Reklama

Reklama

Blaulicht

(seriál)
všechny plakáty
Východní Německo, (1959–1968), 32 h 59 min (Minutáž: 50–120 min)

Předloha:

Walter Küppers (kniha)

Hrají:

Bruno Carstens, Alexander Papendiek, Horst Torka, Werner Senftleben, Fritz Mohr, Gustav Stähnisch, Peter Dommisch, Hans Fiebrandt, Charlotte Stähnisch (více)
(další profese)

Epizody(29)

Obsahy(1)

Blaulicht je kriminální seriál vysílaný německou televizí v letech 1959 až 1968, jehož 29 epizod bylo založeno na zdokumentovaných, realistických kriminálních případech. Nápad na tento seriál vzešel od Güntera Prodöhla. Prodöhl vytvořil kriminální seriál, který se snažil přirozenou a věcnou formou pomocí simulovaných případů zobrazit práci německé lidové policie. Divák měl získat zasvěcený vhled do činnosti kriminální policie. (sator)

(více)

Recenze (1)

sator

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Blaulicht byl kriminální seriál vysílaný německou televizí v letech 1959 až 1968, jehož 29 epizod bylo založeno na zdokumentovaných, realistických kriminálních případech. Nápad na tuto sérii přišel od Güntera Prodöhla. Prodöhl vytvořil kriminální seriál, který se snažil přirozenou a věcnou formou pomocí simulovaných případů zobrazit práci německé lidové policie. Divák měl získat zasvěcený vhled do činnosti kriminální policie. ()

Zajímavosti (1)

  • V NDR 50. a 60. let byl žánr kriminálního filmu utvářen představou, že po překonání kapitalistického způsobu výroby a nastolení spravedlivé společenské formace odpadnou důvody pro páchání trestných činů, a tedy tyto činy by samy o sobě již nebyly spojovány s dalším vývojem socialismu. V souladu s tím musel být jakýkoli projekt uvádění kriminálních případů v televizi zaměřen tak, aby nepodkopal tuto sociálně-politickou teorii. (sator)

Reklama

Reklama