Reklama

Reklama

Zákon ledové země

  • Finsko Armoton maa (více)
Trailer 1

VOD (1)

Odlehlá finská vesnice v Laponsku, hned za švédskými hranicemi. Policista odcházející do výslužby zjistí, že jeho nemanželský syn po propuštění z vězení terorizuje zdejší oblast. Mladík odhalil velké rodinné tajemství a chce se pomstít tím, že napadá policistovy blízké – včetně jeho legitimního syna. Nenávist mezi oběma bratry promění vesnici v místo pomsty a násilí, což její obyvatele přinutí vzít zákon do vlastních rukou. Zatímco se policista snaží oběma synům zabránit, aby se navzájem pozabíjeli, je nucen čelit vlastním chybám z minulosti. (Cinemax)

(více)

Recenze (27)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď čaro zasneženej prírody nestačí, lebo príbeh sám o sebe je asi tak pútavo podaný, že ešte aj z cesty k zubárovi má človek väčšiu radosť. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ničím neobvyklý ledový film jakých jsou desetitisíce se dvěma ozvláštněními - krásná finská příroda a jediná ženská postava je velmi přitažlivá. A uslyšíme jednu finskou folkovou píseň. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Dráma s krimi pozadím a minimom dialógov, situovaná do oblasti nevľúdneho fínsko - švédskeho pohraničia, v ktorom si miestni obyvatelia vybavujú svoje spory pekne po starom a príliš pri tom nedbajú na zákon. A práve to, že bol príbeh osadený do tak rázovitého prostredia a absentujú v ňom obkukané herecké tváre, robí tento nenápadný fínsky film zaujímavým. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zápletka ucházející, zasněžené prostředí nádherné. Jenže byla to strašná nuda. Rodinné drama řešené za pomoci brokovnic bych si představoval mnohem dynamičtější a vyhrocenější. Tady po sobě unylí lidé sem tam vystřelí a co se hlavní postavy týče, tak u toho jsem měl pocit, že každou chvíli usne. Filmu neprospívá ani český dabing, který je jako vždy příšerný. Víc než 30% nevytlačím, ačkoliv bych rád. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Toto asi osloví málokoho. Dať filmu vyššie hodnotenie iba preto, že sa odohráva v peknom prostredí by bolo nefér voči iným filmom. V podstate o postavách vieme málo a príbeh je až príliš jednoduchý nato, aby diváka zaujal či držal v napätí. Možno ak by som film pozrel inokedy, tak by bolo hodnotenie vyššie snáď o jednu hviezdičku, takto som po sebe pozrel dva severské krimidrámy a islandská Krutost bola v porovnaní s týmto filmom o poznanie lepšia a to dostala hviezdičky dve...25% ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Neprehľadný film s nezvyklými menami. To by som musel byť na 100% sústredený, aby som z toho mal zážitok. Radšej hokej s Fínskom a fínsky film. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak to vypadalo na temný, syrový film. Malá vesnice odříznutá od světa, zavátá sněhem na pomezí Finsko-Švédských hranic, by měla být svědkem dramatu, kde si nevlastní bratři vyřizují účty. Jejich otec je šerif a snaží se to samozřejmě urovnat. Jenže chyba lávky. Děj je místy nepřehledný, nevíme, proč za ním přijeli chlapi ze Švédska a jakou tajemnou minulost skrývá. Takže kdo je natěšený na nervy drásající souboj, tak má prostě smůlu. Spíš je to nuda a nezachrání to ani divoký prostředí, když hlavní hrdina odehraje celej film v jedný a tý samý flanelový košili a stejným výrazem ve tváři, jako že je mu to vše jedno. Za mě celkem zklamání. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Neskutočne nudný, švedsko-fínsky dríst o rodinných problémoch, love, prestrelkách a to celé na bielom pozadí večného snehu a zimy. Nie, ďakujem. 1 z 5 ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tady je všechno poprvé. Děda poprvé vidí vnuka, syn otce, bratr bratra, rodinnej známej syna svého letitého přítele... Dít se to v nějaké megapoli, tak na to ještě možná přistoupím, ale na venkově...? To ale není zdaleka jediná slabina tohoto filmu. Je jich moc. Jednu pecku za ten libozvučnej název. Víc pozitiv jsem na tom nenašel. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Vhození přímo do centra dění, takže mi dost dlouho trvalo kdo, co, jak a proč. Nicméně ani potom se tenhle novodobý western ze zmrzlého Laponska zrovna moc nerozjel. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film „Law of the Land“ z Fínska by mohol dopadnúť oveľa lepšie. Prostredie a aj príbeh boli dané, ale pán Hiltunen (režisér) to nevyužil. Príliš pomalý, takmer bez žiadnej normálnej akcii. Osobné hodnotenie: 64% (**) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

O snímku se píše jako o severském westernu a vlastně ani není divu. Pojatý příběh k tomu skutečně vybízí. Arktický mráz, finsko-norská hranice a policista, který se dozví, že byl z vězení propuštěn jeho nelegitimní syn, který začal terorizovat danou oblast. Jeho snahou je situaci zmírnit, ale když se mu to začne vymykat kontrole, násilnosti vezmou za své. Finské drama svoji atmosférou a pomalým tempem může nudit, ale jak už to u takových filmů bývá, síla je v ději. Jedná se vlastně o rodinný příběh se dvěma vzájemně se nenávidějícími bratry a jejich otce, který se musí v rámci toho poprat nejen sám se sebou, ale i s vlastní minulostí. Co navíc dělat, když vesnici obejme násilí a vesničané vezmou zákon do svých rukou. Nelehká situace pro otce a strážce zákona v jednom. Velice impozantní snímek stojící za povšimnutí. ()

Reklama

Reklama