Reklama

Reklama

Major Grom

Trailer

Obsahy(1)

Igor Grom - zkušený vyšetřovatel z Petrohradu proslavený svým poutavým charakterem a nekompromisním zacházením s jakýmkoliv zločincem. Neuvěřitelná síla, analytická mysl a poctivost - to vše je jen hrstka informací o muži, který si říká Major Grom. Pracuje neúnavně, vždy odvede práci až do konce a nikdy neignoruje potíže, které mu stojí v cestě. (Ulmos)

(více)

Recenze (14)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Koukám, že místní hodnocení je spíš jedna velká rusofobie v praxi. Jako ukázka toho, co v RU umí (a není to budovatelský spektákl) je to jako ochutnávka více než slušné. Pokud by něco podobného vzniklo v ČR, byl by to vrchol trapnosti   teď stejně jako kdykoli v minulosti. Jediná škoda, že se nepovedlo sladit děj (a casting) na 100% s následným filmem. Je vidět, že ani scénárista/režisér tomu asi nevěřil, když mu nestálo za to tyto detaily udržet. Mohla to být opravdu trefená třešničk na dortu. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Len dúfam, že to bola banda amatérov, nadšených amatérov, čo to spískala. Ak áno, tak jeden z najlepších krátkometrážnych amatérskych filmov, čo som videl. Jasné, je to vykrádačka, od Bonda, cez Kuriera a iných, ale to jebal pes. Skvelé prevedenie, skvelá kamera a hlavne nebol priestor na nudu. Perfektné. 4 z 5 ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

slibný začátek sklouzl do klišé a parodování ruských policajtů ,ale úplně poslední záběr se mi líbil i když nejsem fanda digitálních efektů,Gorbatov měl  maskování jako Armie Hammer v roli ruského agenta ve filmu Krycí jméno U.N.C.L.E. S roztomilou Alicií Vikander a Jaredem Cavillem ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ruská akční, dá se říct, půlhodinová filmová povídka natočená na základě uznávaného ruského komiksu, který je vydáván v podstatě všude, kromě Česka. I takový dopad má současná nesmyslná politická imaginární válka proti Rusku. Příběh tohoto kraťasu je prostý, jednoduchý a zpracovaný tak, jak se na dnešní dobu v rámci popcornové zábavy sluší a patří. Efektová akce a k tomu nějaký ten humor. Na vizuálních efektech si tvůrci dali setsakramentsky záležet, takže doslova a do písmene se jedná o akční pastvu pro oko fanouška akčních filmů. Klasický příběh o přepadení banky partou lupičů a následují snaze majora Groma, v bance zrovna pobývající, tomu zabránit. Jediná originální věc, na celém tomto akčním seskupení, je myšlenková analýza metody řešení dané situace s následujícími možnými dopady, aby si nakonec vybral tu nejúčinnější. A nebo taky ne. Veškeré dění, podpořené naprosto úžasnou akční kamerou, je po vizuální stránce dechberoucí. V tomto klobouk dolů. Jak už ta však u Rusů bývá, na paškál si vzali známé americké motivy. Co si budeme povídat, Alexander Gorbatov v roli majora Groma hodně připomíná Jasona Stathama a to nejen svým vzhledem, ale i stylem bojem. Nakonec, máme tu scénu přímo odkazující na Stathamův akční film ´Kurýr´ (2002) Hláška: “Moje auto, moje pravidla,” prostě zaznít musela. Onen řidič je však vedlejší postava. A co se týče masek lupičů, sice zazní zmínka o nějakých hokejových postavičkách taktéž z komiksu, ale nám to spíše připomene masky amerických prezidentů ze snímku ´Bod zlomu´ (1991). Scénář, režie a produkce Vladimír Besedin a nelze jinak než prohlásit: Dobrá práce. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Kdybych neviděl nedávno celovečerní film o Majoru Gromovi, nevěděl bych o existenci tohoto krátkometrážního akčního komiksu. A kdyby ano, určitě bych se mu vyhnul. Takto je to příjemná jednohubka, která skoro až paroduje komiksy a je to nákladně natočený jakoby výsek z akčního filmu, zaměřený na přepadení banky. A předpokládám, že to bylo úspěšné a vedlo to k natočení celovečeráku. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Tak, na začiatku to vyzeralo na peknú odviazanú jazdu, ale každou minútou sa to zhoršovalo. Bohužiaľ rôzne odkazy na filmy boli tak prepísknuté, že sa to nedalo pozerať. Najprv som si vravel 30 minút, a takýto film? A potom som pozeral, kedy sa toto trápenie skončí. ()

cernakus 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem se k tomuhle přes celovečerák natočený o 4 roky později a musím říci, že plně chápu, proč do toho celovečeráku Buziflix prachy dal. Tohle byla parádní jízda. ()

mokki5 

všechny recenze uživatele

Na amatérský kraťas dost dobrá akce, zajímavé pojetí hlavního hrdiny, který byl směsicí Sherlocka, Batmana a trochu Jamese Bonda. Jen ten humor mě chvílemi přišel trapný ale fakt jen malinko. A plusový bod za parodování prvního kurýra ()

janmatys 

všechny recenze uživatele

Omylem jsem zde hodnotil Morového doktora, může to někdo prosím smazat? Nenašel jsem způsob, jak mazat hodnocení. ()

McGuffin 

všechny recenze uživatele

Policista Major Grom, Майор Гром, se jako z udělání nachomýtne v petrohradské bance jako z udělání přepadené trojicí maskovaných lupičů. Což je příležitost ukázat, kdo z nich bude schopnější. Režírující scenárista a producent Vladimir Besedin i publikum mají brzy jasno; jeden mrštný odhodlaný policista je víc než tři mrštní a odhodlání zloduchové. P.S. To je zpráva o mikropříběhu, ne o mikrofilmu z něj. MacGuffin Angus ()

Reklama

Reklama