Reklama

Reklama

Žáby

  • USA Frogs
Trailer

Obsahy(1)

Starý, tělesně postižený bručounský milionář Jason Crockett (Ray Milland) sezve svou rodinu do luxusní ostrovní usedlosti na oslavu narozenin, ke které se přifaří i fotograf ekologického magazínu Pickett Smith (Sam Elliott). Milionář nenávidí přírodu a vypouštěním odpadu tráví veškerou flóru pohybující se po jeho pozemku. Ta se mu nyní chystá postarat o překvapení na narozeninový večírek. Céčkový zvířecí horor převážně televizního režiséra George McCowana. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

tron 

všechny recenze uživatele

V rovnakom roku, ako George McCowan natočil western Sedem statočných v sedle, pridal ako bonus ešte horor Žaby. K treťotriednemu céčku majú ďaleko, ale jasné, zázrak to tiež nie je. Také poctivé sedemdesiatkové béčko. 2* si určite zaslúžia, na svete sú stokrát horšie horory. Herci hrajú povedal by som až zbytočne dobre (spoznáte Sama Elliota, ktorý mal vtedy sladkých 28 rokov?). Určite má niečo do seba atmosféra rozľahlého južanského sídla v tesnej blízkosti lesov a močiarov, kde na vás striehne smrteľné nebezpečenstvo aj bez toho, aby ste boli v horore, nieto ešte v ňom. Poteší, že máme dočinenia so živými zvieratami. Zaujímavé je, že napriek názvu o žaby až tak úplne nejde a skôr si užijete rôzne druhy plazov. Ku koncu je to ale nuda a to už je vážne čo povedať, keďže film má len 91 minút vrátane titulkov. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Dědeček Jason Crockett (Ray Milland) pozval celou svoji rodinu na oslavu narozenin na své sídlo na malém floridském ostrově. Na party však přiskákají i jiní, nezvaní hosté - obrovské žáby. U těch to však neskončí... Čekali byste v tomto filmu držitele Oscara Raye Millanda? To Sam Elliott začínal i horšími filmy. Je to náhodou docela sranda - a film je hlavně naprosto "realistický". Žádné žabí bestie krvelačně trhající lidská těla. Prostě obrázky spokojeně kunkajících ropušek a lidí, kteří z nich dostávají panický strach. Nebo ta želva - taky ani kapka nadnesenosti - a přece to je želva zabiják! ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Žaby to všetko iba kontrolujú, real body-count páchajú hady, pavúky, krokodýly, jašterky alebo korytnačka (!), zkrátka veškerá fauna jižanských amerických bažín! Veľmi špatná hororová spatlanina s lampasáckymi hereckými výkonmi, silne béčkovým scenárom a desiatkami záberov na žaby ako kvákajúc sedia, čumia pred seba, skáču a preliezajú cez seba. No neber to. [film som videl na vonkajšej projekcii na záhrade na tropickom africkom ostrove, za dažďa a réalneho kvakotu žiab!] ()

choze 

všechny recenze uživatele

Obal videokazety s vyobrazenou žábou, které z mordy visí lidská paže, mě jako dvanáctiletého kluka ve videopůjčovně pochopitelně nalákal. Ale šlo o klamavou reklamu, která měla za následek těžké zklamání. Žab sice bylo ve filmu požehnaně, ale jednak měly normální velikost a druhak tu vraždila výlučně jiná havěť jako hadi, tarantule a krokodýli a vesměs šlo o velmi směšné scény, poslepované nezajímavým dějem. Se zvířecími horory se roztrhl pytel až v druhé polovině sedmdesátek díky úspěchu Čelistí (po kterých následovaly Piraně, Orca, Chapadla, Grizzly, Roj, Včely, Červi, Mravenčí teror...), ale Žáby a pár dalších laciných věcí (Noc králíků, Ssssss) vznikly už předtím, přičemž žáby mají tématem vzbouřené a mstící se přírody/zvířeny asi nejblíž k pozdějšímu Dni zvířat (kde Leslie Nielsen zápasí s medvědem). Pochválil bych snad jen sedmdesátkovou atmošku, výpravu usedlosti u jezera a mladého sympaťáka Sama Eliotta (ještě bez kníru). ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Dávám tři hvězdy,ikdyž bych chtěl dát dvě,ale je mi líto té noci,kdy jsem si to pustil a trochu promarnil čas. Ale zase to bylo bráno jaksi normálně a nic se nepřehánělo. Tedy ještě jsem neviděl,aby pavouci během pár vteřin upletli tolik pavučin,aby jimi udusili člověka. Je pravda,že ta scéna měla něco do sebe. No mít prostřelenou nohu(je zajimavé,že si jí ten chlápek prostřelil omyl ve chvíli,když šel kolem těch pavouků) a na mě začly skákat pavouci a motat mě do sítí by se mi jako smrt tedy nelíbila. No udusit se jídlem nebo v náruči hezký holky a mít obličej ponořený do jejich krásných prsou,to je chlapská smrt. No mě by to nevadilo. Žáby se jen dívají jak ostatní zvířata zabíjejí ostatní lidi a dívají se tak jako by si to vychunávaly. Ve filmu je zmiňována teorie a pomstě přirodě nám lidem tak je možné,že žáby byly pojednávany jako vykonavatelé celé té ZOO hrůzy. Film se klidně mohl jmenovat Zvířata nebo Přírodní pomsta. Vím blbý názvy,ale nebyl bych tak zklamaný z názvu,když jediné žáby se mi zdají asi nejpasivnější ze všech zvířat v tomhle filmu. Celá tahle ZOO hrůza je brána moc vážně. Hodně lidí panikaří. "Udusil se ve skleníku,bylo tam spousta rozbitého jedu." Jo a udělaly to ještěrky. "Já chci pryč,něco se děje,vím to." Želva zabiják,jak může želva zabít nevím,krokouš beru,stejně i tak had,ale jak želva? Abych byl aspoň trochu k žabám milostivý,na kontě mají smrt dědečka na vozíčku,který se jako jediný nebál a zůstal v domě úplně sám,ale pak ze žab chytl infarkt. Nevadí mi ve filmu to tajemno,kdy nevím proč nebo jak,ono se to zdá divné,ale je to tak,ale tady byla jen ta teorie zmíněna o pomstě přírodě nám lidem. Ale jak to vlastně skončilo,skončilo to jen targickým závěrečným pohledm na dům,kde tahle ZOO hrůza měla svůj konec jako chromý dědeček. Režisér tohle filmu George McCowan dokázal natočit tedy na co se dalo dívat původní seriály Starsky a Hutch,Charliho andílci nebo film Sedm statečných v sedle,který nebyl taky kdoví jak uchvátný. Zůstal u televizných filmů a seriálů,nikterk moc známých tak příležitost u filmu Žáby,u kterého se podle mě dalo udělat trochu si jméno promarnil. Takže schrnuto. Žádný masakr,nepochopitelně zakončeno se dvěma hvězdama s tou jednou navíc,že se aspoň ty zvířata snažila hrát a to,že jsem trochu promarnil čas,ale zas tak nudný se mi to nezdálo. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se na Floridě (Santa Rosa Beach, Eden Park, sídlo Wesley House). (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama