Reklama

Reklama

Clinical

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hororový thriller z dielne Netflixu. Psychiatrička Jane (Vinessa Shaw) je špičkou vo svojom odbore. Na jednom sedení sa jej pacientka Nora (India Eisley) vymkne spod kontroly a napadne ju. Po tejto udalosti Jane sama vyhľadá odbornú pomoc a svojej práce sa vzdá. Časom ju však osloví Alex (Kevin Rahm), ktorý po ťažkej autonehode trpí obrovskou traumou. Jane muža prijme, netušiac, že do života sa jej s ním vráti i Nora. (kubqo)

(více)

Recenze (18)

tron 

všechny recenze uživatele

Bože, to bol ale strašne nudný film. Clinical je hrozne, hrozne, hrozne nezáživný triler. Trocha sa rozhýbe až ku koncu, vtedy ale začne pripomínať Gothiku s Halle Berry a to žiadna veľká výhra nie je. Veľmi zlý je aj Kevin Rahm v hlavnej mužskej úlohe (Kevin v minulosti hral v Marabunte: Vraždiacich mravcoch...). Režisérov predchádzajúci The Diabolical bol lepší. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Kdybych se nestal zdejším hororovým expertem, tak bych podobně jako hlavní postava nepochybně našel uplatnění i coby uznávaný psycholog. Pouhé třicetiminutové naslouchání scénáristické dvojici mi totiž stačilo k tomu, abych s precizností sobě vlastní odhalil její úmysly. Předvídatelný závěr snímku se navíc vůbec nepovedl ani co do způsobu zpracování. Což je jistě škoda, jelikož jinak k tomuto hororově laděnému psychologickému thrilleru nemám větší výhrady. Přítomné napětí se v některých místech vyznačuje opravdu velkou intenzitou a po atmosferické stránce zde tedy vše funguje na jedničku. Oceňuji rovněž práci kameramana Johna Frosta a jeho umné kouzlení s barvami. Snímek těží i z výborných hereckých výkonů, kde mi obzvláště učarovala talentovaná India Eisley v roli mentálně nestabilní Nory. Clinical rozhodně stojí za zhlédnutí a i přes závěrečné lapání po dechu mu uděluji slabší čtyři hvězdy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Clinical" je ako odfláknutá kniha talentovaného spisovateľa, ktorý síce vie pracovať s pocitmi čitateľa, no akoby mu odstupom času došla energia i snaha zároveň, a tak samotné rozuzlenie, ktoré by malo byť prekvapivým vyvrcholením, vyšumí napriek pár pokusom o zvrat úplne do stratena. Bohužiaľ, taký je tento thriller. Od úvodu čitateľný, úplne bez nápadu ... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Netflix výrazněji nezabodoval. Film má podobné neduhy, není ale tolik stupidní, jako předchozí Diabolical (2015), režírovaný stejným režisérem, který si tentokrát ještě více naběhl. Troufl si totiž hrát na M. Night Shyamalana a brnkat jeho stylem na nervy ještě víc, než mu dovolovaly jeho režijní schopnosti i rozpočet. V prvé řadě se vše točí kolem psychiatričky Jane, která jednoho dne přijímá na svoje terapie muže se zohaveným obličejem, který jí počíná vyprávět svůj pohnutý příběh. Svoji historku nevyloží naráz, ale vždy každé sezení přidá o kousek víc, což je znázorněno prostřednictvím černobílého flashbacku. Z diváckého hlediska zdlouhavě a otravně podáno. Jane je ale s nervy taky v háji. Není to tak dlouho, co si její mladá pacientka přímo před jejími zraky podřezala krk. A tahle pacientka ji stále pronásleduje, není úplně jisté co je halucinace a co realita. A ke všemu se teď na ni nalepil divný chlápek, který možná o sobě neříká pravdu. Film jde na všechno dost nudně, rozvláčně a nešikovně. Pokud jde tedy o první polovinu. Ta hororem moc není. Zařadil bych ji někam k psychologickému dramatu. Hororových momentů je pomálu, jsou dost stereotypní, ke všemu je od sebe dělí značné prodlevy, v jejich plus hovoří, že jsou pěkně krvavě vyvedené. Druhá polovina je výrazně hororovější. A má i spád. Jejím vrcholem je luxusní scéna s vývrtkou. Kde vývrtka po šarvátce skončí, uvidíte sami. Druhá polovina tedy částečně vylepšuje slabou realizaci první poloviny, jenže i tak film působí dost lacině, extra nestrhne a děj pozbývá napětí, kterého by bylo třeba. Je zjevné, že film se belhá k velké "shyamalanovské" pointě, jenže nešikovnost režiséra je tak přebujelá, že jen nemnoho diváků bude mít zájem luštit ze závěrečného vyústění, o co vlastně autor usiloval. A co hlavně mělo být onou pointou. Pustit si film večer, spolehlivě vás uklimbá svým nevzrušivým tempem. Vyrachtaná Vinessa Shaw by ještě před pár lety stavěla pány do pozoru, osádka za ní není úplně nezajímavá, tedy v rámci hvězd nejnižší svítivosti. Nejhůře mně vychází Kevin Rahm, jehož maska se kvalitou blíží libovolnému namaskování z "Tvoje tvář je známý mamlas", to znamená, že je otřesně silikonová, jeho role je posléze rozsahově velká, ale vůbec ji nezvládl. Dobrým výkonem se hlavně blýskla India Eisley v roli psychicky narušené Nory, jejíž střety s doktorkou patřily k tomu nejvýživnějšímu z hororového hlediska. Film potřeboval i další výplň vedlejších rolí a sestava v pořadí Aaron Staford, Nestor Serrano i vděčná akvizice v podobě Williama Athertona to obstarala, bohužel už tak pomalý děj ještě o dost brzdila. Vychází mně z toho všeho průměrně natočená záležitost, která si vyhlédla "zkopírovat" až moc velký režijní vzor z "áčkových" vod, kterému se nebyla schopna v žádném měřítku vyrovnat. Film může být ještě rád, že jej hodnotím relativně dobře, zdejšímu nízkému hodnocení se tentokrát nelze divit. 5/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ako sa to mohlo na konci tak neskutočne pokaziť? Nechápem. Myslím si, že sa to držalo v celkom pohodovej rovine, no záverečných 25 minút skutočne nie. Takto pokašlať relatívne zaujímavý film. Aspoň teda pre mňa. Bol som zvedavý kam sa to posunie, chcel som vedieť ako sa to vyvinie s Jane a mám pocit, že aj v rámci práce s kamerou je tu pár skvelých momentov. Ako napríklad flashbacky nehody sú spracované čiernobielo, keď si to Alex snaží vybaviť, alebo vynikajúca scénka s ventilátorom, kde sa jeho tieň toči aj naďalej po tom, čo sa stopne. To sú skutočne dobré scénky. Film sa snaží budovať atmosféru, no väčšinou si snažia tvorcovia dopomáhať hudbou. A to je trošku lacná finta. Make up na Alexovi v niektorých scénkach je skvelý. To sa podarilo. A ani postavy nie sú úplne najhoršie a chcel som poznať ich osudy. No v záverečných 25 minútach niekto asi prevzal kontrolu nad filmom a rozhodol sa z toho urobiť niečo ako svoju vlastnú verziu filmu "Gothika". Čo za idiota prišiel s týmto nápadom? V prvom rade je to nedomyslené a v druhom rade to absolútne likviduje všetko, čo sme počas celej doby vo filme naznačovali. Nemôžem povedať, že by to nedávalo zmysel, ale toto bola podľa mňa absolútne neopodstatnená a zlá odbočka, ktorá pre mňa absolútne zlikvidovala záver filmu. Škoda. Viackrát to asi neuvidím a uvidíme, s čím príde Netflix nabudúce. Hodnotenie: C ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Hororový thriller se zápletkou, která uvádí do rozpaků a s domnělým nečekaným zvratem. Tento film se tváří vznešeně a psychoterapeuticky. Ale pro horor je typická jistá pokleslost a lacinost. To co nezapadá do běžně žité reality děsí nejvíc. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem příliš nechápal (a nechápu to ani po filmu), proč sami psychologové potřebují své psychology, když přece musí přesně vědět, co jim oni řeknou a jaké metody na ně použijí. A navíc by si mohli aplikovat autopsychoterapii... No třeba jim jde jen o to se někomu vykecat, ovečkám stádním... No nic a k filmu: Kombinace pečlivé statické kamery s okázale ledabylou nervní kamerou ruční, mě činí nervním a podrážděným. A proto dám "jen" čtyři, i když bych jinak šel na maximum. Protože Clinical se mi v rámci žánru a svých možností líbil maximálně. Psychothriller jak má být, divák je napínaný od začátku do konce. Zajímavý děj, pozvolna gradující až k působivému finále. Rozuzlení jsem sice v jednu chvíli už vytušil, abych ho ale postupně zavrhl a pustil z hlavy. A o to víc mě tedy potěšil závěr. Herecky obsazeno a zvládnuto skvěle, škoda že nedostala víc prostoru i Nora, její představitelka byla fakt zajímavá, trochu jako z Addamsovy rodinky. Všem milcům nekomerčních béček důrazně doporučuju, musíte ovšem trochu přihmouřit oko nad několika bezvýznamnými absurditkami, třeba že si stačí na chvíli podržet stříkající krkavici a ona přestane stříkat. Ale možná měl Alex jen hodně kvalitní krevní destičky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nejsilnější scény byly ty hororové, ve kterých učinkovala India Eisley, z které šel vážně strach. Ale jinak to byla neskutečně táhlá nuda, která byla cca od poloviny čím dál tím víc předvídatelnější, což vyvrcholilo očekávaným a poněkud vykonstruovaným finále. 30% ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Bylo těžké rozhodovat o hodnocení, ale finále mě dohnalo k tomu nižšímu. Film je celkem solidní (až na některé nelogické scény s propíchnutým - proříznutým hrdlem), ale zbytečně dlouhý a rozhodně by mu slušela kratší stopáž. 40% ()

kubqo 

všechny recenze uživatele

Hororový thriller z dielne Netflixu o psychologičke Jane, ktrorej sa v minulosti jej mladá pacientka Nora vymkne spod kontroly a napadne ju. Po tejto udalosti Jane sama potrebuje odbornú pomoc a svojej hlavnej práci sa postupne vzdá. Časom ju však osloví Alex, ktorý po tažkej autonehode trpí obrovskou traumou. Jane tohto pacienta prijme ale následne sa do jej života vracia aj jej bývalá trauma Nora. Priemerný thriller s prvkami hororu s prekvapujúcim koncom. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

No jde vidět snahu o něco víc, ale v důsledku je to nezáživné a táhlé. Herci mě zaujali, ale vcelku to nefunguje. ( 7.17/Netflix ) ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Ze začátku zajímavé a přišlo mi to originální. Postupem děje originalita vadne a děj nudí. Závěr očekávaný a už mě ta obyčejnost leze na nervy. Proč to musí být pořád to samé !!! ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Zpočátku příběh připomíná český seriál s Karlem Rodenem ‘Terapie’, ale později dostává thrillerový nádech, čímž se značně odlišuje. Napětím si však nehty nikdo kousat nebude. Děj je značně pomalý a uspává stejně jako samotné sezení u psychiatra. A tak tu máme psychologický thriller, který určitým potenciálem odvyprávět něco z oboru psychiatrie disponuje, dokonce až s hororovou atmosférou, ale nemá to správné kouzlo pořádně zaujmout. Snímek z produkce Netflix, který nadchne asi málokoho. ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

Doktorka Jane je psychiatrička, která je hodně dobrá v léčbě posttraumatických problémů. S jednou z jejich pacientek Norou, kterou otec zneužíval to, ale nevyjde a Nora ji napadne a pak se podřízne. Vše sice přežije (ta Nora), ale skončí v blázinci. Jane pak se pak 2 roky léčí až se z toho jaksi dostane a přijme si dalšího pacienta, který je znetvořený po nehodě. Samozřejmě Nora z ústavu uteče a jde po ní (po Janě) a je zde souvislost i s tím pacientem. První hodina se mě líbila hodně mělo to něco do sebe. Pak už mě to přišlo slabší a víceméně na náhodu (například proč ten doktor co léčil Jane nezavolal policii dalo se čekat, že na 90 procent půjde domů nebo zabezpečím si barák kamerama proč si tam nedala aj podělaný alarm na vstup ten chlápek by heslo nevěděl pokud by mu ho neřekla a byl by nahraný) . Navíc jsem si vzpomněl na kečupový film Manson http://www.csfd.cz/film/164228-manson/komentare/ kde též krev tekla po litrech a stále nic. Jinak to, že někdo přežije podříznutí bych ještě přežil (i když z krku bych tipoval, že by byla do půl hodiny tuhá) navíc, když to měla pojištěné ještě zápěstím, ale to, že to někdo napere pod kamion a žije jen s znetvořeným ksichtem už je hodně silná káva. 60 procent ()

Drolit 

všechny recenze uživatele

Všechno špatně. Jednu hvězdičku si maximálně vysloužila představitelka Nory, umí hrát opravdu přesvědčivě a když se objevila na scéně (což se bohužel moc nestávalo), šel z ní strach. Film jinak zabila strašně dlouhá stopáž, divně postavený děj a nelogické scény. Špatný výběr filmu. ()

Reklama

Reklama