Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v ospalém pensylvánském městečku zmizí malý chlapec, místní řidič náklaďáku, který trpí Aspergerovým syndromem, převezme roli detektiva a pustí se do posedlého pátrání s cílem dokázat, že jde o vraždu... Donald Devlin pracuje jako popelář v pensylvánském Harburghu, bývalém ocelářském městečku, které má už ty nejlepší dny za sebou. Donny je neduživý svobodný otec, který trpící autismem. Společně se svou nejlepší kamarádkou Donnou Reutzelovou tráví dny vyvážením odpadků z domů obyvatel tohoto zapadákova, a ve volném čase soustředí veškerou energii na to, aby byl co nejlepším otcem své dcerce Wendy. Po zmizení Tylera Zeiglera se však Donny pustí do neúnavného pátrání s cílem odhalit, co se s malým chlapcem ze sousedství stalo. (Cinemax)

(více)

Recenze (42)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Průměr s hodně odřenýma ušima, tak bych to mohl shrnout hned na úvod. Ponurá atmosféra je sice dobrá, hlavní hrdina je divnej týpek, kterej diváka sice na jednu stranu rozčiluje, ale na druhou mu vlastně fandíte, protože vám ho bude líto. Navíc A. Scott svou roli dává dobře, dá se říct, že film vlastně táhne takřka sám. Zbytek už je horší, příbšh sám o sobě se snaží napodobovat severský kolegy, ale úplně se mu to nedaří, nastane pak několik nudných a skoro zbytečných míst, přičemž vlastně pomalu ale jistě se to blíží k závěru. Trochu zarážející je taky to, že týpek bez povolení, průkazu, jakýchkoliv papírů atd. je schopnej si zajistit takový informace. No prostě, je to nevyvážený a z celkovýho pohledu jsou to spíš lepší 2* nebo naopak horší 3*. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Steel Country je takovým menším thrillerem, odehrávajícím se v malém, zapadlém městečku, kde prakticky každý zná každého a kde došlo k utonutí chlapce, který policisté okamžitě označí za nešťastnou náhodu, jenže to by zde nemohl žít ještě i ústřední hrdina, trpící Aspergerovým syndromem (což je jen tak mimochodem nemoc, o které jsem neměl ani potuchy), kterému se to celé jaksi nepozdává a začne se v tom případu šťourat dál. Toť nástřel poměrně jednoduché zápletky, ovšem zároveň zápletky, která nabízí při troše tvůrčí snahy, talentu a především nápaditosti velmi slušné možnosti, ze kterých se dalo vytěžit vážně mnoho, což se zde ale ani trochu nepovedlo. Tvůrci nedokázali s rozehranou hrou vůbec pracovat, děj nechali prostinkým až běda, průběh není ani trochu napínavý, či zajímavý a o pointě bych se snad radši ani nezmiňoval, pokud nechci tedy být zbytečně vulgární, jinak bych jí ale označil za zcela bezzubou a hlavně nudnou. Atmosféra je pak též taková nijaká, prostředí naprosto nevyužité a postavy, včetně jejich představitelů, fakt o ničem, a to ani nemluvě o hlavním hrdinovy, který mě nevídaně po celou dobu svým chováním a vystupováním iritoval, přestože chápu, že to mělo jako že být ovlivněno tou jeho nemocí, ale prostě já ho nedával, a musím zopakovat, strašně mě tu sral. Mě tato podívaná ale nebavila zkrátka celkově, chybělo mi zde cokoliv výraznějšího, či poutavějšího, což zde nic takového není, takže za mě slabota. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemná je na tomto filmu skutečnost, že hlavní roli tu hraje regulérně psychicky labilní Andrew Scott, který se ve své roli doslova vyžívá. Nebývá to v dramatech zvykem. Blbý je, že Vám jeho chování nemusí úplně sednout a během sledování se můžete z jeho chování klidně i vzteknout stejně tak, jako kolikrát jeho dcera. To je ale jediné, co Vám na filmu může vadit natolik, že ho třeba i odsoudíte. Přitom je to obrovská škoda. Země oceli je excelentně ponurý filmařský zážitek z klasického buranského amerického prostředí, které pěkně vrcholí, s čímž Vás přesvědčí v závěrečné scéně, která je v rámci dramat jedna z nejlepších, co jsem za poslední dobu viděl. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Když už točím thriller, který jde do kin tak to musí mít nějaký děj a zápletku případně i zvrat . Tohle je tragické po všech stránkách (neuspělo by to ani na netflixu možná tak maximálně na sračkovité Čt 1) tak, že místní retard vyšetřuje smrt místního kluka. Celý děj vypadá následovně chodí od postavy k postavě a vyptává se na otázky někdo ho zmlátí (nedivím se jim vypadá totiž jak sériový vrah křížený s pedofilem) a někdo mu odpoví na jeho otázky (proč bych měl vůbec odpovídat nějakému ocasovi co jezdí s popelářským autem film nezodpoví radši) a nasměruje ho dále až k finálnímu zvratu (spíše zvratku).Chybí zde napětí a jelikož zde hraje zhruba 10 herců člověk časem tipne kdo je vrah a trefí se. Režisér natočil kdysi 2 průměrné filmy s Van Dammem a jeden průměrný horor pak si dal 6 let pauzu a natočil tuhle sračku. 5 procent za tu masařku , která jen tím, že se tam objevila předvedla větší herecký výkon než všichni herci dohromady. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Podobne ako priateľovi Big Bearovi aj mne film pripomenul Sling Blade s Billy Bob Thortonom. Aj keď Zem oceli nedosahuje kvalít spomínaného filmu rozhodne sa nemá za čo hanbiť. Je to film z kategórie "malý veľký film". Fajn príbeh, dobrá atmosféra zapadnutého mestečka a skvelé výkony , hlavne A. Scotta. Film má pomalšie tempo, mne však toto tempo sedí a paradoxne keď mám niečo kritizovať tak to, že je krátky. Záver sa mi zdal trochu unáhlený, rozhodne to mohlo ísť viac do hĺbky a väčšej temnote a pochmúrnosti by som sa tiež nebránil. Lepší priemer, rozhodne stojí za pozretie. 70%. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v americkém státě Georgia. (GASTON73)

Reklama

Reklama