Reklama

Reklama

Půlnoční běžec

  • Česko Běžec (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Maratonský běžec Jonas Widmer hledá způsob, jak se vyrovnat s tragickou minulostí. Ve výsledku se stále více zaplétá do svého neblahého dvojího života. Drama podle skutečných událostí pojednává o slavném sportovci,z něhož se stane zločinec... Jonas Widmer je jedním z předních běžců na dlouhé tratě ve Švýcarsku, jehož velkou ambicí je běžet maraton na olympiádě. Zdá se, že i navzdory těžkému dětství našel v životě své místo – kromě běhání se živí jako šéfkuchař, je vždy připravený ochotně pomoci přátelům a známým, a se svou dívkou Simone se brzy stěhuje do prvního společného bytu. Pak se ale Jonasovi nepodaří obhájit titul během domácího závodu a vzpomínky na zesnulého bratra Philipa ho nakonec doženou. Jonah, který nedokáže vyjádřit své emocionální utrpení slovy, si v narůstajícím zoufalství vytvoří tragický dvojí život. (Cinemax)

(více)

Recenze (6)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mohli bychom to pojmout jako jedno z dalších reklamních sdělení obdivovatelů Churchila. Magor sportovec si rozhodně nezapálí doutník po vydatné večeři. Raději si hupsne zmlátit nějakou dívku. Bez špetky emoce natočený film o mladíkovi, který nedokázal akceptovat prohry a vinil z nich naprosto neznámé lidi, protože na ty známé si zkrátka netroufnul. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina je nesympatický kokot! Síce behá 400vku v tréningu za 75 sekúnd, ale ked dá kabelku s telefonom do koša na prádlo, je to kokot! Ale samotný film je slušná psychologia. Podľa mňa, toto sa môže stať každému. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nečitelné chování hlavní postavy Jonase mě na jedné straně dráždilo, na druhé ale podněcovalo mou představivost. 1) První celovečerní film 35letého scénáristy a režiséra Hannese Baumgartnera je natočený podle skutečnosti. Mischa Ebner, narozený v roce 1975, neočekávaně vyhrál nejznámější běh se zbraní (Waffenlauf - běhá se s puškou ve vojenské ústroji) Frauenfelder Militärwettmarsch v roce 1998. Věrně je zobrazen vztah bratrů, Ebnerova sociální integrace i jeho pozdější chování. _____ 2) Režisér k hlavní postavě: Jonas hat keinen Zugang zu seinen Emotionen, was zu einem Bruch mit seiner Umwelt führt. Jonas nemá přístup ke svým emocím, což vede k narušení vztahů se svým okolím._____ 3) Ke sledování filmu mě přivedl 25letý Max Hubacher (hlavní postava Jonas), který nezůstal nic dlužen své pověsti budoucí velké hvězdy švýcarského filmu. Herec vyrostl v Bernu a v inkriminované době mu bylo devět let: Der Fall Mischa Ebner hat die Stadt in Angst und Schrecken versetzt. Meine Eltern machten sich Sorgen, weil meine Schwester und ich immer draussen am Spielen waren. Případ Mischi Ebnera zanechal město ve strachu a hrůze. Moji rodiče si dělali starosti, protože jsme si já má sestra stále hráli venku. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Ač se to zpočátku nezdá, film je setsakramentsky zajímavej. Nic nevysvětluje a nechá diváka koukat se spadlou bradou až do poslední scény a říkat si, kde se to v tom klukovi hernajs vzalo. Nechápu proč to dělal, ale nejsem jedinej, evidentně ani hlavní hrdina sám sobě nerozuměl. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Ak niekto prežije traumu v detstve a je veľmi fixovaný na jednu osobu (v jeho prípade brata), ktorá náhle zomrie, nie je nič nezvyčajné, že sa uňho prejavia psychopatologické rysy. Bežec bol podľa mňa skôr psychotik ako psychopat, pretože psychotik robí blbé veci preto, že musí, psychopat preto, že chce. Uňho to bolo z náhleho popudu - ako sám povedal: "Bol to reflex." Najviac ma dorazilo, keď vystrihol svoju policajnú kresbu z novín, popisom ju vylepšil a poslal na políciu. Skoro som sa pošťala od smiechu. Najabsurdnejší z celého filmu bol aj tak beh so zbraňou na chrbte. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Max Hubacher je skvělý herec,ale nemá moc příležitostí.Čiší z něho cosi autentického a to vše prodává v každým filmu.Toto drama je hloubkově zajímavé,že jak píšou kolegové,neví ani sám Jonas a ani divák doma co vlastně a proč to dělá.Chci být dobrý běžec,chci být s přítelkyní,kradu kabelky,útočím na bezbrané holky a na to si občas vzpomenu na bratra,který zemřel ve válce.Největší chyba filmu je právě v tom,že o bratru tu padnou dvě věty a ještě víc z matčiny strany,že už nechce v bytě jeho věci.Čímž se právě malinko divák brodí postavou a nechápe proč to kluk dělá.Vysvětlení nehledejte.Co mě naštvalo,byl samotný konec,který jsem měl v hlavě tak,že Jonas poběží,bude tma,uslyšíte ťukot srdce a policejní sirénu...No...Pravda byla,že opět zajímavý filmek,který hledá východisko a je prostě takový ze života.Jonas se vykašle na svojí přítelkyni Simone,tak prostě zkusí seznamku a nakonec zjistí,že v práci Vás zas holka nechce,tak jdete za Simone jestli Vám odpustí.Je to prosté a tyhle filmy prostě miluju.85% ()

Reklama

Reklama