Reklama

Reklama

Krásný únik

  • Itálie Ella & John - The Leisure Seeker (více)
Trailer 2

VOD (1)

Krásný únik s držitelkou Ceny Akademie® Helen Mirren a dvojnásobným držitelem Zlatého glóbu® Donaldem Sutherlandem v hlavních rolích vypráví příběh stárnoucího páru, který se ve svém vysloužilém obytném automobilu vydává na nezapomenutelnou cestu z Bostonu do domu Ernesta Hemingwaye na floridském Key Westu. Putování, jež v obou znovu probouzí touhu po životě i vzájemnou lásku, diváky nepřestane překvapovat až do samotného konce. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (60)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kombinace road movie a dramatické romance s komediálním nádechem na téma stárnutí a s ním přicházejícími nemocemi. Starší pár se vydává na svou možná poslední cestu, aby si potvrdili svou lásku a bojovali s alzheimerem. Film zaujme hlavně výbornou ústřední dvojicí, která je přirozená i přesvědčivá a manželský pár se jim dá bez problému věřit. Bohužel tempo vyprávění už mi příliš nesedělo a občas jsem se nepříjemně nudil. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Film si ani nehraje na to, že by vymyslel novou a originální variaci na téma stárnutí, zralé lásky, pocitů zbytečnosti a překážení, jen stokrát ohraný námět pokorně a vkusně znovu zpracovává. Body mu přidává herecký koncert dvou protagonistů. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Film o živote a smrti. O starobe, ktorá je ťažká, únavná, no môže byť aj krásna, ak ju strávite s milovanou osobou. Možno to všetko znie ako totálne klišé, ale v tejto taliansko-francúzskej koprodukcii je táto téma podaná absolútne čarovne. Na pätnásťročného diváka pravdepodobne nezapôsobí, ale ak ste si aspoň čo to v živote už prežili, tak budete naplno prežívať aj príbeh starnúcich manželov a budete si želať, aby vaša staroba vyzerala minimálne podobne. Milovník Hemingwaya a milovníčka života. Jedno manželstvo, plno spoločne prežitých chvíľ a spoločných tajomstiev. Videné na AFF 2018. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Road movie o dôchodcoch na liekoch? To neznie ako pozvánka na komédiu storočia. A za bruchá sa skutočne chytať nebudeme. Za úctu k hercom povinné dve hviezdy. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Natočit komedii o agresivních chorobách (rakovina a alzheimer) vyžaduje delikátní tón , aby to nebyla jen těžkopádná adaptace románu Michaela Zadooriana. Podařil se zábavný a pravdivý pohled na společné stárnutí. Dialogy se mi zdály trochu otřepané a celé takové předvídatelné.Ona zjistí desetiletí starou zradu svého partnera a on zuří kvůli její první lásce před padesáti lety. Zdá se mi to tedy moc sentimentální, morbidní, zlehčující a sacharidové. Ale díky Mirrenové a Sutherlandovi, kteří do svých rolí vnesli dostatek rošťáctví, humoru a vášně není film ihned zapomenutelný. Pořád mám třeba v hlavě "šťastný koktejl". ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nápad je síce tuctový, ale herecký koncert hlavných protagonistov je úžasný, príjemný a hlboko ľudský. Film na pohodu hoci hovorí o vážnych veciach. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trpky film o starnuti s dvoma skvelymi hercami v hlavnych ulohach. Len skoda, ze to je pojate ako road movie, ktore prilis nemusim. 6/10. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* po půlroce jsem si všiml, že jsem neokomentoval tento příjemný lidský film, tak ze vzpomínek tahám co se mi na něm líbilo. Určitě jedna z nejpodstatnějších věcí byl lehký nadhled na stáří a s tím spojenou svobodu pro rozhodování, jak si užít ještě ty poslední chvíle krásně. Herecké výkony byly slušné a role hlavním protagonistům sedli na míru. Určitě se nebudu bránit zopakování, ale věřím že to není film pro mladé či puberťáky, protože ti si z něho nemají co odnést. Za mě hezké 4 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nebýt tak skvělého obsazení, tak by snímek dostal menší hodnocení. Není to úplně záživný příběh. Po celou dobu filmu sledujeme road trip stárnoucího manželského páru a sledujeme na nich dopady stárnutí a léta společného soužití. Nebudu lhát, Helen Mirren mi dost lezla na nervy tím jak byla vlezlá a dominantní. Chápu ale, že s tím měla co dělat její role. Donalda mi bylo po celý film velice líto, hlavně při té scéně, kdy ho nechala na truc v domově důchodců. To se mi až sevřelo srdce. Škoda, že je film tak dlouhý, kdyby byl kratší, možná by to bylo zábavnější. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já od toho očekával film jenom o stáří, jenže jsem se celkem napálil a udělal tu blbost, že jsem si o tom víc kromě žánrů, názvu a plakátu nezjišťoval. Tady jsem měl, protože už z prvních pár minut je naprosto jasné, že to celé bude nejen o stáří, ale taky (a hlavně) o umírání na nevyléčitelné nemoci - což je téma, které fakt nemám rád, jelikož se dá nejjednodušeji zpracovat a drtivá většina takových filmů je založená především na citovém vydírání. Co jsem dostal od Krásného úniku? Jedno neskutečně klišé road movie drama, ve kterém je od začátku naprosto jasné, odkud kam to půjde a jak to celé skončí (ale tady to přímo bije do očí, až bych řekl, že tak průhlednou "pointu" jsem v životě neviděl...), veškeré komediální prvky skončí s cca 40. minutou a aby toho nebylo málo, připočtěte k tomu pořádnou dávku hollywoodského kalkulu a citového vydírání. Přitom nějaké přirozené emoce jsou tam jen v jedné jediné scéně (první scéna, kde Ella testuje Johna s těmi fotkami), jinak je to celé chladné, nudné, chybí tomu pořádný úvod a nějaké vedení děje a vůbec něco, co by to vytáhlo ze škatulky tomuhle podobných filmů. A moc to nezachraňuje ani slušná kamera a dobré herecké výkony. Filmů o umírání tu bylo už dost, tenhle pro mě byl naprosto zbytečný a fakt nevím, proč mu dávat vyšší hodnocení. Objektivně by si ho asi zasloužil, ale co už. Navíc mám problém ho dát, když jsem celou dobu měl pocit, že režisér tohle téma použil jen pro rychlý a laciný úspěch. Navíc mé dojmy dost pokazil i ten dementní, naprosto nahodilý zvrat s nevěrou, jehož jediný účel je v tom, aby ten film byl natažený na co nejdelší stopáž... 1* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Závěr to zvedl alespoň na ty tři hvězdičky. Což o to, herecky to bylo na Oscary, fakt, námět taky stál za to, ale z pohledu scénáře nic moc, až právě na ten konec. Celou dobu se to totiž motalo ve spirále, takže už někde kolem půlky to byla hrozná nuda. 50% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Přestože tři že čtyř tvůrců nejsou američani a jde o univerzální příběh o stárnutí, lásce a svobodě/volbě...má to z nějakého důvodu americký smrádek, který mě osobně, ten celkový dojem kazí. A vůbec nejde o herce...konec konců Donald je Kanaďan a Helen Angličanka. Sám to neumím vysvětlit, ale ta přívětivost k divákovi a korektní a uhlazený příběh, mě přiměl se občas usmívat a brát to celé na lehkou váhu. Ten poměr komedie, drama a roadmovie by se mi líbil jiný. Vlastně mě i trochu mrzí, že ten film nevznikl plně v italském duchu s herci a prostředím, které by dodávalo těm dialogům jiný nádech. To bych vysolil klidně plnou palbu. Takto "jen" 4* ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Ja dávam 5 bodov, lebo viem o čom to je. Rozhodne si film užijú starší diváci, čo toho veľa pamňtovali, a postupne zabúdajú. Ale určite neyabudnú na super Janis Joplin v záverečných titulkoch. ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Nepíšu to často, ale tohle je fakt nádherný film. Asi díky tomu, že to není prvoplánová americká věc. Donutí vás zamyslet se nad tím, co vlastně od života chcete, a jak byste se asi vy sami zachovali v podobné situaci. Budete se u něho smát i brečet, a stejně nakonec odejdete s bolavým srdcem. Nádhera. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Scénář, kterým se nedá nic zkazit - manžel je dementní jako náš pes a manželka má rakovinu umně maskovanou pod šedivou parukou z domény www.damske-paruky.eu. A když k dobrému scénáři přidáte herecké hvězdy MirrenSutherland, tak máte na kvalitní počin zaděláno. Z pozice diváka si z filmu odnesete nadprůměrný zážitek, který vás však nedostane z vaší komfortní zóny. 69% Celosvětový příjem k 11. 6. 2019: $ 19,340,538, což je 6,04 násobek rozpočtu ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ako byť úspešný v dnešnej dobe? Zoberte dve herecké legendy, posaďte ich do polorozpadnutého karavanu a pošlite naprieč Amerikou. A tam končíte, keďže viac neni o čom. Tak to zachraňujete tým, že jeden je dementný a druhý s rakovinou. A ten dementný začne vyťahovať 50 ročné sračky a prizná sa aj k tomu, k čomu by nemusel. Desný film. 1 z 5 ()

Reklama

Reklama