Reklama

Reklama

Epizody(10)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Další King převedený na kvalitní seriál, kterému ale znatelně klesla kvalita ve druhé sérii. V první řadě mohu říct, že sem četl všechny tři díly knižní předlohy. První sezóna mě bavila hodně, cenil sem dost přesnost převedení knížky na obrazovku TV. Nevadilo mi poupravení finále a casting herců se povedl skvěle. Jak Brady, tak Kermit a zbytek. Druhá série mě naštvala hnedka ze začátku, když vynechali komplet 2 knížku a začali vyprávět třetí, na kterou už sem se tolik netěšil. Hodně poupravané a ne už tak přesné... škoda, že to dopadlo takhle. První série 90%, Druhá 55% ()

zodiak217 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mrzí ma to, no po genialnrlej prvej sérii tu tempo výrazne upadlo, vytratilo sa to nepredvídateľné dramaticno, stratilo to náboj, gradaciu a viac to postavili na dialógoch a spoznávani jednotlivých postáv. Za mňa to bol výrazný prepad oproti prvej sérii a tým koncom sa to zrejme skončilo aj u mňa, lebo keď odstránite z deja hlavnú postavu, musíte vytvoriť nový príbeh a to je ako varenie z vody. Všetci sú sklamaný, ale vy tam chcete zachovať všetky postavy aj keď príbeh je už o inom a seriál si žije vlastným životom. Z pohľadu morálnych dilem a medicínskej etiky však táto séria mala veľa silných aspektov, ktoré sa môžu vyučovať v odbore etika a na fakulte medicíny. Celkom som nepochopil prečo vlastne zachraňovali psychopata a celú sériu ho držali pri živote, keď ho na konci nechajú zomrieť. To ma dosť zamrzelo, lebo s nim umrela aj časť seriálu a ten stratil náboj a napätie. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

stejně jako u jedničky nemám srovnání s knihou,anyway...druhá série je podstatně pomalejší a ještě víc než jednička se zaměřuje na psychologii postav a i když mi chvilku trvalo,než sem se smířil s tím polonadpřirozeným prvkem (který mi zkraje vůbec neseděl),nakonec sem s druhou řadou spokojený nad očekávání.Gleeson je opět výborný a osobně jsem rád,že víc prostoru dostala i Holly...70% ()

Bilky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Áno, možno je 2.séria o čosi slabšia, ale asi len preto, že väčšinu hrdinov už poznáme a je zdanie, že sa tam nič nedeje. V žiadnom prípade si nezaslúži hodnotenie pod 60% Mnohí tu nepochopili, že otrocké pripísané predlohy Stephena na obraz väčšinou filmu nepomôžu. Film potrebuje úplne iné výrazové prostriedky. A dielo kráľa hororu je nesmierne tvrdý oriešok, keďže mnoho dôležitých scén v jeho knihách sa odohráva v psychologickej rovine, alebo len v hlave jeho hrdinov. Seriál sa s tým vyrovnal úplne geniálne a všetky zmeny v ňom mu skôr prospeli ako naopak. Rovnako ako aj výmena obsahu 2. a 3. série - v knihe sa druhá séria vôbec nevenuje hlavnému zaporákovi a vracia sa k nemu až v 3.knihe. Ale v obrazovej forme je táto zmena oveľa lepšia a takáto nadväznosť sprehľadňuje konanie postáv. Brendon Gleeson je úplne skvelou voľbou a na rozdiel od knihy ma jeho hrdina bavil. 80% ()

jfaba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přeskočili druhý díl a hned se vrhli na třetí. (on ten druhý by nebyl asi tak filmařsky zajímavý.) A když skočili rovnou na třetí, tak to trochu změnili. Proč ne!? V knize zajímavější změna Bradyho, ale tady se to všechno lépe pochopilo... Mě se to líbilo skoro jak první série. A škoda jen, že to nedopadlo stejně jako v knize. To jsem ale kruťák... ()

Galerie (151)

Reklama

Reklama