Reklama

Reklama

Zraněná srdce

  • Velká Británie The Aftermath (více)
Trailer 1

Poválečné Německo v roce 1946. Rachael Morgan (Keira Knightley) přijíždí do ruin rozbombardovaného Hamburku, aby se setkala se svým manželem Lewisem (Jason Clarke), britským plukovníkem, který je pověřen obnovou zničeného města, v němž stále vládne chaos a beznaděj. Ve chvíli kdy se vydají do svého nového domova, Rachael je nepříjemně překvapena nečekaným rozhodnutím, které Lewis udělal – dům budou sdílet s jeho předchozím německým vlastníkem Stefanem Lubertem (Alexander Skarsgård) a jeho dospívající dcerou Fredou (Flora Thiemann). Rachael ztratila během války syna při německých náletech na Londýn, a tak vnímá soužití s nedávným nepřítelem jako nemyslitelné. Mezi ní a Stefanem vzniká silné napětí. Když zjistí, že i on utrpěl během války velkou osobní ztrátu, začíná se její postoj měnit. A povinnostmi zaneprázdněný Lewis až příliš pozdě zjistí, že její původní odmítání a zármutek vystřídaly vášeň a zrada. (CinemArt)

(více)

Recenze (141)

netahlo 

všechny recenze uživatele

Strasne rad bych hodnotil vys. Herecky vyborne, po formalni strance v poradku, ale tak zoufale predvidatelna romance ... skoda. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je úžasným, romanticko – dramatickým zážitkem, který sice určitě neohromí originalitou, ovšem bohatě to vynahradí silnými emocemi, více než přesvědčivými hereckými výkony a dokonalou atmosférou. Zápletka je tedy opravdu jednoduchá, dalo by se tvrdit, že i značně předvídatelná, samotný příběh je ale i přesto značně poutavý a nenudící. Celé je to ale především o postavách, jejich nitru a postupném vývoji mezi třemi lidmi, poznamenanými krutostí války, jejich následném postoji k životu a vyrovnáváním se s danou situací, a v tomto ohledu je to vážně dokonale přesvědčivě zpracovaná filmová látka, která mě osobně ohromně oslovila, snad až strhla a skutečně jsem se všemi ústředními postavami upřímně soucítil a přiznám se, že emočně vyhrocený závěr mě pak dostal úplně do kolen, prostě velká paráda. Zásadní vliv na těchto mích dojmech mají každopádně i perfektní herci, kdy by před Keirou roztál snad každý a Jason s Alexandrem mají charisma i hereckého umu na rozdávání, a tato trojka tu vážně rozehrává dramatický koncert, který mě chytil za srdce. Vše pak ještě podtrhuje též již zmiňovaná atmosféra, která je neskutečně působivá a celému příběhu dodává na věrohodnosti a podmanivosti. Zároveň to má celé i spád, takže já jen zopakuji, tato podívaná je velice silným a působivým filmovým zážitkem, který se možná drží tradičních žánrových pravidel a postupů, nicméně její zpracování je natolik výtečné, že si určitě zaslouží diváckou pozornost a já, s přiznáním, že krapet nadhodnocuji, dávám plný počet*. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Lepšie 3*. Ač pekná výprava a veľmi dobre vykreslené povojnové Nemecko je film čistou romantikou a melodrámou, ona vojnová dejová linka je len podkreslením tohto príbehu, ktorý síce bavil, ale v konečnom účtovaní to nebolo nič, čo by sme ešte nevideli, či nám ostalo v hlavách dlhšiu dobu..... Herci dobrí, Keira krásna, plus chémia tohto milostného trojuholníku fungovala. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že Albert, pro kterýho ztratila hlavu Freda, rozpoutá apokalypsu obřích rozměrů. Nakonec z té jeho účasti byl jeden noční výstřel. Takhle umírněnej byl ten film komplet celej. Držel se při zemi a mně se to decentní pojetí líbilo. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Keira v dalším historickém dramatu. Tak nějak ok, až na to ne zrovna lehce uvěřitelné milostné vzplanutí a podivnou linku s dcerou. Osobně mi hodně sedl závěr. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

epizoda ze života lidí které ovlivnila válka.Keira hraje tak jak se od ní očekává.Jen očima.Kdo ji někdy viděl při nějakém emocionálně vypjatém záběru tak není hezká .A to se jí asi nelíbí.Clarke je velmi dobrý herec ale bohužel dostává málo příležitostí.Vlastně celý film táhl on a Skarsgard,který když zabodne ty svoje sexy očička z dam tutově padají šatečky samy....Jó,když někomu Pán nadělí tak to využít.A proč ne. ()

cepice 

všechny recenze uživatele

Skvěle zpracované emoce, naprosto úchvatné. Dobré herecké obsazení a boží kamera. Podobné zpracování jsem v životě neviděl! Film má však nějaké nepřesnosti (sníh v říjnu?, nevyrabovaná chata s čistým povlečením, pidi kufr na ohromný šatník) a občas je zbytečně natahovaný (zbytečná scéna s chatou v lese). ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Strašně přemrštěná stopáž, nic tu sice není vyloženě špatně, ale táhne se to jako sopel. Pouze průměrný válečný film...50% ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Filmov, odohrávajúcich sa krátko po skončení vojny v práve zbombardovanom Nemecku nie je tak veľa, preto som myslel, že by to mohlo byť čosi pre mňa. O tom bombardovaní tu toho nakoniec veľa nebolo, ale zas to nebolo až tak zlé a zvládol som to do konca. Dvaja manželia, Angličania, ktorým syna zabila nemecká bomba sa nasťahujú do domu nemeckého otca s dcérou, ktorej zas anglická bomba v Hamburgu zabila mamu. Najprv to vyzerá, že sa niektorí spolubývajúci na seba nemôžu ani dívať, ale my vieme, čo to niekedy znamená, keď sa žena (ako že) nemôže pozrieť na chlapa. Nuž a teda anglický plukovník (a inak v pohode chlap) svoju ženu kvôli povinnostiam zanedbáva a Keira ho začne podvádzať s domácim. Teda absolútne nič pre mňa . Ach pardon, lebo to som prezradil celý, celučičký dej. Ale musím zase povedať aj to, že až tak som sa s tým pozeraním netrápil. 49% ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Českej název smrdí červenou knihovnou, ale je to jen taková laciná cesta, jak nalákat lidi do kin. Film je ve skutečnosti takový pečlivě zahraný tíživý drama o smutku a snaze najít cestu ven a dál. Pražskej Hlavák tam asi poznal každej, ale že se většina děje natáčela kousek od mýho bydliště, to mě vskutku zaskočilo. Hezky pomalejch poněkud nepříjemnejch osmdesát ze sta. ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Mínusem tohoto filmu bylo dost nepochopitelné jednání obou hlavních hrdinů - ji jsem ještě docela chápala (manžel pořád z domu, odcizenost, velká trhlina v jejich vztahu, kterou se nedařilo zacelit a pod.). Ale moc jsem nechápala architekta, který zdrcen smrtí své ženy a neustále konfrontován nadřazeným chováním vítězů v jeho vlastní zemi, městě, domě - najednou zahoří vášní k představitelce toho všeho.. Zbytek filmu byl celkem věrohodný, zvláště málo zdůrazněný ústřední motiv ztráty dítěte, který ustojí jen opravdu málokterý manželský pár. Trocha akce, nakonec happyend, ale především pečlivá výprava a lokace činí tento film koukatelným. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Poválečný rozbombardovaný Hamburg pod okupační správou Britů jako místo pro trojuhelník, kdy britský plukovník a jeho žena se nastěhují do zkonfiskovaného domu německého architekta, kterého v tom domu nechají žít s nimi. Podle názvu českého distributora to vypadá jako laciná telenovela, ale žánrem to je spíš psychologická vztahovka a něco romantického hledat lupou. Výpravný dobový film, zajímavý námět, hvězdně obsazené a nepůsobí to hloupě. ()

Kamas 

všechny recenze uživatele

Červená knihovna v kulisách rozbombardovaného Hamburku. Body dávám právě za výpravu, pěkné kulisy a pohled na Alexandera Skarsgarda. Zraněná srdce mě za srdce nechytla. ()

adriane9 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejvíc emočně nabitej film za letošní rok. Moje mateřský srdce se otřáslo, brečela jsem jako prase a nikdy to nechci vidět znova. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Škoda. Bídně, prach bídně napsaný příběh + ve všem otravně stejná Keira a její děsivý čelisti. Jediný co zbývá, je slinit nad Skarsgardem, bohužel ne nad jeho hereckým výkonem. Jackson Clarke dobrý. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Samotné město je takřka atmosféricky skvěle vylíčené (po válce rozbombardovaný Hamburk), jenže scénář je tu opravdu tristní a zabíjí doslova celou druhou polovinu filmu a konec byl vyloženě podpásovka všeho, co se těch 100 minut budovalo. Potěšil mě Alexander Skarsgård s Jasonem Clarkem, kteří se mi poslední dobou hereckými výkony velice zamlouvají. Naopak Keira Knightley mi tu připadala strašně dřevácká a pohled na její herectví mi přinášel šedý zákal na obě oči. Chyběl mi tu kvalitnější scénář a přenesení všech těch emocí, které tu chyběly na diváka. Čisté 3* ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Já dám plný počet, vztahové drama je niterně uchopeno, herecké výkony skvostné, navíc přináší pro mě neznámy pohled na poválečnou realitu v Německu. ()

Reklama

Reklama