Reklama

Reklama

He's Out There

  • USA Scarecrow (pracovní název)

Rodina se chystá na výlet na svoji chatu, která stojí u jezera v opuštěné krajině. Otec (Justin Bruening) má ale ještě pracovní povinnosti, takže matka (Yvonne Strahovski) bude muset vyrazit se svými malými dcerkami napřed. Když dorazí na chatu, tak se seznámí s místním správcem a zdá se, že je vše v naprostém pořádku. Děvčata si spokojeně hrají, matka vybaluje a otec už je na cestě. Jenže z dálky je pozoruje John, který má úplně jiné úmysly. Podaří se otci nebo správci překazit jeho vražedný plán? (PROCESOR)

(více)

Recenze (80)

POMO 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod měsícem na chatě u jezera, chtělo by se napsat. Ale tentokrát to příjemně dodržuje tradice klasických slasherů a je to dostatečně intenzivní na to, aby byly fandové subžánru spokojeni. V ohrožení matka s dcerkama a v baráku žádná střelní zbraň. Jenom kuchyňský nůž, versus novodobý Jason se sekyrou. Vidět to “v realitě” v Praze v úterý večer, nejspíš dám snobské tři. Na Sitges FF v záplavě současných hororů, ve kterých se jejich tvůrci neustále snaží o něco duchaplné a převratné (a vychází to jednomu z tisíce) dávám respectful 4*. [Sitges FF] ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tam venku je úchyl! A je to neskutečný deviant a debil, protože mít na lopatě Yvonku♥, a chtít ji dva dny v kuse živočišně píchat jen nožem a naklepávat ji pánev výhradně sekerou, to může napadnout jen totálně ujetého bukanýra a notorického plýtvače. Ale jinak je to jen takové obvyklé a vcelku nenápadité honění v chatě u jezera v sobotu čtrnáctého, sice slušně natočené a dokonale ozdobené, ovšem zcela bez pevného podkladu, výraznější atmosféry a jakýchkoliv hrůzných souvislostí. Yvonka♥ však jako vždy aspoň dokonale zabavila mou pravačku, takže o jednu za to vytvrzení výjimečně přitvrdím. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zde na CSFD je jako režisér sice uveden jakýsi Quinn Lasher, pravdou nicméně je, že za snímkem stojí talentovaný Řek Dennis Iliadis. Zajímalo by mě, co se stalo, že se letos tak odkopal. Očekávané Delirium po letech odkladů skončilo v USA jen na Bluray a ve vodách průměru, od He's Out There bylo nakonec jeho jméno dokonce potichu smazáno. Ne že by se tedy ve výsledku měl čím chlubit. Na filmu jsou sice znát náznaky ambicí dělat určité věci trochu jinak, než by odpovídalo řadovému slasheru nějakého netaletovaného nýmanda, z celkového hlediska je film ale pořád příliš obyčejný a nezajímavý. Necítil jsem z něj vůbec žádnou energii, žádné filmařské nadšení - nevím, jestli je něco zbytečnějšího, než líný horor. Zhruba čtvrtina stopáže pak spočívá v tom, že Yvonne Strahovski uklidňuje svoje dva otravné haranty, no to bylo něco na moje nervy. Jo a taky nechápu, proč je to vizuálně tak hnusně vybleblé. Celkově spíš nedoporučení, i když může člověk sáhnout i hůře. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MAMI? CO JE TO?…“ /// Yvonne Strahovski mám rád. I když film stojí za starou píču, baví mě na ni koukat. Tady vyráží na dámskou jízdu. Dámskou…no, bere dcerky na chalupu. A jak už to tak (v hororech) bejvá, není to žádná zahrádkářská kolonie, ale lesy… jezero… a (samozřejmě) nezvaná návštěva. Klasika. ½ hoďky úvod a jdeme na věc. Ta „věc“ je takovej ten standart, ve kterým vám (jí) jde vo kejhák. Nic víc, ale ani míň. Parchanti pištěj a svejma (dětskejma) nápadama serou… což je u hororu asi v pořádku. Moc mrtvejch nečekejte (což je škoda). Ale to u „Home Invasion“ tak je. Prostě… nic víc. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V lese se pohybuju podle špagátu. 2.) Jedu na chatu (a nechcu se podívat na tatu). 3.) Věřím (trapně), že několik tesů sekerou způsobí smrt. 4.) Thx za titule „mindhunter29“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem viděl The First Purge a to bylo zklamání roku. Už jsem ani nečekal na nějaký zázrak a tak jsem zkusil He's Out There... No a po těch megasračkách nemohu jinak než dát 80%. Les, samota, psychopat a napětí.... prostě vše co do horroru patří. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Maskovaný psychopat sa rozhodne pohrať s jednou mamčou a jej dvoma ratolesťami na opustenej chate. Občas niekoho odrovná, avšak toho gore je minimum. Skôr tu tvorcovia uprednostnili čistý psychologický teror. V rámci home invasion film funguje celkom dobre, nudných pasáží je minimum a je to aj celkom napínavé. Detské postavy mi dokonca prišli omnoho menej otravné ako som čakal. K atmosfére či hercom nemám výhrady a vlastne sa mi to aj páčilo, avšak koncovka ma neuspokojila (režisér sa žiaľ bál zariskovať), takže na vyššie hodnotenie mi to stačiť nebude. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dennis Iliadis režisér Posledního Domu na Levo si střihnul malý Home invasion/Slasher a natočil ho pod pseudonymem Quinn Lasher, proč to fakt netuším. Jedná se o vcelku svižnou žánrovku, která sice nepřinese nic nového, ale fanoušky žánru rozhodně neurazí. Matka s dvěma dcerami jede na chatu uprostřed ničeho, kde na ně bude číhat vypočítavý psychopat v masce, který rozhodně nemá s nikým slitování. Film hezky šlape, disponuje fajn atmosférou, funguje napětí a dojde i na tři solidní Gore scény, takže zklamaný rozhodně nejsem, jen zamrzí, že ambice nebyly vyšší. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tie „len“ 3* ma vlastne dosť mrzia, lebo sa to začína perfektne. Sympatická matka s dvoma malými dcérami odchádza do geniálneho domu uprostred lesov v blízkosti jazera, do ktorého stredu vedie mólo a všade naokolo sú iba hlboké lesy a ešte hlbšie hory. No a noci, tak tie si asi viete predstaviť: ponuré, tiesnivé, až nepríjemne tiché, no napriek tomu máte pocit, že sa na vás z lesa niekto pozerá. Je ukrytý za kmeňmi stromov v tme, kým vy sa pohybujete síce v relatívnom bezpečí zamknutého domu, ale je vysvietený a vy ste v ňom na rane ako nejaká zas*atá rybka v akváriu. Bohužiaľ, po fakt dobrom hororovom rozjazde to začne skĺzať ku klišé a zvratom natoľko očakávaným, až sú absolútne nudné. Miestami vás dokonca až rozčúli, po akom klišé tvorcovia siahli. Ku koncu už si len od bezmocnosti trieskate hlavou o stôl (alebo aký nábytok práve máte po ruke). ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Fakt nechci být zlá, fakt ne...ale budu. Číst kritiku a kecy ohledně absence energie a filmařskýho nadšení od tak tragickýho "rejžiséra" jako je J*A*S*M, kterej tu má zcela nepochopitelně dvě sračky smrdící odpadem, kterej jsem dosud nedala jen z kolegiální úcty (napravím to) to je moc. Kubíku mrkni se na ty dvě kolosální píčoviny cos zplodil a možná Ti dojde, že zrovna ty můžeš maximálně držet hubu, protože máš asi tolik talentu jako použitej tampon. A pokud se chce někdo Kubíka zastat a vmést mi do tváře, že já taky kritizuju filmy a na rozdíl od Kubíka jsem nic nenatočila tak ať držím hubu, mám argument - Radši nenatočit nic a nedělat si ostudu, než jít celoCSFDově za kokota s brakem, kterýmu mrdnu anglickej název i když jsem čech, protože to je přece hustý pyčo. Ne, neni. Plus ještě dodatek pro Kubíka a pár dalších uživatelů (čti dementů) - Nadávat dvěma malým holkám, že řvou, když venku v noci v lese obchází maník v creepy masce a se sekyrou, co je chce sejmout, to může buď někdo, kdo nemá děti a nebo absolutní debil. V jejich věku by jste seděli v posranejch kalhotech uprostřed místnosti a volali maminku s tatínkem se soplem u rypáku. Holky naopak hrály skvěle, to co měly hrát - K smrti vystrašený holčičky. Zabiják byl odpornej, postavy se jednou chovaly celkem logisticky a film měl vše, co nemají filmy Kubíka, takže atmosféru, napětí, práci s kamerou, herecký výrony a tak dále. A nebojte, nejsem na Kubíka zlá, jen proto, že se mu tenhle film nelíbil. Mě už se svejma sečtělejma komentářema sere dlouho a u lidí, u kterých prokazatelně vím, že sami uměj píču, to prostě tolerovat nebudu. Muck ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Matka s dvoma dcérami sa vyberie do dovolenkového sídla uprostred hlbokých lesov. Ich otec sa kvôli práci zdrží. Pred jeho príchodom sa rodina stane obeťou neznámeho útočníka, ktorý ju túži zlikvidovať. – Zo začiatku trochu rozťahané, ale keď sa zotmelo a začal sa teror, dosť ma to bavilo. Postáv je len pár, takže bodycount je v úspornom režime, ale páčilo sa mi, že protagonisti konajú racionálne a do problémov sa rodina dostane kvôli detskej nerozvážnosti, takže je to funkčne napísané. Síce je už od začiatku jasné, kto je vrahom, ale Home Invasion hororom nikdy nepohrdnem. Naviac som podobný rozprávkový podtón v horore už dlho nezaznamenal. Plus to nádherné prostredie lesov v Kanade z toho robí slušnú záležitosť, ktorá si aspoň jedno zhliadnutie zaslúži. + herec z The Monster Project + herečka z Channel Zero ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Priemerná, no zato pomerne dostatočná slasher "zábava", ktorá síce prvou dvackou solídne uspáva, no následne dokáže celkom úspešne prebrať k životu. Potešila (v rámci možností) potlačená "hlúpota", relatívne seriózne poňatie, či "atmoška". Byť to "górovejšie", aj divák by bol spokojnejší - "Eto Vsio." ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Po delší době horor, který jsem si užila naplno a bez výhrad. Mě ta červená bavlnka táhnoucí se mezi stromy do labyrintu neznáma moc bavila. Taky proto, že jsem se na chvíli zase mohla stát tou malou zvídavou holkou, která teprve začíná poznávat, co jí svět okolo nabízí. A nejenom to dobré, i nebezpečí je někdy třeba ochutnat. Lesem mě provázel psychopat s řezbářským dlátem a zamrzlou dětskou dušičkou, který miluje pohádky a rád je převádí do praxe. Ten byl! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru nevítaná domácí návštěva se jedná o průměr, který rychle uteče, atmosféru místy má, několik scén je napínavých. Ocenil jsem, že útočník je zcela neznámý, v masce působil až nelidsky. Zamrzí tedy vyzrazení totožnosti ve zdejším obsahu. Mé výtky směřují k hlavní postavě. Hloupá blondýna, co dělá jednu chybu za druhou. Tedy to tahání ječících dětí z baráku za svitu baterky a zase zpět bylo komické. Scéna u dveří to pak zazdila. Nebudu vypočítávat hovadské chyby matky, ale bylo jich nepočítaně. Ostatně otec rovněž moc rozumu nepobral, i když ho alespoň částečně omlouvá únava. Konec byl jak ze série Pátek 13., kdy jsem čekal, že se budou nahánět postavy jedna s kudlou v hlavě a druhá se sekerou v zádech. Kdyby zařvali úplně všichni, v což jsem jednu chvíli tajně doufal, přihodil bych hvězdu. Na jedno podívání dostačující. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

He's Out There nebol tak desivý ako som dúfal, ale ani tak príšerný ako som čakal. Postavy síce robili klasické hororové nesprávne rozhodnutia, ale v rámci niektorých scén ma vývoj deja dokázal milo prekvapiť. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Konfrontace Yvonne Strahovski s "lesním" maskovaným psychoušem měla zdárný průběh. Jak se ve filmu rozednilo, atmosféra nočního děsu a napětí náhle opadla. Řeč je o závěrečném zúčtování, které trochu devalvuje dobrý dojem z filmu. Prostě tvůrci si se závěrem měli více vyhrát. Důležité je, že les a přilehlé okolí (ne)příjemně publikum sevře a nepustí. Krásně to režisérovi s pseudonymem Quinn Lasher (údajně se jedná o Dennise Iliadise, který se měl od filmu distancovat) vychází u hlavní představitelky. Ta nejančí, nevyšiluje, jedná celkem rozumně, její dvě filmové holčičky už tolik boj s pudovými emocemi nezvládají a svůj strach dávají nezřízeně najevo. A tenhle herecký kontrast je nečekanou hybnou silou děje, který nemá přehršel postav, tím pádem není ani moc úmrtí a méně gore. Ve filmu převládá tma a nejistota z toho, kde se neznámý obejda zjeví. Působivá hra s oběťmi se stupňuje, patřičného novátorského vrcholu už nedosáhne (viz závěr). Yvonne Strahovski v hlavní roli je moudrý tah. Není to omílaná herečka, a je v ní víc než jen pohledná vizáž. Maniak svoji tvář odmítá ukázat, na mě jeho maskování velký dojem neudělalo, na ksichtě měl jakési fáše, víc jsem neidentifikoval, celkově připomínal strašáka v poli. Navíc měl nejasný motiv pro odstranění nových nájemníků v domě, kde dřív žil. Hrstka herců ukrytá v odlehlém lesním prostředí dělá pod vedením též "maskujících" se tvůrců maximum, aby se na jejich lesní anabázi hned tak nezapomnělo. Je to zručně vyvedený hororový thriller, co umí vyvolat mrazení, a nenápaditý závěr se dá úspěšně tolerovat. Je patrně i důsledkem tvůrčích nesnáz, které film provázely. Tolik soustředěného napětí už jsem si dlouho neužil. 8/10 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Bavlnka červená, do lesa lákala, děvčátka zmámená, radostně skákala.“ A uprostřed lesa tmavého, na pasece nevlídné, kol studánky jedovaté, z mechu zrádného pařez velký trčí, a na něm dřevorubcem zvráceným k dýchánku čajovému již prostřeno jest. K vytvoření výše popsané tísnivé atmosféry a ke kvalitnímu podzimnímu strašení přitom stačilo klubko provázku, čajový servis, dva hlenové muffiny a jedna zlověstná maska bez výrazu, vyvedená v duchu řezbářského minimalismu. OKÉNKO CHATY: [][] Co se za ním děje? Někdo šramotí a dupe v podkroví. Co udělá zodpovědná matka? Správně, opustí holčičky. WTF? Nechá je samotné v přízemí, úchylovi napospas, se zajímavým pokynem: „Hlavně zůstaňte na gauči! A vyrazí z baráku ven, hledat něco v autě. [][] Jo jo. Baterky divoce blikaly, holky zodpovědně hysterčily (občas i bezdůvodně) a úchylný řezbář vydlabával dřevěné oční jamky a těšil se, jak loutky uvidí, až do nich vloží oči holčiček. Slušný hororový průměr. Ale jen jeden zásek do zlosyna? Sakra, dorazit! Ty oběti se nikdy nepoučí... ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Ok no, takže tu máme zabijáčka chudáčka, který má hlavu omotanou hajzl papírem a ve věku asi 30 - 35 let má rád dřevěné figuríny, které vylepšuje tím, že jím dává lidské oči a končetiny. Divím se, že jim neudělal díru na píchání. K dementnímu chování postav se ani nebudu vyjadřovat, děcka katastrofální, gore bídné, napětí skoro žádné a konec klišovitý až to bolí. Nejlepší na celém filmu, je ten plakát. (73. hodnocení) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Možno som po včerajšom a štvrtkovom filme optimistickejšie naladený. Možno som si "He's Out There" reálne užil. A možno oboje. Osobne poviem, že po tom, čo som si odsedel od začiatku do konca "Party Bus To Hell" chcem byť optimista. Chcem byť lepšie naladený a asi budem možno aj niektoré veci trošku odpúšťať. Minimálne už za fakt, že mám pre Yvonne Strahovski trošku slabosť. Včera toho v "The Predator" moc nepredviedla a keď sme tu mali horor, kde bola posadená do hlavnej role, bol som celkom zvedavý. Osobne najprv odstráňme pár negatív v tomto filme, ktoré jednoznačne zabraňujú tomu, aby bol niečím lepším. V prvom rade bude počas filmu Maddie chorá. A napriek tomu potom akosi vďaka jednej (asi) zázračnej tabletke vyzdravie a bude v poriadku. Hoci sa tam spomína, že budú asi musieť ísť do nemocnice. Takže nechcem byť zlý, ale toto neberiem. V druhom rade je film trošku klišé. Vieme odhadnúť čo sa stane, vieme ako to asi na konci dopadne, no nemal som moment pri filme, kde by som to zase vidieť nechcel. Vizuálna stránka filmu osobne neponúka nič. Dokonca ten obraz je miestami poriadne bledý. Neviem či to malo niečo spracovať, no reálne to nepomohlo filmu nijako. A čo mala znamenať tá scénka s fotkou, keď jedine Laura nemala zoškrabanú tvár? Nijaký zmysel to neskôr filmu nedá. A videl som, že niektorí písali, že Laurine dcéry im prišli trošku otravné alebo riadne otravné. A hoci nemôžem povedať, že by som tomu nerozumel, tak minimálne sú dve veci, ktoré tu oceňujem. Prvou je fakt, že ich hrajú skuotčné dve sestry. A myslím si, že to je aj reálne vidno, že dievčatá si snažia pomôcť. A potom je tu ešte fakt, že majú tak 5 - 7 rokov a ide po nich šialený vrah. Ja na ich mieste by som sa asi bál rovnako. A ich myšlienky nie sú neuvážené. Neviem. Ja som tam problém nevidel. Celkom sa mi tento home-invasion štýl v tomto filme páči. Myslím si, že hlavná trojica funguje dobre a pôsobia uveriteľne. A dokonca aj žiaľ, ktorý bude v jednom momente Laura prežívať pôsobí dosť úprimne. Záverečný boj je podľa mňa dobrý, ale takisto treba povedať, že Laura bude mať v jednej chvíli sekeru v boku a o pár scénok na to nemá problém chodiť a bojovať. To sú také veci, že nemôžem ich akceptovať. Myslím si, že film sa snažil. A to mu kvitujem. A rozhodne lepšie, než posledné dva filmy čo som hodnotil. Ale ako som povedal. Po filme ako bol "Party Bus To Hell" to môže ísť iba hore. Hodnotenie: B- ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Slušný psychoteror, který ze začátku potěší skvěle budovanou atmosférou tajemna, ale odhalením maskovaného vraha vyústí v předvídatelné klišé klasických slasherů. Plus za to, že Scarecrow není úplný idiot, minus za chabě načrtnutou mytologii. Nicméně krásný příklad toho, jak takový obyčejný červený provázek natažený v lese dokáže pocuchat nervy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Yvonne Strahovski a grcajúce dieťa. Pre nejednu mamičku horor. Ja som naposledy videl dieťa grcať ešte v Šiestom zmysle, kde to v stane plnou parou dávala Mischa Barton a dogrcala sa až do O.C. California. Z toho vyplýva, že sa možno oplatí niekedy prisypať deťom na večeru jed na krysy a podporiť tým ich kariérny rozvoj. ()

Reklama

Reklama