Reklama

Reklama

Dělám co mě baví

(studentský film)

Obsahy(1)

Mikoláš Tuček je jednou z nejzásadnějších osobností na české herní scéně. Podívejte se na tento studentský projekt a nahlédněte do zákulisí Mikolášova života. (pavelnmc)

Recenze (8)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to celé o životě a "Mojí Úžasné Kariéře" pana Tukana, je ta jeho adorace ze strany hlavního tvůrce ještě podaná celkem nenásilně:) Ale vážně - Mikoláš Tuček má co říct, a rád jsem se o něm něco dověděl i mimo jeho práci. A je fajn podívat se na příklad toho, že se může stát, že budete dělat něco, co vás baví. Ne každý to štěstí má, že. Já ho mám, a jsem za to rád každý nejen pracovní den:) Na konto filmu už asi řeknu jen "Shirt Guy included", takže za mě 80%:) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemné poslouchání Mikoláše Tučka, na kterém jsem vyrůstal od svých osmi let, když táta domů přinesl můj první časopis Score spolu s Excaliburem. Je vidět, že všechno nemá jenom vydřené, ale že za vše může děkovat i díky své komunikativnosti, díky které se dostal tam, kde je. To každý nemá a je vidět, že v tomto případě se ta komunikativnost našla na tom správném místě. Možná si to neuvědomuje, možná už i jo...ale myslím si, že nás je celá řada, kteří v dnešní době řeknou, že byl velkou a důležitou součástí našeho prohraného dětství. Ti, kteří jsou dnes o deset let mladší a mohou tvrdit to samé, by si měli uvědomit, jak velké štěstí mají, že mohou zažít stejný pocit, co jsem prožíval tenkrát já. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vynikající polodokument o jedné české osobnosti nejen herní scény, který motivuje, předává poselství a vnáší hled do mysli jednoho skvělého člověka, který jen dělá co ho baví. Těch 40 minut uteklo jako voda. Škoda jen chybějícího voice overu, který by o Tukanovi řekl něco víc z minulosti, čím se on sám nepochlubí, ale jinak vynikající práce. Více o Tukanovi jsem se rozhodl rozepsat ve svém deníčku. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Dělám co mě baví - dokument o životě a koníčcích Mikoláše "Tukana" Tučka. Člověk, co na něm vyrůstal a sledoval kdysi Score Live, četl Score a sledoval Re-Play a předtím Game Page, tak je tohle pohled do duše člověka, kterého jakoby znal. Mikoláš je rozhodně zajímavý člověk, co dokáže zaujmout a na české scéně je už i pojem. I když jsem ho neměl čest poznat, tak skrz desítky článků a videí bych řekl, že je stejný jako ho popisují kolegové a přátelé ve filmu. Přátelský a schopný vést řeč s kýmkoliv. Samotný film trpí občas nudnými prostřihy a jednoduchými popisky jmen. Respektive, pokud už je někdo dotazovaný na osobu Mikoláše, tak se zobrazí po nějaké chvíli jen jméno, ale kdo to je...? To už je záhada. Ne že by to nějak vadilo, já se příjemně bavil a rozhodně zajímavý pohled do života pana Tučka. Jen škoda, že se neukáže třeba Jan Modrák. Ale aspoň je nám vysvětleno zákulisí "#ShirtGuye". (80 %) ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Čtyřicet minut relaxu, u povídání Mikoláše Tučka. Koho tahle, pro mě osobnost zajímá, je to skvělých čtyřicet minut. Sleduji Re-Play, někdy Applikace a Mikoláš je prostě člověkem, který dělá přesně to, co ho baví. Můžeme se od něho inspirovat a nechat se od něho bavit dál. Jak už ve vstupu říkala Alžběta. Mikoláš je zkrátka kamarádský a dokáže se skamarádit s kýmkoliv. Není to žádný rádoby frajírek, ale naprosto v pohodě člověk, se kterým se dá zcela jistě hodiny a hodiny diskutovat o všem možném. Jen by neměl radost z toho, že jsem fanouškem Londýnské Chelsea. To prosím za prominutí. Jako fanouška anglického fotbalu, ho tedy beru! Milovník rodiny? Jistě! Herní maniak na všechny strany? Samozřejmě! Zkrátka, osobnost, která mě velice zajímá a neváhal bych s koupí, jeho případné knihy. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Co vlastně můžeme říct. Jelikož toto vypadá jako lehce amatérský nebo studentský počin budu na to i přihlížet s tím, že kluci se hold učí a to k tomu patří. A asi byli (stejně jako já samozřejmě) vystříkaný z toho, že se jejich počin dostal na ČSFD, takže asi si budou i tento komentář číst. Nicméně mi v hlavě utkvěly chyby, které zde byly, každopádně bych je nebral jako "hate", spíše moje poznámky dalšího amatéra. Jde hlavně o to, že jsem si říkal, že mi přijde, že dávat přechody zvuku mezi různé stopy je sice důležité, ale pokud to neuděláte, tak to není tak drastické. Opak byl však pravdou. Upřímně řečeno poslouchat film na sluchátkách a klidně by to mohlo být i přes reproduktor, byla fakt bolest tvrdého zrna. Opět říkám, že mi je jasné, že kluci se učí, nicméně i ten střih mnohdy kolísal, plus k tomu, že záběry na některé lidi byly takové všeljaké už kvůli tomu, že někdy lidem není vidět půlka hlavy nebo tak. Ale to už fakt šťourám. Klukům se musí připsat zásluha za skvělý nápad zpracování dokumentu a dejme tomu i menšího náhledu do života legendy české herní i žurnalistické scény. A jelikož tento film je originální musíme ocenit to, že něco takového existuje a my vlastně můžeme nahlédnout něčemu takovému pod pokličku. Ty hvězdy co tam jsou, nejsou ze závisti nebo z hejtu, ale z věcí, které dle mého byli silně opodstatněné. Na jednu stranu smekám. ()

Hugo01 

všechny recenze uživatele

Myslím, že učitelé na základních, ale i středních školách mají dost potíží s tím, jak vlastně děti/studenty motivovat k té troše námahy, kterou musí vynaložit. Měli by do osnov přidat povinné shlédnutí tohoto filmu začátkem studia, protože to dokáže mladého člověka motivovat velmi efektivně. Skoro každý mladistvý je hráč nebo má něco společného se světem moderních technologií a nahlédnutí do soukromí jedné z největších českých osobností tohoto průmyslu zanechá stopu na každém dospívajícím. I na mě samozřejmě udělal tento snímek velký dojem. Sice se asi nemůžu označit za skalního fanouška Mikoláše Tučka, ale už ho také nějakou dobu sleduju a rozhodně ho považuju za mimořádného člověka s téměř nenapodobitelným smyslem pro humor. Kdyby byla stopáž filmu dvojnásobná, rozhodně bych se nezlobil. Jinak výborné! ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Tučka mám rád. Rád jsem četl jeho recenze ve Score jako prcek a teď si neumím představit někoho jiného jako moderátora RePlay. Moje žena nechápe proč jsou z něj oslovení lidé v dokumentu tak udělaní, ale na to musíte mít trošku odpařeno a být se hrami v synergii i po jiných stránkách, abyste to mohli ocenit, i když Tuček by byl zřejmě osobností, i kdyby dělal něco jiného. Má prostě talent. Zpracování dokumentu průměr, obsahově super. Co nikdy nepochopím je, kde bere Tukan čas na všechny tyhle aktivity :-) ()

Reklama

Reklama