Reklama

Reklama

Krásný únik

  • Itálie Ella & John - The Leisure Seeker (více)
Trailer 2

VOD (1)

Krásný únik s držitelkou Ceny Akademie® Helen Mirren a dvojnásobným držitelem Zlatého glóbu® Donaldem Sutherlandem v hlavních rolích vypráví příběh stárnoucího páru, který se ve svém vysloužilém obytném automobilu vydává na nezapomenutelnou cestu z Bostonu do domu Ernesta Hemingwaye na floridském Key Westu. Putování, jež v obou znovu probouzí touhu po životě i vzájemnou lásku, diváky nepřestane překvapovat až do samotného konce. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (60)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Citom natočený a ešte citlivejšie zahraný príbeh o láske dvoch ľudí, ktorí naozaj vedia, čo znamenajú slová „v dobrom i v zlom“. Celé je to zabalený do krabičky „road moive“, čo nebol zlý nápad. Za slabšie stránky možno dá označiť fakt mierne dlhší pasáž a niektoré nadbytočné scény. Všetky tieto veci však zakryje herecké duo H. Mirren a D. Sutherland. Pekný film o láske, podpore a úcte medzi jedným párom, v podaní hereckých legiend (ako to už predo mnou tu viacerý spomínali). Osobné hodnotenie: 82% (****) ()

Annaroz 

všechny recenze uživatele

Téměr nechutně sentimentální snímek, o dvou seniorech, kteří si chtějí užít poslední chvíle života. Nic nového pod sluncem, toto téma jsme v různých obměnách viděli už mnohokrát. Herci sice hráli dobře, ale ani tento fakt film nijak závratně nepovýšil. Sice se to dá vidět, ale kromě pocitu, že stáří je hodně smutné si z tohoto dílka nic moc neodneseme. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

4* po půlroce jsem si všiml, že jsem neokomentoval tento příjemný lidský film, tak ze vzpomínek tahám co se mi na něm líbilo. Určitě jedna z nejpodstatnějších věcí byl lehký nadhled na stáří a s tím spojenou svobodu pro rozhodování, jak si užít ještě ty poslední chvíle krásně. Herecké výkony byly slušné a role hlavním protagonistům sedli na míru. Určitě se nebudu bránit zopakování, ale věřím že to není film pro mladé či puberťáky, protože ti si z něho nemají co odnést. Za mě hezké 4 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Přestože tři že čtyř tvůrců nejsou američani a jde o univerzální příběh o stárnutí, lásce a svobodě/volbě...má to z nějakého důvodu americký smrádek, který mě osobně, ten celkový dojem kazí. A vůbec nejde o herce...konec konců Donald je Kanaďan a Helen Angličanka. Sám to neumím vysvětlit, ale ta přívětivost k divákovi a korektní a uhlazený příběh, mě přiměl se občas usmívat a brát to celé na lehkou váhu. Ten poměr komedie, drama a roadmovie by se mi líbil jiný. Vlastně mě i trochu mrzí, že ten film nevznikl plně v italském duchu s herci a prostředím, které by dodávalo těm dialogům jiný nádech. To bych vysolil klidně plnou palbu. Takto "jen" 4* ()

Capri2016 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert dvoch hlavných protagonistov - Helen Mirren a Donald Surtherland. Helen Mirren ako angličanka znova dokazuje, že s bravúrou zahrá aj typickú američanku so šiltom na hlave... Film hovorí s citom, humorom a občas aj s melanchóliou, ktorá doženie až k sĺzám, o starnutí, chorobe a láske. Ja som stratila minulý rok mamu v pokročilom veku a bohužiaľ som zažila u mamy to čo postihlo aj našich hlavných hrdinov - rakovinu, stratu pamäte a stareckú demenciu. Toto bolo na tomto filme náročné. Ale film sa týmto vážnym témam venuje s takou prirodzenosťou, že v niektorých chvíľach sa proste musíte na trapasoch vyplývajúcich z následkov starnutia až zasmiať. A záver je taký americký, ale čo to znamená - to si pozrite sami. V skutočnosti starnutie a smrť nebýva takto ľahko vyriešené.... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 3. září 2017 na filmovém festivalu v Benátkách. (ČSFD)

Reklama

Reklama