Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v ospalém pensylvánském městečku zmizí malý chlapec, místní řidič náklaďáku, který trpí Aspergerovým syndromem, převezme roli detektiva a pustí se do posedlého pátrání s cílem dokázat, že jde o vraždu... Donald Devlin pracuje jako popelář v pensylvánském Harburghu, bývalém ocelářském městečku, které má už ty nejlepší dny za sebou. Donny je neduživý svobodný otec, který trpící autismem. Společně se svou nejlepší kamarádkou Donnou Reutzelovou tráví dny vyvážením odpadků z domů obyvatel tohoto zapadákova, a ve volném čase soustředí veškerou energii na to, aby byl co nejlepším otcem své dcerce Wendy. Po zmizení Tylera Zeiglera se však Donny pustí do neúnavného pátrání s cílem odhalit, co se s malým chlapcem ze sousedství stalo. (Cinemax)

(více)

Recenze (42)

Trancetino 

všechny recenze uživatele

Perfektný film. Bavilo ma to celý čas. Malo to super atmosféru, ktorá neodbočila ani na sekundu napr. na nejakú primitívnu párty, kde je každý frajer s primitívnymi totálne zbytočnými akože vtipnými rečami. Herecký výkon hlavnej postavy bol fascinujúci. Už dlhšie som nevidel tak dobre zahrať slabšie rozmyšľajuceho človeka. Ja som ten najväčší ignorant ostatných hodnotení a blbých komentárov na CSFD. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Dávám sice čtyři hvězdičky, klaním se ale spíš k pěti. Atmosféra dokonalá, a přesto, že většinou nenávidím tak strašně pomalý vývoj děje, Steel Country to naopak dokonale pomohlo. Cením si toho, že se tvůrci snažili natočit film tak, aby jej divák mohl prožívat podobně jako autistický Donald. Toho mimochodem Andrew Scott zahrál absolutně bravurně, čímž znovu potvrdil, že dokáže zahrát úplně jakoukoliv roli. Závěr filmu sice nijak významně nepřekvapil, ale já jsem s ním byla naprosto spokojená. Sama nevím, proč hodnotím pouze čtyřmi hvězdičkami, možná hodnocení po dalším shlédnutí ještě upravím. ()

Reklama

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Když už točím thriller, který jde do kin tak to musí mít nějaký děj a zápletku případně i zvrat . Tohle je tragické po všech stránkách (neuspělo by to ani na netflixu možná tak maximálně na sračkovité Čt 1) tak, že místní retard vyšetřuje smrt místního kluka. Celý děj vypadá následovně chodí od postavy k postavě a vyptává se na otázky někdo ho zmlátí (nedivím se jim vypadá totiž jak sériový vrah křížený s pedofilem) a někdo mu odpoví na jeho otázky (proč bych měl vůbec odpovídat nějakému ocasovi co jezdí s popelářským autem film nezodpoví radši) a nasměruje ho dále až k finálnímu zvratu (spíše zvratku).Chybí zde napětí a jelikož zde hraje zhruba 10 herců člověk časem tipne kdo je vrah a trefí se. Režisér natočil kdysi 2 průměrné filmy s Van Dammem a jeden průměrný horor pak si dal 6 let pauzu a natočil tuhle sračku. 5 procent za tu masařku , která jen tím, že se tam objevila předvedla větší herecký výkon než všichni herci dohromady. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Film hodně ze začátku zaujal, a fakt jsem čekal poradny drama a akci. No ale nestalo celkem vyšinutý borec byl zajímavý ale film začal pomalu časem ztrácet na svojem úvodu překvapení. Nakonec už dvakrát nebral a člověk se nedočkal ničeho dobrého, a to jsem se celkem těšil až se to pořádně rozjede, škoda příště se snad polepší a popelář bude více zajímavější. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Trocha som sa pozastavoval nad tým, prečo angličanmi točený film posadili do amerického prostredia. Ale budiž, atmosféra a ludia v tom mestečku ako aj hlavne postavy, vrátane doktora, detí či dokonca šerifa do toho perfektne zapadli. Takže Autisticky smetiar pátrajúci po niečom, čo mu neustále vrtalo v hlave bol už len čerešničkou na tejto filmovej torte, vrátane úžasného záveru.. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v americkém státě Georgia. (GASTON73)

Reklama

Reklama