Reklama

Reklama

The Escape

Trailer 1

Obsahy(1)

Obyčajná žena urobí totálne neobyčajné rozhodnutie, ktoré zmení navždy jej život. (sochoking)

Recenze (6)

Psema 

všechny recenze uživatele

​​Mateřská, ale rozhodně ne dovolená. Tuhle hlášku mladých maminek z Facebooku rozvíjí režisér Dominic Savage ve dvouhodinovém dramatu, v němž Gemma Arterton trpí už jen při pohledu na své dvě neposedné děti a sexuálně náruživého manžela. Natož když se musí o domácnost každý den starat. Postupně jí dochází, že bude muset uniknout, scénář filmu však neposkytuje dost informací k tomu, abychom se s postavou stoprocentně sžili a chápali ji. Což je škoda, neboť výsledek působí dosti povrchně a ačkoli nenudí, nikdy vyloženě ani nestrhne. Dveře k diskuzi na téma přetěžování matek v domácnosti však úspěšně rozkopává dokořán. [TIFF17] ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Príbeh je sondou do života jednej ženy na materskej dovolenke a Gemmu Arterton pre túto úlohu museli nechať niekoľko nocí nespať, pretože vyzerá fakt zúbožene. Má dve deti a sexuálne nevýkonného manžela, ktorý skoro každé ráno hodí na posteľ, odbaví sa a je po všetkom. Názov sám o sebe vypovedá o všetkom - je to film o žene, ktorá hľadá únik z tejto nudnej reality, chce sa sebarealizovať a hľadá pochopenie. Film hlavne pre ženy, ale so zaujímavým citlivým obsahom. Na zamyslenie. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Chyběla mi nějaká předehra. Savage divákovi servíruje utrápenou hlavní hrdinku od samého začátku, aniž by ukázal, co bylo předtím. Stačilo by to i nějak letem světem třeba během úvodních titulků. Takhle ten celkový obrázek zůstal neucelený. Další věcí je, že i když Gemma hraje jak o život, ta téměř hodinová neustávající deprese začné lézt pomalu ale jistě na nervy. Notabene manžel v podání Coopera se docela snažil a občas to ztroskotávalo jen na tom, že ona nedokázala pojmenovat, co vlastně chce. To se pak odráží i na dalším vývoji, ve kterém jsem si získal k uondané matce větší odstup. Dámy se na to budou dívat asi jinak a o těch na mateřské to platí dvojnásob, ale za mě je to jen průměr. 50% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Hmm, asi nejaká maniodepresívna porucha, ktorej spúšťačom bola materská dovolenka? Samozrejme, že materská so sebou prináša kopu nástrah a stereotypu, ktorý je naozaj únavný - či už fyzicky alebo psychicky. Takže Tarine depresívne sklony sú čiastočne pochopiteľné, ale ten útek od všetkého, to je predsa len už prehnaná reakcia. Určite sa to dalo riešiť aj nejakým normálnejším spôsobom, aj keď neurotický Mark síce nebol ukážkový manžel, ale v podstate sa snažil Taru pochopiť aj podporiť. Tarine podľahnutie situácii v Paríži radšej nekomentujem. Idea filmu je síce zaujímavá, ale ťažko sympatizovať s hlavnou "hrdinkou", ktorá rieši svoje osobné depresie veľmi impulzívne a neuvážene... ()

hrdygay 

všechny recenze uživatele

typicky britsky artovy film, film o manzelskej krize, kde jebacka gemma arterton ukazala pravu kozu, vyhonil som si na nej 2/10 ()

Konev 

všechny recenze uživatele

Než se někdo rozhodne mít děti, tak si musí dopředu spočítat, zda na to má. Tato matka to evidentně neudělala. Doma jí lezlo všechno na nervy: děti i sex s manželem, tak se zdejchla a jela se podívat do Paříže. Hádejte, co tam udělala? Hned první večer se vyspí s neznámým mužem! Pak se v ní probudí mateřské city a výčitky a vrátí se domů. Tak to mu říkám film! ()

Reklama

Reklama