Reklama

Reklama

Kurošicudži: Book of the Atlantic

  • Japonsko 黒執事 Book of the Atlantic (více)

Recenze (3)

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Milé. Postavu Lizzie veľmi nemusím a je pre mňa stále zvláštne pozerať Kuro mimo hlavný seriál, ale tu sme videli veľa z počiatkov Ciel x Sebastian histórie, čo oceňujem. Myslím, že toto OVA sa v kontexte celého univerza nestratí. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Třiadvacet let před tím než se potopil Titanic se vydala jiná britská loď, jen aby se také srazila s ledovcem a utonula v chladném oceánu. Další díl nejlepšího anime současné tvorby nám nepopisuje jen příběh této pohromy svojí tragičností inspirované slavným příběhem, ale zároveň přidává vlastní pro Kuroshitsuji typické prvky, že by to dokonale usadilo i Jamese Camerona. Book of Atlantic je volným pokračováním ze série zatím nejslabší Book of murder a dovolím si říct že tento díl se povedl znamenité. Stejně jako předchozí díly se s překročenou hranicí perverznosti výživá v kontrastu až kýčovitě romanticky krásných situací a nikterak nelimitované brutality zkombinovanou s dokonale volenými prvky nadpřirozena, absurdnosti a nevkusu, což tvoří fascinující podívanou kde každý záběr člověka usadí pevně do křesla a nechá jej jen orgasmicky nadávat jako moc je to kurva dobrý. Toto je ale standart série a v rámci návaznosti na ostatní díly je dokonalým doplněním příběhu, který se odehrává stejně jako Book of Circus a Book of Murder někde ve středu první série. Nejvíc jsem ocenil rozvinutí charakteru Elizabeth, která byla dle mého v předchozích sériích dost opomíjena na to, jak často se objevovala (tímto se také stává závěr druhé série - chronologicky poslední - o poznání tragičtějším). Taktéž velmi zajímavý charakter Snaka, který při svém debutu v Book of Circus působil jako nedomrlý bratříček ostatních skvělých charakterů a do Book of Murder jej dotlačili doslova násilím. Zde naopak zase byli přidáni zcela navíc Královniny služebníci, kteří zde postrádali jakoukoliv roli, byli tu jen aby se neřeklo a jejich první setkání se Sebastianem nebyl nejlepší nápad, protože jej měli mít za mrtvého a jeho omluva typu: "Byl jsem mrtvý, ale vrátil jsem se zdravější a silnější." je trochu mimo mísu. Kdyby se zde neobjevilo nic by se nestalo. To samé platí o Greilovi, tomu ale budiž odpuštěno, protože hláškoval jako vždy a jeho střet s Hrobařem je jedním z nejlepších soubojů v Kuroshitsuji (Hned po dobývání Phantomhive manor v Book of Circus). A na závěr nesmím opomenout již zmíněného Hrobaře, který zde doslova zářil a přestože ze začátku také působil jako násilným přidaný do příběhu, vybarvil se zde krásně a jeho již zmiňovaných střet na konci, kdy soupeřil s Greilem, Knoxem a Sebastianem byl výborný nejen po akční stránce, ale hlavně i dějové a emoční. Moje touha, jakožto velkého fanouška série byla ukojena a už se doslova nemohu dočkat, zda nám naši japonští braši nepředstavitelných další skvělý snímek. ()

Reklama

Starletka 

všechny recenze uživatele

Začnu klasicky - manga je o 300% lepší než anime, přečtěte si mangu. Tak, to máme za sebou, takže teď k samotnému filmu. Bez mučení přiznávám, že Ship Voyage Arc mě neoslovil tak jako ostatní části, i když ve filmové podobě byl překvapivě snesitelný a rychle ubíhající (přece jen, akční scény jsou plynulejší na-animované a taky už jsem věděla co od toho čekat), nicméně uznávám, že v manze je tento Arc takový milník co se postav i zápletky celé ságy týče. Jednak je nám samozřejmě jako v každé části představeno spoustu nováčků (EDWAAARDDD!!!, Ronald Knox), jednak se po dlouhé pauze vrátila fúra postav, které se do té doby v manze moc neohřály, zatímco v anime jsou naprosto stupidně zneužívány pro comic relief (Undertaker, Grell, jistý blondýn) a pak taky dojde na nějaké ty zvraty a vývoje (scéna s Lizzy je tady zpracována naprosto perfektně). Co se děje týče, opět došlo k několika drobným úpravám a změnám oproti předloze, ale opět to naštěstí není nic závažného. Animace je pěkná (i když 3D ruší, ale co se dá dělat), soudtrack jako vždy naprosto špičkový, i atmosféru se tentokrát povedlo převést daleko lépe a taky Snake-ův dabing je pořád geniální. No a já už se těším na anime adaptaci Public School Arc, protože tam se teprve ukáže jaký je Ciel manipulativní bastard. :D 8,5/10 ()

Galerie (57)

Reklama

Reklama