Reklama

Reklama

Na konci cesty

  • Velká Británie Journey's End (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Březen roku 1918. C-company, vedená válkou znaveným kapitánem Stanhopem, přijíždí převzít štafetu v přední zákopové linii na severu Francie. Zatímco se německá ofenziva neúprosně blíží, vojáci a jejich kuchař se snaží rozptýlit jídlem a vzpomínkami na své životy před válkou. Stanhope utápí strach ve whisky, neschopen vypořádat se s vidinou nevyhnutelného. Mladý důstojník Raleigh přijíždí přímo z výcviku a překypuje vzrušením ze svého prvního skutečného nasazení – v neposlední řadě proto, že má sloužit pod Stanhopem, bývalým dozorcem ze školy a objektem zájmu své sestry. Všichni muži jsou v pasti, dny plynou, napětí roste a útok je stále blíž... (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (26)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Filmov z prvej svetovej zas tak mnoho nevzniká a od tohto som mal pomerne vysoké očakávania. Výsledok nemôžem nazvať sklamaním, ale nadšený tiež nie som. Málo akcie mi nevadilo, od týchto nízkorozpočtových filmov som to ani neočakával, ale dialógy a postavy musia zaujať, čo u mňa celkom nefungovalo. Viac ako 60% dialógov je úplne bežná konverzácia vojakov, nič mimoriadne. Dôstojník Stanhope má rád whisky, to už niečo naznačovalo, ale ostalo len pri náznakoch. Jeho uplakané scény som pretrpel, nemám rád tieto typy, pretože som tvrdšia povaha, ale stále som očakával aspoň nejaký konflikt. Keď nie medzi vojakmi v zákopoch, tak aspoň medzi nimi navzájom, no stále nič. Jediná zaujímavá linka je sledovanie mladého naivného dôstojníka a bavil ma aj P. Bettany, ale nedostal veľký priestor. Páčil sa mi úplný záver, ale to už je trochu neskoro na to, aby divák začal fandiť, že už to bude lepšie. 60%. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Journey's End se mi dost špatně hodnotí. Ono to v zásadě není špatné, režii i herectví (mladej vyžle Butterfield fakt překvapil) hodnotím hodně vysoko a některé napjaté momenty před bitvou jsou skutečně... no napjaté. I ty dvě akční scény jsou pěkně nasnímané a ještě lépe ozvučené. Ale jako psychologický náhled do života vojáků v zákopech to na mě paradoxně příliš nefungovalo a emočně mě to neoslovilo, což je u scénáře, který zpracovává tak zajímavou látku, asi docela problém. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Komorní zákopový válečňák (na základě divadelní klasiky R.C.Sherriffa) a pěkný vhled do řad britů těsně před velkou jarní ofenzivou 1918. Všepřítomná beznadějná "co na tom sejde, jsme sem poslaný na smrt" mentalita, pár hlubších postav a vůbec dobrá sonda do té tvrdé psychologie. Není žádný must-see biják, ale (zvlášť teď na vlně první světové) rád jsem viděl. O chlup lepší ale určitě toto. ()

Killda 

všechny recenze uživatele

Pomalé tempo buduje atmosféru a charaktery, což oceňuji, protože takových filmů dnes nevzniká mnoho. Journey's end je možná komorní film, ale vizuál, atmosféra a hudba ho vyzdvihuje mezi velkou áčkovou produkci. Dokonalý zážitek ale narušují mizerně odrežírované akční sekvence a nemastný konec, který jakoby neměl co říct. 7/10 ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nevýrazné, bez chuti a bez zápachu. 1) Psychologické filmy o vzrůstajícím napětí a frustraci jsou náročné na scénář, režii i herce. Zde to nebylo špatné, ale ani zvlášť dobré. A navíc dost předvídatelné._____ 2) Zaujal mě 20letý Asa Butterfield (podporučík Raleigh)._____ 3) Dabingové "nazdar, pane," znělo jako výsměch. Překladateli bych sebral diplom, má-li jaký. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Sam Claflin (kapitán Stanhope) zistil, že jeden z jeho predkov bojoval pri francúzskom meste St. Quentin. Na rovnakom mieste sa odohrával aj dej filmu. (MikaelSVK)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva vo Francúzsku, celé natáčanie prebiehalo na Britských ostrovoch, konkrétne vo Walese a na východe Anglicka, v grófstve Suffolk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama