Reklama

Reklama

Zničená minulost

(seriál)
  • USA Unearthed (více)

Série(10) / Epizody(95)

Obsahy(1)

Jak byly postaveny nejikoničtější starověké a středověké budovy na světě? V této dokumentární řadě na vás čeká úžasná počítačová animace a nejnovější archeologické výzkumy, které odhalují, jak byly tyto budovy postaveny. S využitím detailů z nejnovějších archeologických výzkumů v kombinaci se snímací technologií X-Ray a LiDar odhalí tato řada nový pohled na mýty a tajemství starověkých civilizací i na ikonické megastavby, které postavily. Jednotlivé díly zkoumají tajemství starověkých i moderních zázraků, od mohutného Římského Trevíru v Německu až po sochy na Velikonočním ostrově. Badatelé se snaží nejen o zachování těchto památek, ale také o jejich pochopení. (Discovery Channel)

(více)

Recenze (2)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Málo zaujímavý dokument. Z Čínskeho múru sa chce zívať, ale aspoň vieme, že Mongoli vystreľovali šípy rýchlosťou 300 km/h. S Maymi je to ešte horšie, tam nájdu len pár kostí pod kameňmi. Pri hľadaní pravej Atlantídy nenašli podľa očakávania vôbec nič. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Podle mého je to velmi pěkně natočený dokument. Snaží se o zaujetí diváka a zpracování vizuálu je hodně dobrý. Divák si snadno představí, co se stalo, než místo zaniklo a musím ocenit, jak šikovně a poutavě je vše vysvětleno. Ne každý díl je stejně dobrý jako jiný, ale 80% seriálu je nadprůměrný. Asi nejpodstatnější je, samozřejmě, vybrat místo, které je něčím zajímavé, ale musím uznat, že z míst, které jsou zajímavé méně, se podařilo vytvořit slušnou dějepisnou lekci, z níž si divák odnese nové znalosti. ()

Reklama

Reklama