Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je natočen na motivy románu Stanislawa Dygata „Disneyland“. Marek Arens (Daniel Olbrychski), sportovec a architekt na maškarní párty, potká dívku se závojem Jowitu (Barbara Lass) a je jí fascinován. Rozhodne se ji za každou cenu poznat. Toto setkání způsobí, že se jeho život začne rozpadat. (sator)

Recenze (6)

Beuthen 

všechny recenze uživatele

Možná při nějakém dalším zhlédnutí to budu vidět ještě jinak, ale napoprvé cítím nesoulad mezi dvěma vrstvami: výborným zpracováním po stránce filmařské - herecké, režijní, hudební - a psychologií jednajících postav: jako by jim něco zdánlivě málo chybělo, snad větší uvěřitelnost nebo reálnost? Nebo jiný náhled i (sebe-)reflexe antihrdiny Marka Arense? "Ztratilo" se něco ve scénáři - v Konwického adaptaci Dygatova románu Disneyland?__________ Z nezapomenutelných momentů: zuřivý a velmi přesvědčivý dialog trenéra Księżaka s Arensem (a v jiné rovině zároveň Cybulského s Olbrychským jako rivaly), vynikající houslistka Wanda Wiłkomirska (*1929) hrající sama sebe a zároveň Chačaturjanův koncert s Lodžskou filharmonií. ()

sator

všechny recenze uživatele

Film je natočen na motivy románu Stanislawa Dygata  " Disneyland ." Marek Arens ( Daniel Olbrychski ) sportovec a architekt na maškarní párty potká dívku se závojem Jowitu (Barbara Lassová) a je jí fascinován. Rozhodne se ji za každou cenu poznat. Toto setkání způsobí, že se jeho život začne rozpadat. ()

Reklama

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Pro me zatim nejzajimavejsi film Janusze Morgensterna, jeho typicky tajemny pribeh citoveho pnuti mladeho atleta v podani Daniela Olbrychskeho. Vzpominam si, ze Janusz Morgenstern k tomuto filmu vypravel na festivalu Terlicke filmove leto v roce 2004, ze volal Zbygniewu Cybulskemu s nabidkou role v tomto filmu a Zbyszek automaticky pocital se zminenou roli atleta. Az na place se dozvedel, ze mel Morgenstern na mysli roli atletova trenera, nebot v te dobe jiz znacne obezni Cybulski atleta hrat proste nemohl. Po delsim vahani Cybulski nakonec roli prijal, nicmene i tato skutecnost prispela k vyhrocenemu osobnimu vztahu mezi Cybulskim a Olbrychskim, kdy sice jeden druheho profesne velmi respektoval, nicmene ani jeden se nemohl zbavit pocitu prekazky toho duheho. Cybulski duvodne citil, ze se Olbrychski dere na jeho vysostne misto nejvetsi herecke hvezdy, Olbrychski naopak Cybulskeho pokladal za zabranu dostat se na tento primat. Tak uz to obycejne mezi takovymi superstar chodi... ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Perfektní psychologický film o mladíkoví, který v životě dokázal všechno, jen ne milovat. Zajímavé je vidět dvě tehdejší herecké superstar polského filmového nebe - Daniel Olbrychski (v hlavní roli) a Zbigniew Cybulski (v roli jeho trenéra) vytvořili z tohoto už tak dobrého filmu, snímek ještě o třídu lepší. Bohužel, pro Cybulského to byl film poslední, premiéra se odehrála až po jeho tragické smrti. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama