Reklama

Reklama

Žáby

  • USA Frogs
Trailer

Obsahy(1)

Starý, tělesně postižený bručounský milionář Jason Crockett (Ray Milland) sezve svou rodinu do luxusní ostrovní usedlosti na oslavu narozenin, ke které se přifaří i fotograf ekologického magazínu Pickett Smith (Sam Elliott). Milionář nenávidí přírodu a vypouštěním odpadu tráví veškerou flóru pohybující se po jeho pozemku. Ta se mu nyní chystá postarat o překvapení na narozeninový večírek. Céčkový zvířecí horor převážně televizního režiséra George McCowana. (choze)

(více)

Recenze (20)

POMO 

všechny recenze uživatele

Žaby to všetko iba kontrolujú, real body-count páchajú hady, pavúky, krokodýly, jašterky alebo korytnačka (!), zkrátka veškerá fauna jižanských amerických bažín! Veľmi špatná hororová spatlanina s lampasáckymi hereckými výkonmi, silne béčkovým scenárom a desiatkami záberov na žaby ako kvákajúc sedia, čumia pred seba, skáču a preliezajú cez seba. No neber to. [film som videl na vonkajšej projekcii na záhrade na tropickom africkom ostrove, za dažďa a réalneho kvakotu žiab!] ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Dědeček Jason Crockett (Ray Milland) pozval celou svoji rodinu na oslavu narozenin na své sídlo na malém floridském ostrově. Na party však přiskákají i jiní, nezvaní hosté - obrovské žáby. U těch to však neskončí... Čekali byste v tomto filmu držitele Oscara Raye Millanda? To Sam Elliott začínal i horšími filmy. Je to náhodou docela sranda - a film je hlavně naprosto "realistický". Žádné žabí bestie krvelačně trhající lidská těla. Prostě obrázky spokojeně kunkajících ropušek a lidí, kteří z nich dostávají panický strach. Nebo ta želva - taky ani kapka nadnesenosti - a přece to je želva zabiják! ()

tron 

všechny recenze uživatele

V rovnakom roku, ako George McCowan natočil western Sedem statočných v sedle, pridal ako bonus ešte horor Žaby. K treťotriednemu céčku majú ďaleko, ale jasné, zázrak to tiež nie je. Také poctivé sedemdesiatkové béčko. 2* si určite zaslúžia, na svete sú stokrát horšie horory. Herci hrajú povedal by som až zbytočne dobre (spoznáte Sama Elliota, ktorý mal vtedy sladkých 28 rokov?). Určite má niečo do seba atmosféra rozľahlého južanského sídla v tesnej blízkosti lesov a močiarov, kde na vás striehne smrteľné nebezpečenstvo aj bez toho, aby ste boli v horore, nieto ešte v ňom. Poteší, že máme dočinenia so živými zvieratami. Zaujímavé je, že napriek názvu o žaby až tak úplne nejde a skôr si užijete rôzne druhy plazov. Ku koncu je to ale nuda a to už je vážne čo povedať, keďže film má len 91 minút vrátane titulkov. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Obal videokazety s vyobrazenou žábou, které z mordy visí lidská paže, mě jako dvanáctiletého kluka ve videopůjčovně pochopitelně nalákal. Ale šlo o klamavou reklamu, která měla za následek těžké zklamání. Žab sice bylo ve filmu požehnaně, ale jednak měly normální velikost a druhak tu vraždila výlučně jiná havěť jako hadi, tarantule a krokodýli a vesměs šlo o velmi směšné scény, poslepované nezajímavým dějem. Se zvířecími horory se roztrhl pytel až v druhé polovině sedmdesátek díky úspěchu Čelistí (po kterých následovaly Piraně, Orca, Chapadla, Grizzly, Roj, Včely, Červi, Mravenčí teror...), ale Žáby a pár dalších laciných věcí (Noc králíků, Ssssss) vznikly už předtím, přičemž žáby mají tématem vzbouřené a mstící se přírody/zvířeny asi nejblíž k pozdějšímu Dni zvířat (kde Leslie Nielsen zápasí s medvědem). Pochválil bych snad jen sedmdesátkovou atmošku, výpravu usedlosti u jezera a mladého sympaťáka Sama Eliotta (ještě bez kníru). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Béčkových ekologických horrorov o zmutovaných zvieratách boli natočené stovky. Ich koncept býva väčšinou skoro rovnaký. V dôsledku znečistenia životného prostredia sa zmení genetická štruktúra a správanie postihnutých živočíchov a tie začnú útočiť na nič netušiacich ľudí. V tomto konkrétnom prípade sa vydali na vražednú stesku "Žaby", aligátori, hady a podobná obojživelná háveď. Za obeť im padne mrzutý milionár a jeho rodina. Oslava narodenín na izolovanom ostrove uprostred jazera sa zmení na boj o život. * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ekohoror s jednoduchým příběhem na téma - příroda se bouří proti člověku. Milionář Jason Crockett je už po léta upoutaný na vozík a jednou z jeho mála kratochvílí je společná oslava narozenin v rodinném sídle. Tentokrát je host navíc - fotograf Pickett Smith, kterého srazil z kánoe Clint Crockett, jenž ho při jízdě motorovým člunem přehlédl. Smith je tedy pozván na rodinnou sešlost. A zatímco se plká a klábosí o ničem, příroda se chystá zúčtovat. Že jde o správnou rodinu, potvrzuje i tetička Iris, která se podivuje, proč by jejich papírny měly postavit čističku vod. To jsou přece zbytečně vyhozené miliony. Ač se film jmenuje Žáby, tak na likvidaci osazenstva se podílejí hlavně hadi, scinkové, gekoni, anoli, krokodýlové, ještěrky, sklípkani, štíři, ptáci. Přestože je dost obětí, film není děsivý ani strašidelný. Likvidace ve skleníku by mohla vypadat neskutečně, ale jde o fantastický film, tudíž ještěři shazující jedy jsou zde nejmenším problémem. Navíc není napadena jen milionářova rodina, v závěru je jasné, že se to děje všude. Jediným kladem snímku jsou pěkné záběry živočichů, tajemné stromy zahalené mlhou, kterou protínají paprsky, a to je asi všechno. Vraždy jsou spíše legrační, byť se dají chápat v rovině symbolické. Co si ale budeme povídat, hororový divák chce vidět stříkat krev, což se mu zde nenaskytne. A přitom příležitosti by byly! Za přírodu po letech hvězdu přidám, tak hrozné to zase nebylo. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Dávám tři hvězdy,ikdyž bych chtěl dát dvě,ale je mi líto té noci,kdy jsem si to pustil a trochu promarnil čas. Ale zase to bylo bráno jaksi normálně a nic se nepřehánělo. Tedy ještě jsem neviděl,aby pavouci během pár vteřin upletli tolik pavučin,aby jimi udusili člověka. Je pravda,že ta scéna měla něco do sebe. No mít prostřelenou nohu(je zajimavé,že si jí ten chlápek prostřelil omyl ve chvíli,když šel kolem těch pavouků) a na mě začly skákat pavouci a motat mě do sítí by se mi jako smrt tedy nelíbila. No udusit se jídlem nebo v náruči hezký holky a mít obličej ponořený do jejich krásných prsou,to je chlapská smrt. No mě by to nevadilo. Žáby se jen dívají jak ostatní zvířata zabíjejí ostatní lidi a dívají se tak jako by si to vychunávaly. Ve filmu je zmiňována teorie a pomstě přirodě nám lidem tak je možné,že žáby byly pojednávany jako vykonavatelé celé té ZOO hrůzy. Film se klidně mohl jmenovat Zvířata nebo Přírodní pomsta. Vím blbý názvy,ale nebyl bych tak zklamaný z názvu,když jediné žáby se mi zdají asi nejpasivnější ze všech zvířat v tomhle filmu. Celá tahle ZOO hrůza je brána moc vážně. Hodně lidí panikaří. "Udusil se ve skleníku,bylo tam spousta rozbitého jedu." Jo a udělaly to ještěrky. "Já chci pryč,něco se děje,vím to." Želva zabiják,jak může želva zabít nevím,krokouš beru,stejně i tak had,ale jak želva? Abych byl aspoň trochu k žabám milostivý,na kontě mají smrt dědečka na vozíčku,který se jako jediný nebál a zůstal v domě úplně sám,ale pak ze žab chytl infarkt. Nevadí mi ve filmu to tajemno,kdy nevím proč nebo jak,ono se to zdá divné,ale je to tak,ale tady byla jen ta teorie zmíněna o pomstě přírodě nám lidem. Ale jak to vlastně skončilo,skončilo to jen targickým závěrečným pohledm na dům,kde tahle ZOO hrůza měla svůj konec jako chromý dědeček. Režisér tohle filmu George McCowan dokázal natočit tedy na co se dalo dívat původní seriály Starsky a Hutch,Charliho andílci nebo film Sedm statečných v sedle,který nebyl taky kdoví jak uchvátný. Zůstal u televizných filmů a seriálů,nikterk moc známých tak příležitost u filmu Žáby,u kterého se podle mě dalo udělat trochu si jméno promarnil. Takže schrnuto. Žádný masakr,nepochopitelně zakončeno se dvěma hvězdama s tou jednou navíc,že se aspoň ty zvířata snažila hrát a to,že jsem trochu promarnil čas,ale zas tak nudný se mi to nezdálo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mě docela zaujal zlověstný originální plakát k tomuto filmu. Zvířecí horory mám rád a vraždící žáby jsem ještě neviděl. Že půjde jen o důmyslný reklamní trik, mě ani ve snu nenapadlo. Tento kousek je však úplně o něčem jiném, takže žádné obrovské žáby tady rozhodně nečekejte. Ty menší se tu sice vyskytují napříč celým filmem a neustálé kuňkání mi po čase začalo lézt neskutečně na nervy, ale jinak zde působí víceméně jen coby zlomyslní pozorovatelé. Tento kousek měl dle mého sloužit hlavně jako upozornění na stále více znečištěné prostředí a možné důsledky lidské nadřazenosti. Jak vidno dle nízkého hodnocení, tak moc velký dojem tento film na diváky neudělal, ale dle mého ho spíš mnoho lidí nebylo ochotno docenit. Samozřejmě nejde o žádný skvost hororového žánru, ale několik kladů se tu rozhodně najít dá. Napětí aby tu sice člověk pohledal, ale jinak nám atmosféra nabídne jistou dávku dramatičnosti, která vás během sledování udrží při životě. Najde se tu i několik zajímavých scén (úmrtí), která jsou do jisté míry i pestrá a hlavně nejde o nudný stereotyp. Mrtvých je tu dost, zvířecích útočníků jakbysmet (nejvíce mi líbila scéna s aligátorem), jen tu vraždící želvu si mohli tvůrci odpustit. To už byl trochu úlet. Žáby tak sice v žádném případě nedosahují kvalit Čelistí, ale s průměrnými animal horory se v klidu můžou měřit.40% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe už skôr úsmevný animal horor. Nie som zástancom využívania nabúchaných špeciálnych efektov nutne a za každú cenu, ale film, ktorý chce vytvoriť nebezpečných predátorov zo žiab, korytnačiek či leguánov sa bez nich proste nezaobíde... Naivnejšie vraždy, než sú tie z Frogs, spáchané zväčša drobným zástupcami floridskej fauny by človek ťažko hľadal aj v rámci nízkorozpočtovej talianskej hororovej produkcie a hlbšia myšlienka prírody, kruto sa mstiacej ľudskej bezohľadnosti tu zlyháva na plnej čiare... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Verte mi či nie, ale je to pravdepodobne zatiaľ jediný film, pri ktorom som si želal, aby sa radšej nič nedialo. Prečo? Pretože ak príde na akciu, je to bahno. Tie zvieracie útoky ( pasáž s krokodílom pripomenie boj Bela Lugosiho s chobotnicou v BRIDE OF THE MONSTER ) nemohol točiť profesionálny umelec, ale banda sfetovaných retardov, mysliac si o sebe akí sú dobrý v tom, čo robia. A ak herci začnú hrať...proste maškrta. Jeden z najhorších natural hororov. ()

HareS 

všechny recenze uživatele

Ten nadmieru evidentný ekologický apel na pánov tvorstva (freeze frames použité v úvodných minútach to len multiplikujú) je čiastočne (vážne len čiastočne) prekrytý tou dôverne známou, bližšie neidentifikovateľnou sedemdesiatkovou nervozitou, príznačnou pre vtedajšie exploitation filmy (porovnávať Frogs so Spielbergovými Čeľusťami, ktoré subžáner eco-terror reprezentujú najväčšou možnou mierou by som však neodporúčal). Žánrové zaradenie určite nie je horor, psychologická kresba o ktorú sa usilujú, je im však taktiež vzdialená. Frogs ponúkajú výrazne menej nechcene úsmevných momentov, prameniacich z neschopnosti tvorcov previesť na plátno čosi hmatateľné a uveriteľné ako to poznáme z klasík novších, Boa vs. Python alebo Komodo vs. Cobra. Pri sledovaní údajne kultových Žiab (sám Tarantino ich má vo svojej topke) síce je možnosť podľahnúť posmechu a podobným reakciám vyvolávaným čudesným dianím na plátne, avšak rotačnej kadencii hurónskeho smiechu pri spomínaných videotituloch sa zďaleka nevyrovnajú. Žaby by preskákali okolo mňa bez zanechania hlbšieho zážitku, nebyť tých najkurióznejších úmrtí v histórii kinematografie, ktoré v sebe obsahujú a na ktoré sa skrátka nezabúda (zabíjajú všetky zvieratká bez výnimky - pavúky, chameleóny a... áno, aj korytnačky). Iba na tie plano avizované, celým filmom znejúce žaby nezostal čas pričiniť sa. 45% ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem vidět zabijácké žáby jako v Battletoads, nebo aspoň tu pohybující se flóru, jak o ní píše v obsahu choze, bohužel zde ale většinu času vraždí jenom pro vraždy celkem typická fauna a žáby byly převážně jen fanoušky a pořadateli celé akce. Režisérovým neumětelstvím se z hlavního záporáka stal po většinu času spíše přísný, zásadový pán, což jsem ocenil. Přírodní horory mám prostě rád, a tak i této taškařici, kterou jsem odedávna toužil vidět, dám aspoň za jedna. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sranda je ze zaby len kontroluju to zabijanie ludi, vrazdy maju na starosti hady, korytnacka, pavuky a krokodil. Uz som videl aj film kde vrazdili paradajky, volalo sa to Killer Tomatoes Strike Back, film je z USA a natocil to John De Bello. 8 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Vyloženě tragický to není, jen ten název je dost zavádějící, nebot o žáby skoro celý film nejde až na konci. Tady zabíjí spousta druhů zvířat z prostředí Amazonky, to jest hady, krokodýl, želva, pijavice, leguán či ještěrka a nakonec i žáby a kdo ví co ještě. Děj je prostý milionář pořádá kdesi na otrově uprostřed Amazonie oslavu a k tomu se tam přimotá fotograf co kolem fotil přírodu a zjištuje ,že něco není v pořádku a už to jde jak na běžícím pásu. Nejvíc jsem to přál tomu milionáři opravdu protivnej a panovačnej debil. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Žaby? ...no možno jedny z mnohých "zabijákov", ale ťažko hlavných. Pri podobných filmoch skoro vždy vyčítam absolutne nelogické chovanie postáv, tu to však paradoxne nie je, no ked odmyslím priam panický strach postáv z plazov a obojživelníkov a superpriatelské chovanie k cudzincovi. Tu takmer na celej čiare prepadá zlý scenár a otrasná réžia. Ale videl som aj horšie filmy, tento ešte nie je na odpad. Ale z mojej strany - nikdy viac :) Hodnotenie: 25% ()

Han22 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je ještě blbější než Night of the Lepus ze stejného roku a to už je co říct. Zatímco Noc králíků se pokoušela o nějaký příběh, tohle je jen parta příšerně nesympatických postav na zámku, kteří půlku filmu žvaní a druhou půlku se nechávají absolutně idiotsky zabít. Chlápek co skočí do jezera plného hadů, druhý se jde podívat co to je za podivný oblak, který se vytvořil z té rozbité lahvičky s názvem POISON. A smrt želvou se tvůrci radši rozhodli ani neukázat ale i tak to stojí za to. Navíc žáby kromě zlověstného kuňkání a koukání jsou jen pozorovatelé a nikoho nezabijí... mno nejlepší na filmu je asi jak koukám ten plakát. ()

DAVID.LOPAN odpad!

všechny recenze uživatele

Upřímně můžu říct, že tak špatný film jsem vživotě ještě neviděl. Film se sice jmenuje žáby, ale proč tam jsou to fakt nevím. Celý film jsou na ně jenom záběry, jak sedí, poulí oči a kvákají, ale to je tak všechno. Místo nich zabíjí hadi, ještěrky(né nedělám si srandu), pavouci a tento film dokonce ukazuje, že i želva může být velmi nebezpečný predátor. Navíc jsou akční scény až extrémně žalostné, protože se vlastně skládají z útěků lidí, ke kterým jsou nastříhány kousky zřejmě z national geografic. Navíc film postrádá skoro jakoukoliv hudbu. Mimochodem, viděli jste už někdy udušení pavučinama??! Tohlo se dá doporučit pouze extrémním masochistům!! Na druhou stranu po tomhle, už se na odpad! dívám jinak. PS: znova si čtu svůj komentář a mám chut si to pustit, ale proč proboha?1% ()

djbarrel odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle byl asi nejnudnější horor všech dob. Zvířata zešílela(nebo co) a rozhodla se nakopat lidi do zadku. No a samozřejmě si vyberou i partu lidí na zámečku. Žáby a další havěť sem tam letargicky poskočí nebo popojde a nic. Kdežto lidi trapně přehrávají, křičí a umírají. Proč ? Ani nevím a ani mě to nezajímalo. Neskutečná nuda, jen nuda a nic. 0 % ()

Reklama

Reklama