Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kamarádi, kadeti policejní akademie, Park Gi-jun (Seo-joon Park) a Kang Hee-yeol (Ha-neul Kang) jsou na opušťáku svědky únosu mladé dívky. Zločin nahlásí, ale když je policisté neberou moc vážně a odmítnou okamžitě začít s vyšetřováním, sami se pouští po stopách únosců, aby dívku zachránili. (LangiJ)

Recenze (35)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě film příliš nelákal, ztřeštěné korejské komedie mi jsou docela proti srsti, ale tohle bylo velmi povedené. Policejní Akademie a rekrut nových kadetů je u mne vítáné téma ( Tréning bych však klidně nechal delší) a hlavní dvojice kadetů je velmi sympatická a zábavná. První hodina se zaměřuje spíše na humor,výcvik a studium, ale jakmile se stanou svědkem zločinu, budou se snažit všemu přijít na kloub, Je zde jedna výtečná a velmi napínavá naháněčka a skvělé akční finále, kde potěší závěrečný fight s velmi bojově zdatným záporákem, Velmi zábavný film, který rychle utíká. 75% ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Midnight Runners je příběhem sledující 2 kadety policejní akademie, kteří byli svědky únosu mladé dívky, ale díky byrokracii a nedostatku lidí u Policie se rozhodli dívku vypátrat dříve, než by se snížili šance na její vypátrání. Tohle je jeden z těch důvodů, proč rád koukám na korejské filmy. Dokáží udělat i z vážného tématu místama lehkou komedii, ale zachovat si tu dramatickou složku. Ano je to naivní, ale zároveň i příjemné a inspirativní. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Tentoraz síce proti zločinu nestojí dvojica skúsených detektívov, ako vo väčšine podobných filmoch, ale len obyčajní kadeti bez žiadnych skúseností, ale práve toto ho od nich odlišuje a hlavne mi táto voľba až prekvapivo dobre sadla. Tréning na akadémii síce mohol zabrať aj viac času, stále mohol byť ešte trochu vtipnejší a nápaditejší, ale aj tak ma celá táto fáza dosť bavila, hlavné duo si ma získalo pomerne rýchlo a začal som sa tešiť na ich spoločnú kariéru, ale nakoniec to nie je žiadny problém, lebo aj kriminálna línia, ktorej sa film začne venovať hneď potom je veľmi dobre zvládnutá. Čakal som niečo odľahčenejšie, ale vyšetrovanie únosu žien je nielen dejovo dostatočne zaujímavé a nie úplne predvídateľné, ale aj slušne surové. A tak si film po celý čas drží výborné tempo a kvalitne fungujú humorné, ale aj dramatické časti. S obsadením tu nemám problém, ako som spomínal, hlavné duo je dostatočne sympatické, obe postavy sú zaujímavé a síce im herecky viac vyhovuje tá komediálna rovina, ale ani v dramatickej mi nevadili, k tomu pár dobre zvolených vedľajších postáv a slušní záporáci. Akčná stránka tu zase až tak neviniká, ale aj tak film ponúkne pár obstojných súbojov a nejakú tú naháňačku. Podobne je na tom aj humor, nie je ho tu zase až tak moc, ale pár krát som sa zasmial, časť na akadémii je typicky juhokórejská s ich špecifickým humorom a mimo toho ma zabavila hlavne snaha odlákať pozornosť policajnej hliadky. A režijne je to očakávaný žánrový štandard, tu nemám väčších výhrad. Takže očakávane žiadny klenot, ale aj tak sa mi na Midnight runners pozeralo veľmi dobre a určite je to jeden z tých lepších podobných filmov za poslednú dobu. 75% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica "ponúka" pomerne odľahčený pohľad na policajnú prácu, počas ktorej si mnohí diváci uvedomia, prečo chodia žandári vo "dvojici". Následne sa síce samotný príbeh odohráva v takmer rovnakom "duchu", no mierne naberie na obrátkach, pričom najmä vďaka záverečnej, živšej tretine, je o zábavu viac menej postarané. No a i keď nie všetko sa postretlo s logikou, film bavil dosť nato, aby si zaslúžil ľahko nadpriemerné hodnotenie. P.s: Záver do bodky vypointovaný. Urobíte "dobre", no nakoniec sa budete "obávať", aby ste neboli zatratený. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Midnight Runners" je podľa mňa ďalším skvelým Juhokórejským filmom. Najprv som si myslel, že to bude trošku ľahšie, no v momente ako sa príbeh do toho zapojí, je to podľa mňa dobrý akčný thriller s dobrými hlavnými hrdinami. Obaja majú svoje vtipné momentky, no súčasne z nich človek cíti veľkú dávku záujmu, zanietenosti a dobré srdce. A tak keď uvidia, že mladú dievčina bola unesená, rozhodnú sa zapojiť svoje znalosti z dvoch rokoch na policajnej akadémii. Lenže ešte sú stále len študenti, polícia nechce nič reálne podniknúť, lebo musia držať zaužívané postupy a tak neostáva čas na to, aby zachraňovali ďalšie životy. A tak sa do toho títo dvaja študenti pustia na vlastnú päsť. Len postupne zistia, že boli svedkami niečo oveľa horšieho a komplexnejšieho než len obyčajný únos. A možno môžu zachrániť viac, než len jeden ľudský život. Osobne poviem, že story je tu veľmi dobrá a obaja naši hrdinovia sú super. A ich priateľstvo je veľmi dobre spracované. Možno by mi vôbec nevadilo, keby som videl nejaký ďalší film s nimi. Postavy okolo nich sú na tom osobne trošku horšie. Najmä keď ide o týpkov, ktorým viac záleží na predpisoch. A hoci niektorí majú nejaké argumenty, tak mám pocit, že môžu občas urobiť trošku viac. Zloduch je celkom schopný a akčný, no moc toho o ňom nevieme. Proste je to len padouch. No rozhodne sa vie biť. A keď už je reč o bitkách, tak akčné scénky v závere filmu sú skutočne fenomálne. Vyzerajú skvele, je tam veľké množstvo akcie a súčasne cítime aj veľkú zraniteľnosť našich hrdinov. No sú odvážni a odhodlaní. A na konci im práve to pomôže dobojovať to do zdarného konca. Osobne si myslím, že "Midnight Runners" je dobrou komédiou, no súčasne to má aj dobré akčné a thrillerové momentky. Ak hľadáte dobrý ázijský film, toto nie je zlá voľba. Čeknite si ho a posúďte sami. Hodnotenie: A- ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

“Provedeme vyšetřování.” ■ Sice maličko nerealistické a cílené na mladší věkové skupiny, na druhou stranu v rámci těchto skupin docela vážné. Klidně se v budoucnu podívám znova. Dva studenti policejní akademie, kteří vezmou bez ohledu na následky své poslání do svých rukou. ■ ”Málem jsme udělali velkou chybu. Tohle musíme vrátit.” ■ Trailer https://m.youtube.com/watch?v=LJD4hiX45tc ■ “Nešel jsem tam, protože ty štětičky nesterilizují.” ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zacne sa to ako teenage verzia policajnej akademie v ktorej sledujeme dvoch kadetov z ktorych sa postupne stanu kamarati. Nijak extra ma ich postavy nenadchli a ani ich pokusy o humor ma prilis nerozosmiali. Potom sa nahodou stanu svedkami unosu a tak na vlastnu päst rozbehnu vysetrovanie. V tej chvili film dost pritvrdi a zvaznie. Dost ma znechutilo jedno tvrde kopnutie do zeny. Brutalita v standardnej bitke mi nevadi, ale taketo sadisticke spravanie k zenam nemusim. Postupom casu film aj dost ohlupne. Tolko nevyuzitych prilezitosti zavolat s mobilom policiu na pomoc som uz dlho v nejakom filme nevidel. Uz klasicky ma ta detektivna linia prilis nebavila, ale ocenujem aspon originalny pripad. Unosy zien sa nedeju kvôli prostitucii, ale ma to zaujimavejsie vyustenie. Akcie tu je minimum. Poriadne sa dostane k slovu az v zavere v podobe niekolkych bitiek. Su prevedene spickovo, ale choreografia je zamerne neohrabana, kedze hlavni hrdinovia nemaju byt dokonali borci, ale este nevybrusene diamanty. Herecke obsadenie ma nezaujalo. Vsetci predvadzaju standardny priemer rovnaky aky je cely film. 5/10. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí skvělého seriálu Čmuchalové jsem si musel proklepnout i další režijní počin Joo-hwan Kima, a opět se dostavilo velké nadšení. Mimořádně příjemná buddy komedie, která se nebojí přitlačit na drsnou i patetickou strunu, se sympatickou dvojicí hlavních herců. I já proto v hodnocení musím přitlačit. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Korejských buddy komedií moc není, takže s možností zhlédnutí Midnight Runners jsem dlouho neotálel. Ústřední dvojka si mezi sebou vytvořila skvělou chemii, vše jsem s nimi naplno prožíval. Celá část v policejní akademii chvílemi trhala bránici. Jenže ve druhé polovině přišel zvrat. Film se totiž mj. vytasil i s dramatickou linkou, která nastolila vážnější tempo. A když přišlo i na akci, tak se Korejci zase vyznamenali. Ti se v akčních sekvencích pohybují jako ryba ve vodě, fakt že jo (ať už se jedná o naháněčku uprostřed filmu, či závěrečné zúčtování s hlavním záporákem na klinice). Jasně, už jsem v minulosti viděl i kvalitnější korejské snímky, to bezesporu. Na druhou stranu, kvalitní buddy komedie řízlá vážnějším podtónem, to má něco do sebe. Za sebe mohu jednoznačně doporučit. Za mě 7/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela fajn jízda, která se mi líbila hlavně proto, že se jedná o buddy movie, kde už od začátku je jasné, že si má divák s hlavními protagonisty vytvořit pouto, kdy je to děláno hlavně komediálním ražením děje. Ale to je dobře, protože když pak dojde na akci, je to docela paráda a ani příběh rozhodně nenudí. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

U téhle komedie jsem se fakt dobře pobavila. V druhé půlce se sice film přehoupne do vážnější roviny a nastupuje víc akce, ale v té první jsem se několikrát smála i nahlas. Kang Ha-neul a Park Seo-joon jsou jako kadeti s protikladnými charaktery suprový a skvěle se doplňují, obzvlášť Ha-neul perlil se svým lehce "výstředním" chováním, nadáváním, gesty a ksichtíky. Dost mě bavila i Park Ha-sun v menší roličce drsňácký policistky Medúzy. Zjistila jsem, že jsem s ní už pár filmů/seriálů viděla, ale určo si ji budu pamatovat až z tohohle filmu. Plus má u mě i pěkná hudba. Tenhle filmík rozhodně patří k tomu lepšímu, co jsem zatím letos z Korey viděla, a zas se na něj ráda podívám. Přeloženo. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Korejske filmy mam vseobecne rad, ale mix akcni komedie nikdy nebyl muj oblibeny zanr. Zde mi to neprislo ani nijak vtipne. ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se hodně těšila, opravdu hodně! :-) A ani v nejmenším mě nezklamal, prostě ničím. Celých 109 minut jsem se parádně bavila, Park Seo Joon jako takový "blbec" a Kang Ha Neul jako dokonalý "intoš", oba se srdcem na pravým místě, neměli chybu! Líbilo se mi prostě všechno, zpracování, zápletka, humor, hlavní i vedlejší postavy, prostě nemám, co bych vytkla. :-) A tenhle film budu doporučovat, kde budu moct! :-) ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Oba kluci jsou sympatický, a dramatické a zajímavé to je, ale to vyšetřování je tak naivní a nelogické, že líp by to zvládl Kalle Blomkvist, a tomu je třináct. Nepamatuju, kdy bych se tak často chytal za hlavu a to neberu asijskou mentalitu, to jsem už zvyklej. ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Můj první korejský film... a rozhodně mě nalákal na zkouknutí i jiných. Přiznávám, že jsem šla do filmu aniž bych cokoliv tušila ohledně děje (teda kromě toho, že to bude o dvou kadetech) a byla jsem velmi mile překvapena, že to hraje na torchu vážnější notu i když vtipné okamžiky tam byly a přišlo mi to chvílemi "tak trochu ze života". ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Imagine Dragons v Korejském filmu? Nečekal jsem, že se toho dožiju :D A pak v titulkách ještě 5SoS ??? OMG!!! 🤗😁😄 ()

Reklama

Reklama