Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andrzej (Daniel Olbrychski), mladý chudý umělec, žije v malebném podkroví na Starém Městě ve Varšavě a prodává své obrazy pod Barbakanem. Seznámí se s krásnou dívkou Joannou (Elżbieta Czyżewska), která také touží stát se umělkyní. Mezitím dívčiny rodiče, soukromí obchodníci z Różyckého bazaru, mají starosti, jak utajit své příjmy. Ideálním krytím by byl zeť s nekontrolovatelnými příjmy, které by ospravedlnily jejich vlastnictví vily a auta. Do toho se kolem motá společný přítel Edzio ze šlechtické rodiny. Galerie postav vytváří satirický obraz společnosti zaměřené na konzum a drobné spekulace v šedé zóně. (Bush13)

(více)

Recenze (2)

Bush13 

všechny recenze uživatele

Milá komedie, které dokonce odpouštím fakt, že se jedná o takový "polomuzikál". Plné absurdních vtípků, u kterých si člověk říká, že by chtěl vidět Bareju spíše jako autora série skečů. Velice esteticky pak působí renovace barevného obrazu v produkci Juliusze Machulského, ze které pak prosvítá překvapivé kouzlo rekonstruované poválečné Varšavy a jejích střech, na kterých se opalují intelektuálně jednoduché, leč pěkné nahotinky. Film zobrazující umělecké ambice a romantické vize, stejně jako klasickou polskou byznysovou vyčůranost. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Aby se tady Jalu sám nebál, tak sem napíšu taky pár řádků :- ). Malzenstwo z rozsadku jsou takové nic moc Sňatky z rozumu po Polsku. Za zmínku stojí snad jen mladinký Daniel Olbrychski ( moc mu to sluší) v roli chudého umělce Andrzeja, který usiluje o náklonnost Joanny ( což já osobně vůbec nechápu, protože jí to nesluší ani trochu), která se, ale musí vdát za bohatého muže s vilou a autem. Ve filmu se trochu kšeftuje, trochu krade, suší smradlavé dolary a hodně zpívá. Některé písničky jsou docela fajn a některé ….. „ podívejte se jak nám město roste, železo, beton, vápno a desky tralalala ….. „ mohou oslovit snad jen někoho ze stavebnictví. Takže jak už jsem se zmínila na začátku nic moc. 2,5*. ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama