Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černobílý stylizovaný snímek vypráví příběh dělnické vzpoury v západopolské Poznani v červnu roku 1956. Povstání sledujeme z perspektivy dvou desetiletých chlapců, které zvědavost vrhá doprostřed chaosu revolučních událostí. (Letní filmová škola)

Recenze (4)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hladove nepokoje z roku 1956 v Polskej Poznani sledujeme z uhla pohladu dvoch mladych chlapcov. Tento film je cierno -biely, oplati sa ho vidiet - vidno, ako rychhlo Poliaci premenili rozbitu rozbombardovanu krajinu na celkom slusny priemer. Samozrejme, priemer v ramci byvaleho Sovietskeho Bloku, na bohaty Zapad Polska Ludova REpublika stale nestihala a nestacila : 70 % ()

Paradax 

všechny recenze uživatele

Nepříliš častý pohled dětí na politické události. Dobře natočené drama o jakési jednodenní polské "revoluci", kdy si nikdo nemůže být jistý, kdo je s kým a zda se dožije večera. Snímek přibližuje u nás ne až tolik známé události v Polsku v roce 1956. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Dva asi desetiletí chlapci se účastní dělnické vzpoury, která je hodně krvavá. Překvapilo mě, že v roce 1956, v Polsku, používali komunisté proti svým spoluobčanům granáty a tanky. Ostrými se střílelo docela běžně, stačilo stát za oknem a člověk mohl být zasažen. Ve filmu je vidět taky občas davová hysterie, kdy dav ušlape člověka, který se mu znelíbí. Stačí opravdu málo a člověk se nepohodlným stane. Nakonec skoro bojuje každý s každým a střílí se taky na kohokoli. Někdo možná řekne - revoluce, to je bezva - ale po shlédnutí tohoto filmu si to už nemyslím. Revoluce je především chaos a krveprolití. ()

moorks 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je rekonstrukcí událostí z Poznaně roku 1956, kdy došlo ke krvavému střetnutí mezi policií a protestujícími dělníky, kteří požadovali lepší mzdy a podmínky za odvedenou práci a nechtěli se vzdát... ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama