Reklama

Reklama

Série(10) / Epizody(95)

Obsahy(1)

Jak byly postaveny nejikoničtější starověké a středověké budovy na světě? V této dokumentární řadě na vás čeká úžasná počítačová animace a nejnovější archeologické výzkumy, které odhalují, jak byly tyto budovy postaveny. S využitím detailů z nejnovějších archeologických výzkumů v kombinaci se snímací technologií X-Ray a LiDar odhalí tato řada nový pohled na mýty a tajemství starověkých civilizací i na ikonické megastavby, které postavily. Jednotlivé díly zkoumají tajemství starověkých i moderních zázraků, od mohutného Římského Trevíru v Německu až po sochy na Velikonočním ostrově. Badatelé se snaží nejen o zachování těchto památek, ale také o jejich pochopení. (Discovery Channel)

(více)

Recenze (2)

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Podle mého je to velmi pěkně natočený dokument. Snaží se o zaujetí diváka a zpracování vizuálu je hodně dobrý. Divák si snadno představí, co se stalo, než místo zaniklo a musím ocenit, jak šikovně a poutavě je vše vysvětleno. Ne každý díl je stejně dobrý jako jiný, ale 80% seriálu je nadprůměrný. Asi nejpodstatnější je, samozřejmě, vybrat místo, které je něčím zajímavé, ale musím uznat, že z míst, které jsou zajímavé méně, se podařilo vytvořit slušnou dějepisnou lekci, z níž si divák odnese nové znalosti. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Málo zaujímavý dokument. Z Čínskeho múru sa chce zívať, ale aspoň vieme, že Mongoli vystreľovali šípy rýchlosťou 300 km/h. S Maymi je to ešte horšie, tam nájdu len pár kostí pod kameňmi. Pri hľadaní pravej Atlantídy nenašli podľa očakávania vôbec nič. ()

Reklama

Galerie (12)

Reklama

Reklama