Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lee Strobel (Mike Vogel) je novinář a ateista. Znepokojen tím, jak se jeho manželka Leslie (Erika Christensen) hluboce oddala křesťanské víře, rozhodne se dokázat - s využitím svého novinářského i právnického vzdělání - že náboženství je podvod. Avšak v průběhu své investigativní činnosti je Lee postaven tváří v tvář neočekávaným výsledkům, které mohou změnit vše, co on sám pokládá za pravdu... (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (19)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí filmu som sa nevedela hneď rozhodnúť, aké mu udeliť hodnotenie, potrebovala som pár hodín na rozmýšľanie. Som veriaca, ale snažím sa byť objektívna. Už som videla viacero kresťanských filmov, ale The Case for Christ sa mi nakoniec vidí len priemerný. Čakala som viac, možno aj preto, že má na ČSFD prekvapivo hodnotenie v červenej farbe (aktuálne 70%), a tiež preto, že kamarátka si dala tú námahu a poslala mi DVD, myslím si, že asi dúfala v obrátenie môjho manžela ateistu. Ním tento skutočný príbeh nepohol, no možno niekomu niečo dal. Mne sa páčil ten začiatok, boli tam silné momenty, napríklad to, čo sa stalo v reštaurácii či postupná premena a zvedavosť mladej ženy a jej túžba po pravde. SPOILER: No potom tá "náhla" zmena u jej manžela vo mne nevzbudila až také emócie, chýbal mi tam akýsi hlbší vývoj, jeho vnútorná premena mohla ísť naozaj viac do hĺbky, aby to pôsobilo uveriteľnejšie. Aspoň mne to pripadalo také rýchle, neviem no. A ešte potešilo Chicago, moja srdcovka. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V prvom rade musím napísať, že som ateista telom i dušou. Snímok "The Case for Christ" som si pustil čisto zo zvedavosti, či samotný spôsob podania úvah, alebo informácii, ktoré tu zaznejú, dokážu akýmkoľvek spôsobom ovplyvniť, respektíve minimálne spochybniť moje zmýšľanie. Na úvod musím povedať, že z pohľadu konfrontácie názorov medzi veriacim/neveriacim je snímok skutočne vydarenou záležitosťou, pričom mňa zaujalo aj prepojenie s krimi prípadom postreleného žandára. Čo však na mňa pôsobí rušivým dojmom, je vložka v podobe osobného života a konflikty s tým spojené, či predvídateľný záver s pointou (tehotná žena, boží zázrak, nový život). Každopádne, film ma naozaj bavil, až som sám zo seba prekvapený. Chcel by som sa veľmi pekne poďakovať užívateľke "vydumnica" za výborný tip. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jsou to slabé 4 hvězdy a objektivně bych to viděl na 3, protože je to minimálně o 20 minut delší, než by mělo být, a protože bych ocenil méně rodinných vyhrocených scén (z nichž některé stačí říct jednou, ne je pořád opakovat), zato více oněch vědeckých důkazů. Knihu jsem četl a ta je na těch důkazech, postupně skládaných logicky v řadě za sebe, postavena. Chápu, že tvůrci se snažili, aby natočili film, a ne didaktickou pomůcku, ale přesto z toho filmu to Strobelovo zahlcení a přesvědčení důkazy tak, jak je podáno v knize, necítím. Ale pro ty, kteří knížku (a dalších pár s vědeckými důkazy, které původně ateista Strobel vydal potom) nečetli, může být film impulsem, aby v ní alespoň zalistovali. Přijde mi, že ty vědecké důkazy jsou v jeho knihách skutečně poctivě do detailů rozebrané, včetně všech námitek proti existenci Ježíše či zmrtvýchvstání, mnohá fakta jsem ani nevěděl (třeba literární důkaz pravosti evangelií), takže určitě stojí za to se nad uvedenými fakty alespoň zamyslet. Nu a na závěr opět k filmu - herci hrají fakt civilně a dobře, návštěva kostela a modlitby nevypadají kýčovitě jako v některých křesťanských filmových agitkách, objeví se tu i pár zajímavých postřehů mimo oblast víry, takže vlastně celkově až na tu přepálenou stopáž a některé vyloženě vatoidní scény jsem nakonec s tím, jak přepis faktografické knihy tvůrci pojali, spokojený. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

,,Friends, I spent almost two years of my life investigating the history around the resurrection of Jesus.... And in the light of the avalanche of evidence that points so powerfully toward the truth of Christianity I realize that it would take more faith to maintain my atheism than to become a Christian." - Lee Strobel at Passion City Church, 2018. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když něco vypadá jako agitka, kejhá to jako agitka, tak to nejspíš bude agitka a je úplně jedno, že se to tvůrci snaží schovat za něco jiného. V tomto případě se snaží zarytý ateista dokázat, že to s Ježíšem a jeho vzkříšením bylo jinak, ale jako na potvoru mu všichni potvrzují to, co je psáno v evangeliích. Problém hlavního hrdiny je, že nedokáže položit správnou otázku a proto je jeho počínání odsouzeno od začátku nezdaru. A to mě možná štvalo ještě víc, než všudypřítomné blábolení o ježíšovské lásce ve chvíli, kdy se na scéně objevili křesťané. Zaryté křesťany to potěší, my, nevěřící psi, zůstaneme pohany i nadále. 10% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle stejnojmenné knihy Lee Strobela popisující vznik a ohlasy jeho investigativní reportáže z roku 1980. (mac000)

Reklama

Reklama