Reklama

Reklama

Bratři Changovi jsou si velice blízcí i přesto, že je každý z nich jiný. Jian-Wa, chytrý a pohledný „muž z ocele“ a Wago, nespolehlivý a zbrklý mladší bratr, mají společný sen: novou světlou budoucnost v USA po útěku z brutální Číny. V Americe jsou však přivítáni rasovými předsudky a ostří šéfové gangů se snaží oba bratry využít pouze pro jejich bojové schopnosti. Jejich krásný sen se tak brzy stává peklem. Zatímco Jian-Wa má v sobě vnitřní sílu a vybírá si cestu čestnosti, Wago lehce podléhá pokušení kriminálního podsvětí... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (6)

Paldini 

všechny recenze uživatele

U nás tenhle film a jeho pokračování následované seriálem běžel pod názvem Mizející syn a ne ztracený, ale to je jen detail. Russell Wong hraje čínského emigranta v USA, který pátrá po svém zmizelém bráchovi, který se zapletl s Triádami. Poměrně nabouchané akční scény nebo mi alespoň tak ve své době připadaly. No, Číňané se odjakživa uměli lépe pohybovat než chlupatý Chuck a jeho souputníci jako baleťák Jean-Claude. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Ve své době velmi originální svěží akční s prvky kung-fu a asijského organizovaného zločiny, hlavními hrdiny jsou dva bratři studenti, kteří protestovali v roce 1989 na Náměstí nebeského klidu a pak museli uprchnout z Číny do USA, kde začali absolutně s holým zadkem, takže ačkoliv ten starší byl intelektuál, slušňák tak to nakonec vzali skrz silovou cestu. Tento první film z tv série jsem si zapamatoval díky účasti krásky Rebeccy Gayheart, kterou jsem si zapamatoval jako manželku Dylana McKaye z Beverly Hills 90210. ()

Reklama

Reklama