Reklama

Reklama

Na červenou

(festivalový název)
Krátkometrážní / Komedie / Drama
Bulharsko / Chorvatsko, 2016, 21 min

Obsahy(1)

V zapadlém městečku kdesi v Bulharsku zastavil autobus na červenou na jediné křižovatce široko daleko. Dlouhé minuty ubíhají a zelená ne a ne padnout. Řidič autobusu ale na červenou odmítá vyjet. A to, že je semafor očividně rozbitý, na situaci nemůže nic změnit. (Festival krátkých filmů Praha)

Recenze (7)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tvrdohlavý řidič autobusu cestujícím i policii navzdory dodržuje dopravní předpisy. Je obdivuhodné, jak plasticky jsou všechny postavy na takhle malém prostoru vykresleny. Komedie, která má srdce i mozek (90%). ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Na malé ploše a s relativně malým množstvím výpravných prostředků autor vykresluje vcelku sofistikovaný příběh plný autenticky vyhlížejících dialogů a drobných vtipných okamžiků, které celkově získávají téměř groteskní nádech. 7/10 [KVIFF 2017] ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Bulharsko mě začíná zajímat čím dál víc, neboť se zdá, že je to jedna z mála evropských zemí, kde ještě žijí lidé s otevřeným srdcem. K tomuto názoru mě přivádí nejeden výtvor bulharské kinematografie (za všechny třeba fantastický Svět je veliký a záchrana kyne odevšad) - a snad nejmarkantěji tento kraťas. Lidskost nakonec zvítězí nad bezduchou aplikací pravidel. Na hraně pěti hvězdiček. ()

Dvoja 

všechny recenze uživatele

Výborný situační minifilm, oplývající lidskostí a vtipem. I nepříjemné situace můžou skončit mile, když se sejde správná parta :-) ()

Mara97 

všechny recenze uživatele

Bravo! Kdo by čekal, že nejlepší projekce, kterou ve Varech letos navštívím, bude krátkometrážní. Natolik jednoduchá zápletka, přesto se divák dočká tolika rozpracování osob, jejich aktuálních starostí a rozpoložení. Ani o humor není nouze, viz některá předjíždějící "vozidla" či meloun zaseklý mezi dveřmi a schodem. A na konci dokonce i zjistíme, co k takovému jednání a striktnímu dodržování pravidel řidiče vedlo a dále již nevede. Za pouhých dvacet minut se stihlo tolik, že by mnoho letošních celovečerních filmů ve Varech mohlo jen tiše závidět. ()

iN 

všechny recenze uživatele

Celkem podařená situační komedie z Bulharska - tipoval jsem ale, že nakonec ten semafor něčím rozbije :-) Rozhodně nejlepší ze série krátkých filmů na 52. MFFKV. ()

Reklama

Reklama