Reklama

Reklama

Pár bot č. 32

  • Španělsko Un par de zapatos del '32 (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Ředitel chlapeckého internátu nechá najatým zabijákem vyhodit do vzduchu letadlo, v němž cestuje manžel jeho milenky. Když se pak s pachatelem dohaduje o ceně za vraždu, dojde k hádce, při níž ředitel muže zabije. Vzápětí zjistí, že všechno viděl jeden z chlapců ústavu - ovšem jedinou stopou po něm zůstává bota velikosti 32. Muž se pokouší odhalit, kdo zná jeho tajemství a na popud své milenky se ho snaží uchránit i za cenu dalších vražd. Situace se dramaticky zlomí, když se v podezření dvojice objeví i syn dotyčné dámy. (Robbi)

(více)

Recenze (11)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu už jen zastaralá kriminálka, jejíž kouzlo jisté nekonvenčnosti z doby kdy tu šla u nás v kině případně v televizi už dávno vyprchala. Příběh nebyl špatný (mimochodem scénář k filmu napsal Lucio Ercoli, známí svými prvními třemi gially a jinak manžel Susan Scott a.k.a Nieves Navarro) ale film díky svému opravdu hodně pomalému tempu spíše nudil, navíc ve Španělsku a v Itálii se v té době točily daleko lepší žánrové kousky (film tak trochu spadá i do gialla), ale je fakt, že tento snímek v porovnání s tím co jsme tou dobou produkovaly tady u nás, musel jednoduše zaujmout, protože byl cizí a na cizí filmy se vždycky stály fronty. Film se netočil ve Španělsku nebo Itálii, jak by na první pohled bylo zřejmé, ale ve Francii, nevím proč. Strašidelná scéna na bazénu, dlouhá honička Rogera (Ray Milland - mimochodem fakt dobrý individuální výkon) po městě s malým klukem a Ciprianiho vynikající hudení doprovod. Já to vidím za pěkné 3*. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru sedmdesátá léta přinesla hodně dobrých filmů, takže tohle nebylo vůbec špatný. Natočené je to zajímavě. Nicméně osobní pocit z filmu mám, že bych nechtěl být v kůži malého kluka a utíkat po chodbách a vědět, že tam někde číhá vrah. Honem pryč z takové děsivé reality… ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Když jsem před časem zabloudil do profilu tohoto španělského thrilleru, přečetl si pár nadšených komentářů od pamětníků a uviděl v hlavní role Raye Millanda, jehož si pojím s velmi originálními nízkorozpočtovými žánrovky jako The Thief nebo Muž s röntgenovýma očima, řekl jsem si: tohle bude skrytý klenot, to si musím sehnat a vidět! Sehnal jsem jen velmi mizernou VHS kopii v angličtině bez titulků, kde občas pro slabou zvukovou kvalitu není některé repliky ani slyšet, ale podíval jsem se. Rozumím, že vidět něco podobného v socialistické televizi musel být tenkrát pro náhodné šťastlivce u TV přijímačů zážitek, ale pro mě coby mladého současníka je Pár bot č. 32 vystavěn možná až příliš velké (nejen dobové) konkurenci. A především se tady jedná o vyloženě béčkový thriller, který si žádá od diváka plně přistoupit na určité neuvěřitelnosti, jak to už u brakových děl bývá a já žel přistoupit nedokázal. Cítil jsem se zkrátka rozpačitě, když jsem sledoval pana doktora, který je ředitelem školy i internátu, učitelem několika předmětů, stihne během dne pracovat i jako dětský doktor, spolupracuje do toho s nájemným vrahem a později se sám pustí do vraždění i pátrání po svědkovi. Tady chybělo už jen, aby se z něj ještě v dalších scénách vyklubal zároveň pracant sociálního ústavu nebo obchodní cestující. :o)) Svoje kouzlo ten film má, řemeselně je dobře natočen, se svižně podanými zvraty a v příjemně kratší stopáži, dojde i na několik strašidelných scén, působivá hudba vše umocňuje a dokázalo to na mě zapůsobit i v té mizerné kvalitě. Ale asi kvůli té neuvěřitelnosti jsem se nedočkal zážitku, který by mi silně rezonoval v hlavě i několik hodin po skončení. Proto nakonec bez 4. hvězdičky. [70%] ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Napínavá detektivka z prostředí chlapecké internátní školy umístěné ve starém zámku. Jeden z žáků se stane náhodou svědkem vraždy. Vrah se ho snaží vypátrat a jedinou stopou, kterou má, je otisk bot číslo 32. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Když ho uvidíte ve dvanácti, budete se na to dívat jinak...nedokoukala jsem, až po létech. Tehdy mě to totálně vzalo. ()

lukano 

všechny recenze uživatele

Ray Milland tentokrát jako záporák ve velmi dobrém thrilleru, ve kterém se snaží dohonit pro něj neznámého chlapce, jež se stal nechtěným svědkem vraždy. Při útěku chlapec ztrácí svojí botu č. 32, která je pro vraha (Ray Milland ) jediným vodítkem k jeho identitě. Moje hodnocení 90%. ()

Aberdeen 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl již velmi dávno, ale nikdy nezapomenu na scénu, kdy je malý chlapec zdánlivě sám u bazénu a zhasne světlo. Kdybych si tento film lépe pamatoval, dal bych asi 5. Kvůli výpadku paměti bych asi dal 3, ale kvůli Rayi Millandovi dám nakonec 4. ()

Reklama

Reklama