Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokumentární webový seriál od Michaela Stevense, autora úspěšného youtube kanálu Vsauce. Mind Field se zaměřuje na témata z psychologie, která předvádí pomocí zajímavých experimentů. (vecnykritik)

Recenze (11)

H34D 

všechny recenze uživatele

Vsauce je prostě borec, inteligentní člověk s neuvěřitelným přehledem, který umí své vědomosti s kupou zajímavostí předat pochopitelnou a zábavnou formou. Zkrátka král populární vědy. Jeho youtube videa občas sklízí kritiku za neustálé odbíhání stranou a kumulaci příliš velkého množství témat a myšlenek najednou, ale já to vždycky považoval za plus. Fascinovalo mě to. Mind Field je jiný, již velice organizovaný - jeden díl, jeden psychologický experiment se vším, co k tomu patří. Je to samozřejmě stále moc fajn, ale je vidět, že Mind Field je výhradně pro mainstream, není tak náročný, aby prezentované myšlenky pochopil (téměř) každý. Kvůli tomu ale není z mého pohledu ani tak fascinující... Stále však super. 8/10 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý internetový pořad zaměřený na psychologii. Vysílá se na Youtube Red, takže je placený. Moderuje ho Michael Stevens, který je známý hlavně díky vědeckému pořadu Vsauce. Viděl jsem díl ohledně izolace, kdy se Michael nechal zavřít na tři dny do izolované místnosti. Určitě je to zajímavý zážitek, ale já bych to teda zažít nechtěl. :D ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv by někteří ultrazásadoví psychologové tomuhle Michaelově seriálu vytkli metodologické nedostatky (ono je to celé tak trochu točené na efekt), věřím, že vypovídací hodnota tohohle i-seriálu daleko předčí cokoliv „populárně-naučného“ v rámci oboru. Občas ho používám i ve výuce na gymnáziu. (1 348.) ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

MInd Field má blíž k pořadům Derrena Browna a Bořičům mýtů než k Vsauce, což samo o sobě není špatná věc. Často to ale působí, jako by se v samotném konceptu pořadu s daným počtem epizod Michael necítil úplně ve své kůži a svazoval mu ruce. Zatímco videa na Vsauce vycházejí velmi nepravidelně, tady máme vždy sérii o osmi epizodách a přes to vlak nejede. Myslím, že to bylo v díle z Peru po požití ayahuascy, kde Michael přiznává, že ho víc baví dělat videa na Vsauce, kde je sám svým pánem a nestojí nad ním producent. Není tu tolik prostoru pro svérázný humor a oslí můstky, které by spojily víc nesouvisejících témat do jednoho, protože jednotlivé díly mají vždy ucelený koncept a jednotící téma. To je naštěstí (téměř) vždy dostatečně zajímavé, aby diváka udrželo u obrazovky, ačkoli někdy působí jako vaření z vody nebo recyklace předchozího nápadu. 75% ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Vsauce tak, jak ho známe, jen s vyšším budgetem a zajímavým střešním studiem. Jedná se o 200 minutový, do 8 epizod rozdělený nářez Michaela Stevense zaobírající se různými jevy z psychologie. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Super nápadmi nikdy nič nepokazíte. A keď to je urobené dobrým, originálnym a štýlovým spracovaním, tak to nie je o čom. ()

Vairon 

všechny recenze uživatele

Velice povedený pořad o lidské psychice. Dříve neuskutečněné pokusy výborně podané skvělým Michaelem Stevencem z Vsauce, který se nebojí sám si sáhnout na dno. :) ()

vecnykritik 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařený webový seriál. Povedené experimenty, zajímavé informace a super host. Co víc si přát. Škoda jen, že je to na Youtube Red (stojí prachy). Asi první seriál, díky kterému bych o Youtube Red uvažoval. Více na: vecnykritik.cz ()

Kyrgyzstanec 

všechny recenze uživatele

Sleduju ve dvojnásobné rychlosti, jelikož jde o koncept, ale je to převážně bomba. Nevšední dokument s experimenty, které nikdo nezkoušel, byť vynechává tu nudnou a důležitou část vědy, která kriticky interpretuje výsledky. Do drsných studií zapojuje osobní vhledy. Mimochodem, na svém Redditu Vsauce podrobně vyvrací podezření z toho, že jsou experimenty fake, na YouTube jsou k dohledání celé záznamy experimentů. ()

Reklama

Reklama