "herci". Kromě toho je toto dílo docela divný hybrid pokusu o dokument s pokusem o dramatické ztvárnění popisovaného. No řekněme na rovinu nevyšla ani jedna část, zatímco mluvící hlavy (o jejichž výběru rozhodla nejspíš loterie) jsou ještě chvílemi snesitelné tak ta hraná část opravdu stojí za to. Když řeknu, že je to přehlídka nejhorších košťat která soutěží o to kdo bude největší z tragédů, tak stále plně nevystihuji jejich agónii. Tohle nemohu doporučit ani jako guilty pleasure. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Namiesto reálneho dokumentu je to znetfflixované. To znamená, pretlačíme tam reálnu erotiku, čo najviac úchylnosti a budeme sa tváriť, že pozrite sa, aký vedecký dokument sme to priniesli. A aký pokrokový. Súhlas s užívateľom David S. Tá informačná hodnota je tu minimálna, taká popisná, akcent prichádza na situácie, ktoré naozaj patria skôr do preseualizovaných seriálov typu Spartakus. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Slušný hollywoodsky seriál, ktorý vykresľuje približné situácie, ako to vtedy asi bolo, ale mieša do toho príliš vela postáv s myslením človeka 21 storočia a upravuje sa to tak, aby to bolo pre súčasného diváka čo najstrávitelnejšie. Najmä vyťahovanie všelijakých, z historického pohľadu vedľajších ženských postáv, ktorým je v rámci deja venovaneho zbytočne veľa času. Casting je tiez divný, mame tu bradatého Caesara, ale holobriadkoveho Commoda, či 60 a viacrocneho Aurélia, ale s 30 ročnou ženou a pritom skutočný vekový ozdiel medzi nimi bol tak tretinový. Celkovo však ma seriál bavil, takže by som si kľudne dal aj ďalšieho Emperora. P.S.: Ak tunajším recenzentom vadí trocha nahoty v pribehu o Caligulovi (!!!), tak si myslím, že už by radšej nemali pozerat, ani čítať nič z tohto historickeho obdobia. Hlavne nepozerat film s O'Toolom zo 79 - to by vás asi trafil šľak. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama