Reklama

Reklama

Domovoj

  • angličtina Domovoi (festivalový název)
Krátkometrážní / Pohádka / Horor / Komedie / Mysteriózní
Česko, 2017, 9 min

Obsahy(1)

Keď sa partia zlodejov v noci vláme do domu osamelej babičky zistí, že stará žena nie je až taká bezbranná, ako sa zdalo. (Marceloo)

Recenze (43)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Keď sa partia zlodejov v noci vláme do domu osamelej babičky, zistia, že stará žena nie je až taká bezbranná, ako sa zdalo. - Ďalší parádny počin od pána Pavla Soukupa a jeho spolupracovníkov. Mne osobne tu vyhovovalo takmer všetko. Jediné, čo mi vadilo, bol ten rozprávač, ktorý rozhodne vie, ako prednášať, ale kvôli tej brutalite mi ten jeho prejav akosi prekážal. Inak je všetko vymazlené, či už ide o prácu kamery, krásny interiér domu alebo detailne zobrazené kulisy. Krvi tu je na rozprávku tiež dosť, takže u mňa velká spokojnosť. Myslím si, že režisérova tvorba je už dostatočne vyspelá, a keby sa rozhodol natočiť celovečerný horor s témou nejakej známej legendy z našich končín, dostalo by sa mu obrovskej podpory a pozitívnych reakcií. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Príde mi to predsa len o čosi slabšie, než Pavlov predchádzajúci (skvelý) Lesapán, ale určite to má parádnu atmosféru a nápad podať to formou "infantilného rozprávkového" rozprávača pokladám za výborný. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Po odpadovém kraťasu To není moje sestra! jsem nad režisérem Pavlem Soukupem definitivně zlomil svou pověstnou expertní hůl a jeho následujícím projektům již nezamýšlel věnovat ani jedno jediné zrnko pozornosti. Jenže během uplynulých týdnů se na mě prostřednictvím pošty obrátilo hned několik zdejších uživatelů s prosbou o sepsání fundovaného komentáře k jeho novému počinu. Nakonec jsem tedy ve svém nabytém denním programu nalezl volných 9 minut času a na Domovoje zaměřil svůj odborný zrak. Pan režisér zde bohužel rezignoval na jakoukoliv snahu o originalitu a z hlediska formy prakticky do písmene okopíroval epizodu Zvlášť strašidelní Simpsonovi, ve které shodou okolností přednáší verše z básně Edgara Allana Poea právě Jan Přeučil. Možná však dobře za toto nepokryté vykradení, jelikož Domovoj si uchovává hravost simpsonovského originálu a zůstává koukatelným až do samotného konce. V rámci české hororové produkce snímek bezpochyby patří k tomu lepšímu a já mu tak uděluji relativně přívětivé slabší dvě hvězdy. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, ale zcela funkční. Skvělá gradace, dobrý timing jednotlivých "gagů". Hodilo by se k tomu asi krvavější pojetí, aby to mělo trochu víc šťávy, ale jinak fajn. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hudba, zvuk a gore efekty z toho dělají slušně mrazivou záležitost. Básnička mě ale vyloženě rušila. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po výborné To není moje sestra! další slušný zářez do skromné horové škatulky naší kinematografie. Řemeslně bezchybné, laskavý hlas Jana Přeučila a temné tajemství. Jen více podobných filmů, které však nejsou pro diváky vyžadující přímočarý a jednoduchý děj. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Skloubení vyvražďovačky a pohádkové recitace Jana Preučila mě naprosto dostalo! Ty veršíky, byť milé a dětské, působily v kombinaci s obrazem děsivě. Naprostá paráda! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Lehce hororové, lehce komediální. Další povedenej zářez v Soukupově tvorbě. Sice není Domovoj tak povedenej jako Soukupova Třída smrti a Lesapán i tak to ale stačí na silné 3 hvězdy. Obsadit do role vypravěče J. Přeučila byl geniální tah. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Rozprávkový horor s gore efektami, čarovnou morbídnou poetikou a jemným humorom, všetko skvelo overšované riekankovým textom v podaní Jana Přeučila. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jo, krást se nemá – to vám řekne každý a ne jenom babička či Domovoj. Docela pěkně zpracovaný příběh, kterému vůbec krátkometrážní podoba neuškodila ba spíš naopak. Nejsem sice zarytým fandou české amatérské tvorby, ale vždy když narazím na nějaký kvalitní kousek, dokážu jej náležitě ocenit. Na rozdíl od antiznalce a samohoňky Psychora. Pavel Soukup mě zatím ještě nezklamal, takže i já se připojuji k těm, kteří by rádi viděli nějaký ten celovečerní film. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Viděno na horrorcon. Stejně jako Lesapán je i Domovoj skvělý ať už nápadem, zpracováním, atmosférou a tentokrát už i solidním gorem, který mě až ohromil, co že vlastně dělá v české tvorbě. Tohle fakt bavilo, krátké, stručné a sakra chytlavé. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dejte už někdo, prosím, Soukupovi peníze na celovečerní horror a natočí ten nejlepší český minimálně od listopadu 89. On je vlastně už točí, ale jen v krátkometrážní formě. A to je obrovská škoda. Od dob Karla Jaromíra Erbena nebyly české verše ták děsivé. ()

snaked 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilý, vymazlený kousek. Bezvadně funguje kontrast mezi tím, co zaznívá v básni, a tím, co vidíme v obraze. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe by som aj čakal, že sa niečo také môže stať. Prečo? Pozerať hlavne do konca! Dokedy budú podceňovať dôchodcov? ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Tesil jsem se na dalsi povedenou priseru, ale tentokrat je potvora mimo zaber. Nicmene skvele natocene vcetne zajimave prace se zvukem a krasne basnicky. Uctyhodny nastupce Lesapána ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Soukupovou tvorbou som sa už stretol, prajem mu veľa šťastia v ďalšej tvorbe, ale toto mi osobne, žánrovo ani obsahovo nesadlo. Na čas som sa pozrel dvakrát, čo na dĺžku kratkometrážného filmu hovorí za všetko. Avšak technicky to bolo fajn. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Výborné verše v přednesu Jana Přeučila doplněné podmanivou klavírní hudbou a temná stylizace babiččina domu, kde zloději narazí na Domovoje. Pavel Soukup válí!! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* při vyhledávání nejlepších českých pohádek tady na CSFD na mě vypadl tento podivný titul s 80%? Sice to na první pohled působí jako milá pohádka, ale dětem to rozhodně nepouštějte, nebo by z tohoto kraťasu měli strašidelný sny. Tento vskutku horor je však tak mile natočen, že jsem mu za jeho originalitu dal 4 hvězdičky. Najdete ho na Streamu, takže volně k přehrání, ale nedoporučuji před spaním ;-). [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 0:-) /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Reklama