Reklama

Reklama

Videa (1)

Z natáčení  - 旬 小栗, 西島秀俊, Tetsushi Tanaka, Yuko Araki, 野間口徹

Recenze (4)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Dobrá hudba, výborná akce, herci za to stojí, herecké výkony jsou ve směs nadprůměrné, příběh je vcelku zajímavý; ale tak trochu mi už je toto téma v japonské seriálové tvorbě okoukáno, proto jsem asi nedokázala z toho být víc nadšená. Naprosto uznávám, že tento seriál skýtá kvality, které spousta jiných obdobných seriálů nemá, ale nějak mě to během cesty přestalo bavit. Asi že i přes určitou složitost bylo jasné, jak to bude probíhat a co přijde. Ačkoliv konec, posledních asi 7 minut, bylo silných, nedokázalo mě to přesvědčit, abych šla s hodnocením výš. Velmi velmi dobré 3*. Kdo má rád akci, napětí, strukturální boje, otázku mezinárodních vztahů: zda je důležitější blaho státu či jedince... tak by se mohl mrknout, nemusel by být zklamaný. Přeloženo. ()

Lex.San 

všechny recenze uživatele

Po Master Devil sérii jsem si potřeboval od romantických počinů dát chvilku pauzu. Sáhl jsem proto po Crisis a změnil tak kompletně žánr. Je mi jasné, že velkým tahákem byl Oguri,kterého vždycky v nějakém filmu či seriálu rád uvidím. Mě ale na Crisis natáhl i Nishijima Hidetoshi, kterého si taky nikdy nenechám ujít. Jak už psala Zíza, seriál má vynikající hudební podkres, herci umí svoji práci a příběh inspiruje k zamyšlení. Deset dílů bylo tak akorát, aby příběh neztratil na tempu a přitom dostaly prostor všechny postavy. Posledních pár minut si jasně říká o další sezonu, za kterou lobuji i já – 4* (8/10) ()

Reklama

Krysap 

všechny recenze uživatele

Celkový téma seriálu mě docela překvapilo - u Japonců mi nepřipadá zrovna běžné kritizovat systém. Za tohle autory oceňuju, protože Japonci potřebují v tomhle trochu otevřít oči a přestat bezmezně věřit těm nahoře. I když je fakt, že to bylo podáno troch přehnaným způsobem a těch posledních pár minut už mi přišlo hodně přes čáru. Co mi pravidelně vadí u japonských seriálů je, že jsou krátké. Člověk se jen tak-tak stačí nějak seznámit a sžít s postavami a je tu konec. Totéž mi vadilo i tentokrát. Autoři mohli výrazně víc zapracovat na vyšetřovacích postupech, protože ty někdy působily jako z bondovky, jindy zase jako z mateřské školy (například ochrana VIP byla vyloženě DEBILNÍ). Ovšem co musím vyzdvihnout, byla choreografie rvaček - luxusní. Hlavně ta několikaminutová akce v sídle sekty, kdy jsme v jednom záběru bez přerušení sledovali rvačku několika desítek osob a postup hrdinů patro po patru k cíli, to byla vyloženě lahůdka. Způsob boje muž proti muži byl perfektně zvládnutý a hlavní hrdinové předvedli parádní výkony. Herecky nemám co vytknout, navíc u Ogurina mi připadá, že ještě víc herecky dozrává, takže za mě opět spokojenost. SPOILER - je to jenom můj pocit, že nakonec vrchní šéf dostal svoje lidi přesně tam, kde je chtěl mít? Možná budeme mít pokračování o partě super schopných teroristů se zastáním v nejvyšších policejních kruzích.. :-) ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

První letošní zásek na pažbu, kdy Japonci trefili kvalitu za 4 hvězdy a něco k tomu. Na japonské poměry celkem dospělý a realistický seriál ve stopách kvality takových paleb jako Hanzawa Naoki nebo Border atd. Zajímavé téma speciální jednotky, která zahlazuje průšvihy vlády a jejích členů z minulosti i současnosti. Tým ve složené hackerka Oyama, svaly -Akira Inami (Šun Oguri), svaly a mozek - Saburo Tamaru (Hidetoši Nišidžima), Yusuke Kashii jako specialista na výbušniny, vedoucí polního týmu Mitsunari Yoshinaga a celkový šéf Daiki Kaji mají rozhodně napilno a nečeká je pouze vyšetřování a konfrontace sprostých "teroristů", ale i zatraceně těžké morální volby. Hlavné myšlenka podána skvěle, zda vlastně hrdinové chrání stát, nebo pomáhají prohnilosti systému. Kdo je nakonec ten terorista a idealista? Frakci Heisei Restoration Army nejde nefandit. V intencích japonského myšlení podvratná ideové revoluce v mezích zákona... Rozhodně se přimlouvám za druhou sezónu, adrenalin, napětí, perfektní souboje tělo na tělo, povedené a charismatické charaktery, památné dialogy a výroky. Šun Oguri vypadá s bradkou a knírkem jako sňatkový podvodník, ale sekne mu to. A ještě jedna věc, bez kulervoucího OST a návykového openingu by ten zážitek byl poloviční. Sawano Hiroyuki, KOHTA YAMAMOTO odvedli na soundtracku pořádný kus práce, povedená kolaborace dvou skvělých skladatelů. Moc, moc se přimlouvám za druhou sezónu, chci vidět, kdy konečně japonští scénáristé překročí Rubikon a meze konvenční systémové morálky a idejí... Kdo by nechtěl vidět takový tým na druhé straně barikády? ()

Reklama

Reklama